Eline sağlık ustam...selamlar dostlar..karadeniz orduda bizzat tecrübe etme şansım oldu.arazide işaretler her daim göz önünde olmayabilir. bunlara dikkat edelim. saygılar
Kardeşim yol çalışmasında bulunan lahit mezarı mı işaret ediyordu yoksa.selamlar dostlar..karadeniz orduda bizzat tecrübe etme şansım oldu.arazide işaretler her daim göz önünde olmayabilir. bunlara dikkat edelim. saygılar
yok ustam oralara uzak burasıKardeşim yol çalışmasında bulunan lahit mezarı mı işaret ediyordu yoksa.![]()
eyvallah,sende sağol lacivert ustamEline sağlık ustam...
Ustam bilgi olsun bilmeyen arkadaşlar öğrenmesi için soruyorum bu kaya işaretin üzerine sonradan mı böyle yerleştirilmiş ve iki kaya arasında yarık gibi yere yerleştirmek de bir işaret mı, işaret ise nasıl bir yer aramalıyız arazide.selamlar dostlar..karadeniz orduda bizzat tecrübe etme şansım oldu.arazide işaretler her daim göz önünde olmayabilir. bunlara dikkat edelim. saygılar
mavran ustam bu işaretlerin olduğu yer bakir bi şekilde halen beklemekte.buraya kimse işlem yapmadı bu yüzden burası tecrübe edilmedi. işaretin olduğu yaka ve karşı yaka tamamen mezarlar ve mahzenlerle dolu. arkadaşlar karşı yakada yapmış oldukları çalışmada 30 metre tünelden sonra su tuzaklarına yakalanmışlar. tüneli bizzat gördüm. çok ağır işcilikli bi dolgusu vardı. tünel, yüzde 5 eğimle ilerlemiş ve ilerledikçe derinleşmiş. aylarca emek verilmiş fakat sonuç sıfır.Ustam bilgi olsun bilmeyen arkadaşlar öğrenmesi için soruyorum bu kaya işaretin üzerine sonradan mı böyle yerleştirilmiş ve iki kaya arasında yarık gibi yere yerleştirmek de bir işaret mı, işaret ise nasıl bir yer aramalıyız arazide.
Su tuzağı olduğunu yazdın ya Kaya'nın üstte olması işaretin altta olması bize aradığımız yerin altta ve Kaya'nın üstte olması tehlikenin üstte olduğunu mu anlatıyor.
Yanda olan kaya ile işaretin olduğu kaya arasında olan boşluk da su tuzağının çözüm yolu olabilir mı.
yorum için teşekkürler root usta. bu arazi sahibleri ile artık irtibatım yok. sadece bilgi amaçlı paylaştım yinede çok teşekkür ederim. evet akarsu hemen alt tarafdaBu yarıkta ki sıralı oymalar mahzen işaretidir. Ve burdan aşağı çeşme suyu veya akarsu ön çaprazında akabilir.Çeşmeye yakın olur veya akan su koluna.Burdan artık çok uzaklaşmamak gerek.Son alan üzerindedir.Çift yönlü girişler olur örneğin doğu -batı.Batı tuzaklı ise doğu doğru rahat giriştir.Batı uzun tünel ise doğu kısa ve rahattır.O zaman rahat kısa tuzaksız olanın girişi gayet doğal ve gizlidir.