Kanallı Kare Oyma

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Selamlar ustam. Kare içine almış olduğum kayayı temizledim sayılarla sıralamış olduğum taşları üzerinden aldım, dikdörtgen biçimde bir kaya ve bu bölgenin yapısına uygun değil. Çarpı koyduğum yerden beyaz kayanın altına kadar boşluk tesbitimi yaptım. Yığma ile kayanın arası aşağı yukarı 2 veya 3 metre arası..

Çubukta ortalama benim dediğim yeri göstermiş. 1 rakamanın olduğu yer en yumuşak nokta ve nefes alan ince yer. Yığma alanı ise ilk noktaya göre biraz daha meşakatli. Ayrıca ölçülere ve benim gördüklerime bakılırsa tek kişilik mezar.

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
Çubukta ortalama benim dediğim yeri göstermiş. 1 rakamanın olduğu yer en yumuşak nokta ve nefes alan ince yer. Yığma alanı ise ilk noktaya göre biraz daha meşakatli. Ayrıca ölçülere ve benim gördüklerime bakılırsa tek kişilik mezar.
Tek kislik mezar konusunda bende hem fikirim. Olursa yanlarda bagimsiz mezar olabilir.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Tek kislik mezar konusunda bende hem fikirim. Olursa yanlarda bagimsiz mezar olabilir.
Kaya modellemesine ve renk detayına bakılırsa yerleşim alanına hakim bir noktada. Bu sebeple dediğin gibi bağımsız birden fazla noktaya rastlamak gayet mümkündür. Bu yerin açılmadığına dair tereddütüm var. Mezar ilk nefesi almış olmalı ki yüzeyde bununan set örgü netliğini koruyor. Değerli tespiti yapmadan işlem yapılmamasını öneririn.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
@Roni bölgeyi ve coğrafyayı çok iyi biliyorum. 1. resimdeki beyaz taş bölgenin ve coğrafyanın taşı değil. sen daha hakimsin o taşın kuvars olma ihtimali nedir?

Ben kuvarsım diye seslenen noktaları var ama bu sadece o noktalardan ibarette olabilir veya iç kısmı daha zengin ve yoğun bir kuvarsta olabilir. Kayanın nasıl bir tabakadan koptuğunu anlamak için kalınını görmek lazım. Benim daha çok dikkatimi çeken yığmanın hemen önündeki mezar çiçeği ile çarpı ile işaretlediğim alanda hayvansal atığın sebebiyet verdiği sığır kuyruğu bitkisi. Aynı tür ama cinsleri farklı , kuvars kapaklama ve işaretlemelerde genelde hayvan kemiği kullanılır. Kısmen tılsım kısmende inançsal olarak. Şayet %70 oranında bir kuvars söz konusu olursa işte o zaman o alana gelebilirim. Oda kuvars için değil noktaları bir bir işaretlemek için. 🙂

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Sa.
Kardaşım küçük oymanin sol tarafında murç izi varsa, senin ve roni ustamin dediği gibi orası giriş.
Şayet aşağıdaki işaretledim yerde 1 tane bile murc izi yoksa, boşluk teyidini tekrar yapmakta yarar var.

Bulduğunuz her olmanın içinde avuç içinizi, parmaklarınızı muhakkak gezdirin. Murc izine bakın. Murcu hangi tarafa vurdular ise mezar odası o istikamettedir.

Yuzeydeki kayaların daha küçüğü toprak altında var ise cubuklara oda cizdirir.
Aşağıdaki oda mı kaya mi?
Nasıl anlaşılacak?

Cubuklarini kur.
Belirledigin ve oda var dediğin yerin 1.5-2 metre uzagindan çevresel dönüş yap.
Çubuklar devamlı o yere yönelip yön veriyorsa boşluk vardır.
Çubuklar yön vermezse o kayadir.

Screenshot_20250916_205337_Chrome.jpg

TRUVA

USTA
Admin
Videoda 15. Saniyede zumladigin alana bak. Orada degerli olan. @Roni ustam isaretlemis.Agacin oldugu alan ve solunda kalan alanda bosluk ve degerli testi yap. Gorunen kayalarin disinda degerli olan yer. Roninin soyledigi alan hedefin

Son düzenleme:
Üst Alt