Kapalı mağara | Define işaretleri ve anlamları

Kapalı mağara

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Taş veya üzerine çizilmiş büyük yarım ‘O' harfi şeklinde veya biraz daha oval çizgi çok yakın bölgede bir mağara olduğunu işaret eder. Ancak bu mağaranın figürlerin çizildiği dönemde hiçbir giriş ve çıkışın olmadığını ifade eder. Bu tür mağaralara ilk giriş mutlaka tuzaklıdır, gazlıdır ve çok tehlikelidir.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Cevap: Kapalı mağara

Güzel bilgi
Güzel paylaşım:rolleyes:
Önemli: Dikkat edilmeli

TEVFiK

Vip Üye

Selamunaleyküm Sayın Ustam Paylaşımınız İçin Teşekkür ederim Saygılarımla.

BatıBeyi

Yasaklı
Yasaklı

buzamana kadar sağlam mağarada kalmadı sanırım kalnıda gören varsa dikatlice açsin

bassy_altan

Kullanıcı

.....

Son düzenleme:

HAWİT

<font face="tahoma" size="2" color="black"><b>Kend
Yasaklı

dik duvarda bir çok kez yarım halka gördüm.. yan dönmüş D harfi gibiydi.. hepsi mezardı bu işarete sırtını verince tam karşında idi girişler mihrap şeklindeydi. yani bana göre yarım halka, mihrap şeklinde girişi simgeliyor, ve mağarada bunların arasında.

altan ters u işareti genelde yardımcı işaret olarak gördüm ve magra veya tünel anlamları taşır D tipi oyma ise çok farklıdır agız kapatılış şekli bile işaretin şekli gibi D şeklindedir tek oda verir kapaklı medeniyerlere baktığımızda mezar işaretlerinde işaretin şekline göre mezarın şekli mevcut misal bir bir yuvarlak oymada yığma veya ağzı daire biçimde yapıldığını görürüz devamını anlatırım sonra :eek:

aga.0074

Kullanıcı

kapalı mağara ya bir örnek de ben vereyim D harfi ama D nin oval çizgisi yatık olacak..ve hilal bunlarda mağara işaretleridir..

Üst Alt