BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Ey iman edenler! Cum’a günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.(cuma suresi ayet 9)

hayırlı ve bereketli cumalar olsun inş.
rabbim dualarımızı kabul buyursun.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
"Rabbim! Al işte ellerim, uzattım Sana. Ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana. ALLAH’ım, ellerimi bırakma!"

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Uzuvlarımı hizmetin için güçlendir; sana yönelmemde kalbime güç ve sebat ver; senden korkmada ve hizmetini sürdürmede bana öylesine bir ciddiyet ver ki, sana kulluktaki yarış meydanlarında sana doğru koşayım, ve bu yolda mücadele verenler arasında yer alıp hızla sana doğru geleyim, ve sana gönül verenler arasında senin yakınlığına meyil edeyim, ve ihlaslılar gibi sana yakınlaşayım, ve senden yakiyn ehlinin korktuğu gibi korkayım ve indinde müminlerle bir araya geleyim. ... Allah'ım! Ben sana zikrinle yaklaşmak istiyorum, ve seninle senden şefaat diliyorum; ve cömertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum...

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Peygamberimiz (s.av) Efendimiz özellikle belirtmiştir.”Günahsız bir ağızla dua edin ki dualarınız kabul olsun”“bu nasıl olur” diye soran ashabına “Biriniz diğer mümin kardeşiniz için dua ederse bu dua günahsız dille yapılan bir duadır.” diye belirtmiştir.

“Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.”(Haşr Sûresi, 59/10)

“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed Sûresi, 47/19)

“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim Sûresi, 14/41)

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Allah'ım bize, "İnşallah olur" diye dua edip hayalini kurduğumuz her şeyin "Çok şükür oldu" sevincini yaşat.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Peygamberimiz (s.a.s.) en çok şöyle dua etmiştir:
“Allâhümme Rabbenâ âtinâ fid-dünyâ hasenetevve fil-âhırati haseneh. Ve kınâ azâben-nâr.”
“Ey Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru.” (Buhârî, De’avât, 55))

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Bismillahirrahmanirrahim

Azametine yakışır bir şekilde, Mevlâ-yı Müteâl’in büyüklüğünü ilan ederiz. O’na sonsuz hamd u senalar olsun.. O’nun her türlü noksan sıfatlardan berî olduğu ve mükemmel sıfatlarla muttasıf bulunduğunu sabah-akşam dile getiririz.

Hamd ve övgülerin bütünü, Âlemlerin Rabbi Allah’adır. Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhisselatu vesselama, temizlerden temiz ve güzel ahlak sahibi âline, doğru yolu arayan ve rehbersizlikle kıvrananlar için karanlıklar içinde birer hidayet yıldızı mesabesindeki güzide ashabına salat u selam olsun.

Rabbimiz! Kutsal kitabın Kur’an-ı Kerim’de “O nesneler mi üstün yoksa, çaresiz kalıp Kendisine yalvaran insanın duasını kabul edip sıkıntısını gideren ve sizi dünyada halifeler yapan Allah mı?” buyuruyorsun ki, sözün haktır ve en doğru söz, Senin sözündür. Bizler, kolu-kanadı kırık bir durumda, bütün esbabın sukût ettiği bir hâlet yaşıyoruz. Derdimize derman bulabileceğimiz tek kapı, Senin kapındır. Senin her şeye yeten gücüne ve her şeye nigehbân riayet ve kelâetine ızdırarla muhtacız. N’olursun, gerek perişan halimizden ve gerekse dilimizden dökülen kelimelerden yükselen ihtiyaç ve dualarımızı kabul buyur. Hayır adına neye ihtiyacımız varsa, bizlere bahşet. Senin hakkında hüsn-ü zannın zirvesini besliyoruz. Beklentilerimizi boşa çıkarma ve bizleri dergah-ı uluhiyetinden eli boş çevirme!İlminin ihatası vüs’atinde ve malumatının sonsuzluğu adedince Efendimize, güzide âline ve karanlıkta birer kandil mesabesindeki hayırhâh ashabına salat u selam eyle, Rabbimiz!

BAYBURTLU

Kullanıcı
Dostsuz Dünya Olmaz imiş,Dost Duasız Kalmaz İmiş,Dostun Duasını Alanın Sırtı Yere Gelmez imiş,Duanızda Bulunabilmek Ümidiyle ..
Biz ne biliriz ki Cuma nedir? Cuma'yı kılarken Sahabe-i Kiramın sevinçten gözleri dolardı ve korkudan tir tir titrerdi ama öyle bir korkuyduki bu bir daha ki Cuma'da olmamanın korkusuydu. Biz ne biliriz Cuma günlericami önlerinde meleklerin beklediğini ve cumaya gelenlerin isimlerini gümüş kalemlerle defterlere yazdığını...Her Müslümanın amel defterlerinini gümüş kalemlerle yazılması dileğiyle Hayırlı Cumalar...

Üst Alt