kaplumbağa | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

kaplumbağa

KARE(KUKIR)

Kullanıcı
Katılım
11 Kasım 2012
Mesajlar
870
Beğeni
718
Puanları
93
Cevap: kaplumbağa

kroki ile de anlatmaya çalıştım umarım faydası olur.
 

TATLARLI

Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2012
Mesajlar
420
Beğeni
150
Puanları
18
Konum
Ankara
Cevap: kaplumbağa

Kukır ustam selamlar.Net yazıyorum. Kaplumbağalar ms. 1400 lü yılların osmanlı devleti kaplumbağaları Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmış.Aynı şehirde benzer arkeoji kazıları yapıldığında ortaya çıkmış.Sınır tarafından Yozgat boğazlayana kadar bu kaplumbağalar devam ediyor. ilk kaplumbağa sarayda traşlanıp araziye götürülüyor. diğerleri ek olarak mal geldiğinde saraya götürülmeden orada tıraş yapılıyor.

Bunlar eğer giderken alınmamışsa duruyorsa burası osmanlı altınları verecek. Yasal yolla çalışılabilcek bir yer. Noktalar net olarak belli o kısım tamam. kaç kaplumbağa varsa o kadar oda çıkacak yerleri belli. Arazi tamam abi.

Ek olarak neden kaplumbağa yaparak kullanıldığınıda söyleyeyim. bir kaplumbağanın ömrü 500-600 yıl sürdüğü için en uzun yaşayan hayvan olması , kabuğunun her yıl biraz daha sertleşmesi , her sene buraya ek olarak mal getirilmesine takabul edilerek kaplumbağa motifi burada bu yüzden kullanılmış. Sarayda padişahın adına olan altınların ayrı tutulduğu yer. diğer 3 oyma. Burada nöbetçi bulunan askerlerin üçünün yağmalama sırasında şehit olduğunu mezarlarının acil buraya yapıldığını söylüyor.
 
Son düzenleme:
Üst Alt