haç çeşitleri

NİHAT BABA

Kullanıcı
Katılım
17 Kasım 2012
Mesajlar
5
Beğeni
0
Puanları
1
selam arkadaşlar... fransız haçı nedir? nasıldır? bir örnek göstermeniz mümkünmü.?
 

ASİAVCI

Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2012
Mesajlar
295
Beğeni
-26
Puanları
0
Konum
ankara
Cevap: haç çeşitleri


fransız hacı diye birşey ilk defa duyuyorum umarım üstteki resimler yardımcı olur..k.gelsin
 

FENERLi

Super Moderatör
Kullanıcı
Katılım
9 Aralık 2012
Mesajlar
1,727
Beğeni
2,007
Puanları
113
Konum
istanbul
Cevap: haç çeşitleri


fransız hacı diye birşey ilk defa duyuyorum umarım üstteki resimler yardımcı olur..k.gelsin
Asiavcı ustam bende çok araştırdım fakat hepsi tapınak şövalyelerinin kullandığı çıktı.

1118-1119 yıllarında,Tampliye şövalyeleri,Kudüs te ilk kuruluş döneminde kurulan fakir bir tarikkatı.Ancak yeni doğmuş örgüt kurucularından Andre de Montbard ın yeğeni olan St.Bernard ın koruması altına girince önemli değişiklikler yaşandı.
 

cantar

Vip Üye
Katılım
27 Ağustos 2012
Mesajlar
8,795
Beğeni
11,115
Puanları
113
Cevap: haç çeşitleri

FrenchCross_small.jpg


MFrenchCrocss.jpg


a_J-French_Cross.jpg


iron_cross.jpg


1927CR.1L.jpg


Hıristiyanlık dîninin bir remzi (sembolü); birbirini dik olarak kesen iki doğrunun meydana getirdiği şeklin adı. Ermenice “khaç”tan gelir. Kullanıldığı şekil ve yerlere göre değişik isimler alır. Kolları gama şeklindeki “gamalı haç”, Nazi Almanyasının sembolüdür. Lâtin haçının dikey kolu öbüründen daha uzundur. Lorraine haçının, yatay kolları birbirine eşit değildir. Malta şövalyelerinin taşıdıkları Malta haçının kollarının uçları yassı ve geniştir. Eşit uzunlukta dört koldan meydana gelen haça ise Yunan haçı denir.
Eski Mısır’da rûhun ebedîliği, kulplu haçla sembolleştirilmiştir. Hıristiyanlıktaki haç, hazret-i Îsâ’ya yapılan işkencenin, dolayısıyle de kurtarmanın alâmetidir. Hıristiyanlar arasında hazret-i Îsâ’nın çarmıha gerildiği, yayılmış bir inanç olmasına rağmen bu doğru değildir. Kur’ân-ı kerîm, hazret-i Îsâ’nın göğe çıkarıldığını açıkça haber vermektedir. Çarmıha haç şeklinde gerilerek öldürülen kimse Yehûda idi. Dîninden dönerek, ufak bir menfaat karşılığı, hazret-i Îsâ’yı Romalılara haber veren Yehûda’nın şeklini Allahü teâlâ, hazret-i Îsâ’nın şekline çevirdi. Romalı askerler, Yehûda’yı yakalayıp vâliye götürdüler. Yehûda, kendisinin Îsâ olmadığını iddiâ ettiyse de kimseye dinletemedi. Îsâ aleyhisselâmın yerine Yehûda, çarmıha gerilip öldürüldü. Hıristiyanlar, Îsâ aleyhisselâmın çarmıhta rûhunu teslim ettiğini, sonra diriltilip göğe çıkarıldığını kabul ediyorlar. Kur’ân-ı kerîm bu hâdisenin doğru şeklini haber vermekte, Hıristiyanların inancının yanlış olduğunu bildirmektedir. (Bkz. Îsâ aleyhisselâm)
Hıristiyan ikonografyasında iki çeşit haç vardır: 1. İlk Hıristiyanların taş mezarlarında rastlanan “T” şeklindeki haç; 2. Yalnız Hıristiyan inancına göre hazret-i Îsâ’nın çivilendiği iddiâ edilen dört kollu haç.
Hıristiyanlığın suç sayıldığı devirlerde haç taşımak çok dikkat istiyordu. Fakat Büyük Konstantin’den sonra serbest oldu. Önce din uğruna ölenlerin, sonra da bütün Hıristiyanların mezarlarına haç konmaya başlandı. Mezarlıkların girişine veya ortasına dikilen haçların üzerinde önceleri bir şey yoktu. Sonradan Gotik devrinde bunların üzerine hazret-i Îsâ’nın resmi denilerek bâzı resimler takılmaya başlandı.
En eski haçlardan biri de 16. ve 17. asırlara âit olan Roma’daki Sancta Sanctorum haçıdır. Üç kuşaklı haçı papalar, çift kuşaklısını da başpiskoposlar veya baş patrikler takar. Hıristiyanlar daha da aşırı giderek üzerlerine haç resmi işâreti çizmişlerdir.
Lâtinler ellerini alın, göğüs, sol omuz ve sağ omuzlarına götürerek haç çıkarırlar ve bunu yaparken, “Babanın, oğulun ve kutsal rûhun adına!” derler. Yunanlılar ise, eli önce sağ omuza götürürler. Bunlar kutsal saydıkları insan ve nesnelerin üzerine de haç çıkarırlar. Protestanlar haç çıkarmaktan vazgeçmişlerdir.
Haç, bozulmuş Hıristiyanlık dîninin bir sembolü (alâmeti) olduğu için, İslâm dînince, her ne sûrette olursa olsun kullanılması kesin olarak yasak edilmiştir. Bu hususta Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem; “Müslüman olan bir kimse, (dîni başka olan) bir kavme benzerse, onlar gibi olur.” buyurdu. Bir Müslümanın boynuna, kolye şeklinde haç takması, elbisesinde haç resminin bulunması, haça karşı namaz kılması kesin olarak yasaktır, büyük günâhtır. Nitekim Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) hanımı hazret-i Âişe’nin üzerindeki elbisede haça benzeyen bir resmi görünce, onu derhâl çıkarmasını emretmiştir. Hazret-i Ömer, İslâm ülkesinde yaşayan Hıristiyanların açıkta haç kullanmasını yasak etmiştir.

Çapraz yaygın Mesih Kilisesi kuruldu Konstantin-yaklaşık 300 yıl sonra Romalı imparatorun saatine kadar anaakım Hıristiyanlığın kullanılmadı.

Kitap Babil Gizem Din göre, çapraz Chaldea'lı antik Babilliler arasında çıkmıştır. Hıristiyanlık doğmadan Oradan eski Çin, Hindistan, Meksika, Afrika'nın bazı bölgelerinde ve diğer yerlerde, yüzyıllara yayılmış.
Uyarı: "insanların medeniyet sanat şey tanımadan önce Asırlar önce İtalya'da, bir dini sembol olarak çapraz inanıyordu. Bir koruyucusu olarak kabul edilmiş ve mezarların üzerine yerleştirildi. M.Ö. 46 yılında Roma sikkeleri Jüpiter çapraz sonlanan uzun bir asa tutan göstermektedir. Roma Katolik Kilisesi rahibeler şimdi yaptığım gibi pagan Roma'nın Vesta Virgins (s. 51) ", onların kolye asılı haç giydi.
, Onun adını ilk Eski ve Yeni Ahit Kelimeler Vine adlı Açıklayıcı Sözlük göre, haç şeklinde "antik Chaldea'lı aslına vardı ve mistik Tau şeklinde olma tanrısı Tammuz (sembolü olarak kullanılmıştır ) o ülkede ve Mısır gibi komşu topraklarda içinde.
"Üçüncü yüzyıl ortalarında kilise ya yola, ya Hıristiyan inancının travestied, belirli doktrinler vardı. Mürted kilise sisteminin prestijini artırmak amacıyla, putperestler kiliseler içine alındı ​​... ve büyük ölçüde kendi pagan işaretler ve semboller korumak için izin verildi. Dolayısıyla, travers alçaltılmış ile en sık formu Tau veya T,,, Mesih'in çarmıhta "(s. 256) için durmak kabul edilmiştir.
"Hıristiyanlık öncesi bir form çapraz veya başka Keldaniler, Fenikeliler, Eqyptians arasında kutsal bir sembol olarak kullanılan, ve diğer birçok ... ulusların: Ayrıca çapraz kökeni hakkında İncil devletler ne Davis Sözlük fark . 16. yüzyılda İspanyollar Meksika ve Peru yerlileri arasında da buldum. Ama bunun sembolik öğretim biz şimdi haç "(s. 159) ilişkilendirmek bu da oldukça farklı idi.
Pagan haç sembolü anaakım Hıristiyanlığın içine "Hıristiyanlaştırılmıştır" oldu. Ama Tanrı'nın tek gerçek Kilise bu yapmadı. Bu her zaman-pagan ne için haç sembolü gördü! İncil açıkça Tanrı'nın insanları, gelenekleri, gelenekler ve uygulamalar (herhangi bir pagan metotlarını uygulama ya da tolere edilmemesi gerektiğini öğretir . Tesniye 7:1-6 ; . Jer 10:1-5 ; Rev 18:1-4 ).
220px-L-Kreuz.png


İlk uygar insanlar, yaygın, haçlar kullanıldı olan . Mısır geleneğinde bir halka ile çapraz var , yaşam ve tanrıların sembolü. In haç sembolü oldu - göklerin tanrısı. Yılında aslında Babil bir koloni (oldu, ), bir halka (genellikle hatta hilal altında tasvir, güneşi sembolize) içine bir haç, Tanrı'nın niteliklerinden biriydi Güneş Tanrısı -.
Haç sembolü Hıristiyanlık öncesi doğa güçlerinin putperest ibadet çeşitli şekillerde kullanıldığı gerçeği, confirm neredeyse tüm toprakları bulur içinde, , , , içinde, ve . Örneğin, eski Hindistan'da, çapraz tanrı elinde kafa şekli ve çocukların öldürülmesi üzerine tasvir edilir ve Güney Amerika'da çapraz kötü ruhları dışarı sürücü ve bebeklerin altına koymak inanıyordu. Ve şimdiye kadar, haç Hıristiyan kiliselerinin etkisi kapsamında olmayan ülkelerde bir dini semboldür.
Örneğin, Tengirchilik zaten M.Ö. Cennet Tengri arasında Allah'a iman professing "Aja" bir işareti vardı - bir haç şeklinde teslim bir sembolü, boya şeklinde veya dövme alnına uygulanır.



Christian genel karakterleri üzerinde farklı yorumlara Hıristiyanlığın yükselişinin ilk yüzyıllarında pagan sembolleri ile flört. Böylece, devrinde olaylar anlatılmaktadır :

Yıkım ve arınma At bu haç şeklini aldı işaretler vardı aralarında, hiyeroglif denilen taş oyma bulundu. Bunların kendi dinlerini hem sindirilebilir, bu karakterler, Hıristiyanlar ve putperestler görünce. Hıristiyanlar haç Mesih'in salvific acı bir işareti olarak kabul edildi ve putperestler gibi haç şeklinde belirti sık ve İsa, ve olduğunu iddia ediyorum çünkü onlar Hıristiyan inancına mensup olduğunu iddia , ama Hıristiyanlar ve aksi için farklı bir anlamı var - Gentilelere. Ancak ne bu argüman, putperestliğin Hıristiyanlığa ve hiyeroglif komut anlaşılmış bazı kim, o haç şeklinde işaretleri yorumlanmış ve onlar gelecek yaşam göstermektedir duyurdu gelmez. Bu açıklama ile, Hıristiyanlar dinlerini onları taşımak ve uluslara mağrur olmak daha fazla güven beri. Diğer hiyeroglif yazı zaman, yeni bir hayat, Serapis tapınağı anlamına haç, bir işareti olacağını ortaya çıktı zaman, sonunda pek çok putperestler, Hıristiyanlığa döndü günahlarını itiraf ve ardından, gelecek . Ben haç anahat duydum ne. Ben, Mısırlı rahipler, çapraz nachertyvaya resim, İsa hakkında bir şey biliyor olabilir ki, sanmıyorum, onun bir deyişle, dünyanın girdiği gizli edilmesi durumunda (Koloseliler 1, 26), yüzyıl ve doğumdan itibaren gizli ve bilinmeyen edildi Mısırlı rahipler - baş şeytan şeytan, çok daha az onun kullarına bilinen olabilir. Bu harflerin keşif ve açıklama Providence önce Havari Pavlus ortaya aynı yapmış ve bunun için, aynı şekilde Tanrı'nın bilge ruh Apostle birçok Atinalılar, ben tapınak üzerine yazıt okurken Vaazları bunu yazılı ve adapte olduğuna inanıyoruz yol açmıştır. Sadece hiçbir zaman ağzında olduğu gibi, Tanrı'nın sözüne Mısırlı rahipler kehanet olduğunu kimseye söylemem mi ve iyi niyetle karşı kehanetinde.














çapraz. Yaşam sembolü .







Ravnoluchevoy bir daire ile çapraz. Daha eski pagan köklerine olsa, Celtic Hıristiyanlık karakteristik bir semboldür.











Grafiksel olarak daire içinde bulunan çapraz temsil eder. Özellikle Neolitik ve Tunç Çağı, prehistorik Avrupa nesneler Bulundu.











Yunan haçı birbirine dik, kimin hatları eşit uzunlukta Cross denilen ve ortada buluşuruz.
Latin haçı













































Latin çapraz ( immissa Güneyhaçı, Güneyhaçı capitata), yarım hat içinde dikey olarak ayrılmıştır çapraz olan bir çapraz olarak adlandırılan enine çizgi ile dikey çizgi orta nokta üzerinde olmasıdır. Genellikle ile, böylece, bir İsa, bir çarmıha ile ilişkili bir bütün olarak.
İsa için bu sembol personeli, diğer şeylerin yanı sıra, gösterir - Güneş tanrısı, oğlu , genellikle antik Yunan sikkeleri üzerine kazınmış bir simge
Yana Hıristiyanlık sembolü - AD, Latin haçı ilişkili olduğu ile biri oldu. Bugün, o da ilişkili , da, (çapraz taşımak için) - ile , yeniden doğuş, kurtuluş ve sonsuz yaşam (ölümünden sonra). In Latin haçı ölüm ölüm ve tarihi gösterir. Rusya'da Ortodoks arasında, Latin haçı genellikle yetersiz kabul edilir ve aşağılayarak "kryzh" denir (gelen kesim, pirzola Krzyz - - çapraz ve kryzhit ile ilişkilidir).
/ ters haç
















Arasında çapraz Latin haçı ters denir. Peter şehit oldu baş aşağı çarmıha gererek. Şu anda, ters haç çoğunlukla yanlış ile ilişkili ve
Çapraz Evanjelist








Sembolik dört : , , ve .

Başmelek Çapraz














Başmelek çapraz (cross , Golgata Haç) sembolize özel çapraz belirlenen yüksek varlıklar, müminlerin patronları Hıristiyanlık -.

















Lorraine Çapraz ( Croix de Lorraine) - İki traverseler ile çapraz. Bazen denir ya arhiepiskopalnym çapraz. Rütbe Means ve Katolik Kilisesi. Bu haç ayrıca Haç .












Latin haçı, ama üç traverseler ile Tür. Bazen bu çapraz batı üçlü çapraz denir.













































En sık kullanılan Ortodoks Hıristiyan Haç, ve Ortodoks kiliseleri, geniş yatay direk, iki yanında bulunur. Çarmıhta üst plaka yazıt "Nasıralı İsa, Yahudilerin Kralı" (Latince olay veya INRI) ile Mesih simgeliyor. NIKA - Kazanan. Alt oblik direk - İsa'nın ayakları için yedekleme, 'doğruluk standardı ", tartma sembolize ve tüm erdemleri. Onu tövbekâr gerçeğini simgeleyen, sol tarafa eğimli olduğu düşünülmektedir İsa'nın sağ tarafında çarmıha gerildiği, (ilk) oldu ve soldaki çarmıha gerildiği hırsız, onun küfürlerini İsa'nın ölümünden sonra kaderi şiddetlendirdi ve sona erdi . Mektuplar ІS kolesterol hristogrammoy İsa Mesih'in adını simgelemektedir. Ayrıca Hıristiyan haçı bazı kafatası veya kafatası ve çapraz kemikler düşmüş sembolü altındaki resmedilir (onların torunları dahil).
























Ermeni çapraz - ışınları üzerine dekoratif elemanları (bazen eşitsiz uzunluğu) ile bir çapraz. Haç (trilistno-kare tamamlamaları, vb) şeklinde Benzer başından beri kullanılmaktadır Ermeni Katolik cemaatinin kollarında mesken olan ve . Bkz











Elçi çarmıha edildiği Çapraz Efsaneye göre, X-şeklinde idi.





















Templar çapraz - manevi ve Şövalyeleri bir işareti Kutsal Topraklar yılında kurulan, sonrası Hugh de Payne liderliğindeki şövalyeler küçük bir grup tarafından . Temeli üzerine ilk biri Hospitaliyelere birlikte.



















Malta Cross ( Maltese Cross) - güçlü bir şövalye bir işareti kurulan içinde . Bazen Kudüs Saint John, veya George Cross çapraz denir. Şövalyeleri sembolü beyaz sekiz köşeli haç, sekiz belirlenen sekiz Beatitudes sonraki dünyada salih bekleyen hangi biter oldu.
Kısaltılmış sürükleyici çapraz















Sözde çapraz Ravnokonechny doğrudan çapraz sürüm Çapraz Pattee. Bu, merkezi çapraz kirişler daralması, ancak ucunda kesilmiş Malta çapraz aksine, gerek yoktur. İkinci, özellikle görüntü , .









Haç tipi, en çok bilinen ve kullanılan için . Ile birlikte her yerde el .


















Teutonic Order Çapraz - sonunda kurulan ruhani ve Töton Şövalyeleri, bir işareti . Yüzyıllar sonra, Töton Şövalyeleri çapraz temelinde en tanınmış askeri düzenin farklı sürümlerini oluşturuldu . Ayrıca, Demir Haç ve hala ayırt edici işareti, bayrak ve flamalar gibi, askeri araçlar tasvir .
Shvartskroyts (siyah haç)






Almanya Silahlı Kuvvetleri Amblem.
Balkan az Balkenkreuz, Tx. kiriş çapraz










İkinci adı Almanya'dan askeri teçhizat bir ayırt edici işareti kullanımı nedeniyle kadar 's.
, bir haç veya bir catacomb gammatichesky


























Yönlendirilmiş eğri uçları ("Spin") ile çapraz . Gamalı haç tapınakları ve evlerini yapmak için kullanılan silah silahlar, günlük yaşamın öğeleri, giysi, afiş ve mont, mevcut oldu - farklı ulusların kültür Antik ve yaygın sembolü. Bir sembol olarak gamalı haç çoğu insan, onlar olumlu, çok anlamı var. Gamalı haç eski halklarının yaşam, güneş, ışık ve refah hareketinin bir sembolü idi. Özellikle, saat yönünde gamalı - eski bir Hint sembol, kullanılan , ve .






Güneş Çapraz Slavlar, .





Uygulanan
Mesih'in Haç




Manevi şövalye Sembol .











Örgütün sembolü ve Hizmetler . Yeşil Haç sembolü olan . Mavi - .
Sembol takım (ayrıca "haç" olarak da bilinir) . Bir yonca şeklinde tarif edilen çapraz için adlandırıldı. Kelime Fransızca ödünç, nerede Trefle - yonca, sırayla, Latince tirfil itibaren - «üç tri ekleyerek" ve Folium «levha."












Hıristiyan kalıntı, bağ, efsaneye göre, dokunmuş teslim size göndermeden önce .




















T-biçimli haç. Anthony Çapraz - Çapraz T-şekilli Hıristiyan manastır kurucusu onuruna . Bazı kaynaklara göre, o 105 yıl yaşamış ve son 40 Kızıl Deniz kıyısında Coles tepede geçirdi. St Anthony Çapraz olarak da bilinir CRUX commissa, Mısır ya da Tau çapraz. erken onların amblem olarak çapraz yapılan .












Dört yaprakları, bir işaret gündönümü bir şekil anımsatan eğildi. Bask bölgesinde çapraz iki yaygın türevleri, dönme yönü .







Bir çatallı mi uçlarında bir üst basamak ile.












Dört stilize Ͻ ve C-şekilli gösterir köşelerinde bir Yunan (eşkenar) haç mı . Bu bir semboldür , halkı ve .













Üreme uçları dik açılarla kesişen iki satır oluşur. Sonunda üç bükün temsil : , ve . Çapraz kullanır ve içinde .


 

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,504
Beğeni
16,966
Puanları
113
Konum
İstanbul
Cevap: haç çeşitleri

s.a

elinize sağlık,nekadar çok haç çeşidi varmış.
 

lLeon

Kullanıcı
Katılım
11 Kasım 2011
Mesajlar
39
Beğeni
12
Puanları
8
Cevap: haç çeşitleri

Selamlar önemli vede güzel bir paylaşım olmuş üstat ellerinize sağlık..allah razı olsun....
 

gözlemci

Kullanıcı
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
29
Beğeni
0
Puanları
1
Konum
sakarya
Cevap: haç çeşitleri

ne kadar haç çeşitleri varmış bilgi için teşekkürler
 
Üst