Kabartma yılan

impossibleman

Kullanıcı
Ustalarım, yılan hakkında herkes bişeyler söylüyor. İşaret ne kadar nette olsa anlamını tam çıkaramıyorum. Sizlerin fikri benim için önemli. Vaktiniz olursa buna bir yorum yazarmısınız. Saygılarımla..

hafif meyilli bir arazide zirveye çıkmadan iki adet yığmadan biri açılmış olduğunu ve birinde yılan işaretini söylediklerinde bunu kaçırmamak için gezmeye gittim. yığmalar uçsuz bucaksız araziyi görüyorlardı. İçine girdiğimde içerisi yaklaşık 3 metre çapında kayadan yapılma bir yerdi. küçük bir kapısı vardı. İçeri girdiğimizde sağ tarafda bir adet kltuk gibi sediri gördüm. Sedir 80 cm boyunda. Yerden 40 cm yüksekliğinde ve enide 40 cm. kayadan yapılmış ve üzerine kabartma yılan işlenmişti. Aynı kayadan yapılan yılanın 2. boğumunun üstünde 1 cm çapında bir kabartma vardı. kabartma özenle yapılmış bir yuvarlaktı. Yılanın ilginç yanı kafası yassı tam bir yılan kafası olmasına rağmen diğer yerlerine göre daha traşlanmış ve sedire gömülmüş gibiydi. Dili ve gözü yoktu. Köylünün demesi sedirden bir kılıç alınmış. Yeri istanbuldan bir ermeni bura ağalisinden birine veriyor. Sizce ne anlamı vardır.

4239YILAN.jpg

TRUVA

USTA
Admin
Cevap: Kabartma yılan

Yılanın bir çok değişik çözümü vardır.hengi sistemi kullandıklarını detayları inceledikçe ortaya çıkar.Kardeş bu yeri bu kadar ayrıntıları ile gördüğünüze göre iki poz almamanız düşündürücüdür.Ne demişler görünen köy klavuz istemez.görelimki klavuzluk yapalım.kör kuyuya yorum yapmak ne kadar doğru sizce.

impossibleman

Kullanıcı
Kabartma yılan resimleri

Usta akşam üzeri uğradığımız için net fotolayamadım. Oyüzden atmadım. Elimdeki fotolar parça parça boğumları, kafayı ve yuvarlak kabartmayı gösteriyor. ekliyorum.

BOĞUMLARI :
5318Adsiz1.jpg

8751Adsiz2.jpg

8856Adsiz3.jpg

3497Adsiz4.jpg

1762Adsiz5.jpg

4075Adsiz6.jpg

2. Boğumdaki Yuvarlak Kabartma :
5955Adsiz7_yuvarlak_KABARTMA.jpg

KAFA Kısmı ve Tek gözü :
5675Adsiz8_kafa.jpg

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

define avcısının kesinlikle olmazsa olmazlarından olan el feneri bu konuya damgasını vurmuş durumda :) keşke olsaydı.

bu parçalı bulutlu resimlerle bi yere varabilmek gerçekten zor. benden fayda yokta,, belki daha engin deneyimli ustalar bir çözüm yolu üretebilirler. hakkında hayırlısı olsun.

KANAS_USTA

Vip Üye

kardeş
yerin guzel
ama anlatımın cok eksık
mısal yıgmalardan ıkısının bırbırıne gore konumu ve boyutlar
yıne acılan yıgmanın tepe kısmındakı olgular
dereler,kaynaklar, yollar, agaclar....
hıc bır sey yok.....
yıne yılanın kac bogumlu oldugu..vs
adam akıllı bır acıklama olsa ıdı yeterlı gelecektı...
en ıyısı tam acıklamalı krokı cız...

nusret54

Kullanıcı

Kabartma yılan kesinlikle zengin sayilabilecek mezarlari temsil eder, senin anlatım ifadenden anladığım, bir mezar odası bulmussunuz, bu mezar odasında lahit veya başka bir mezar yokmu, yok ise mezar süsü verilmiş yer orası, söylediğin yılan deliğe girer pozisyonda başı öyleyse sedirin içine bakmalısınız orası saklama yeri, başarılar dilerim.

impossibleman

Kullanıcı

Kanas Ustam bildiğim kadarını çizdim. Ustalarım kusuruma bakmasın. Siteye katkı yapmak, bişeyler paylaşmak ve öğrenmek istiyorum. Sık gidebileceğim bir yer değil. Mazeretim olduğu için gidemiyorum. 150 km var uzaklığı. Ama birdaha gittiğimde sabahtan gidecem heryeri gezecem. Nelere dikkat edilmeli. Yılan içerde olduğuna göre.. Saygılarımla..

8503Yilan_kroki.jpg

Üst Alt