ilginç bir yer oyma ve kare oyma

cantar

Kıymetli ustamız.
Kullanıcı
Cevap: ilginç bir yer oyma ve kare oyma

Arkadaşlar burayı bu foto ile anlatmaya çalışacağım. giriş dedğim yerden içeri girdim sol karşı duvarda ağzı açık bir makas ağız kısmı girişin sağ tarafına bakıyormuş tabi bu arada anltcağım tüm işaretleri kırmışlar malesef göremedim. herneyse açık ağzı içeri girdiğiniz zaman sağdaki duvara bakıyor orda da gene bir makas ağzı kapalı ve direk karşıya bakmaktamış. toprağı biraz kurcalayınca kapak taşını buluyorlar ve alda doğru devam ediyorlar .
kuyu şeklinde bir giriş kuyunun hemen ağzında iki yılan şağıya doğru bakmakta kuyuyu yaklaşık 2 mt boşaltıyorlar ve tünele iniyorlar. tünel 2 mt sonra sağa kıvrılıyor ilk kıvrımda bir mihrap mihrabın üstünde çapa ve lale çıkıyor mihrabın tam karşısından 2 mt kadar daha tünel devam ediyor ve bir odaya çıkıyorlar.oda ya girince odanın sağında bir mihrap ve önünde 3 basamak gene mihrabın önünden tünel 13mt kadar devam ediyor ve sağa kıvrılarak dışarı çıkıyorlar. bahsettiğim işaretleri malesef göremedim çünkü hep kırmışlar fotolama imkanım olmadı ve oldukçada üzüldüm.
resim ekleyemiyorum. İlk resim direk alta iniyor. Sol tarafının altında oval şeklinde kapaklı yapıştırma. Büyük bi ihtimal insan mezarı değil. Bulunması gerekenler ilk resimde saklı hediyelerin mezardan ayrı konulmuş olma ihtimali çok yüksek..Daha sonra Açık olandan girdiğinizde kiliseye kadar gitmesi lazım o tünelin. Birde ilk odadan sonra tekrar bi kat daha alta inilmesi gerekiyor. Kuyudan inip gittiği odadan sonra duvarlarda toplam kaç tane mumluk var bakılsın. Toplamda 4 tane ise. Orta merkezinden bir kuyu daha açılır. İçerisini iyice kontrol etmek lazım olmadı ikinci oda denenmeli.ek olarak 7. resimde ortası çökmüş gibi duran geniş alan. Orası adaklık. Oranın altından da tünel gider. Büyük bi ihtimal çökmüş toprak yumuşaklığından olsa gerek. Çevre fotoğraflarında bi kaç tane basit mezar gözüküyor.

doğa ve insanlar tarafından bayağı deformasyona uğramış burası güzel bir yermiş yatan domuz dikkat ederseniz kum taşı veya kum taşına benzer bir kaya çeşidi anlatımınıza göre içerisinde odalar oyuklar varmış iyi bir cihazla kenarda kıyıda kalmış bir kaç bir şey bulabilirsiniz sanırım çevrede de bu tip mezar yeri olarak yapılmış yerler muhakkak vardır .Bence güzel araştırma yapmaya değer bir yer.İşaretlediğim yere büyüterek bakarsanız ilginç bir şey göreceksiniz

A21MEDLi

Admin
Cevap: ilginç bir yer oyma ve kare oyma

kısaca kuyu ağzındaki yılana değineceğim.
iki yılan= iki tünel
biri açık 13mt..
diğeri kapalı,kapalıyı bulmaya çalışın derim..
fakir--babanın işaretlediği,oyuktaki parmak deliğine parnağını daldır,seni o yönlendirecektir.

Üst Alt