Kar Yağdığında Kar Tutmayan Bölge

Warning

Kullanıcı
Ustalarım öncelikle hepimize rast gele diyip konuyu açmak istiyorum:

Köyde dağ tepe dolanırken bir yere rastlamıştım kurak hiçbirşey yetişmiyen bir yer üzerine gittiğimde dayımın oğlu dur oraya girme ölürsün dedi bi anda şaşkınlık içinde (en fazla 15 metreye 15 metre diye tabir edeyim uzunluk genişlik) ordan ayrıldım nedir necidir diye sordum büyüklerimize o bölgeye tavuk falan atmışlar gagalamış sağı solu 5-10 dk sonra ölmüş inek,koyun,kuzu,köpek gibi hayvanlar girmezdi o bölgeye dikkat ettiğim kadarıyla bende şaşırdım gördüğüme ve anlatılanlardan etkilendim.
Baya zaman oldu bu konu geçeli neyse 1-2 sene sonra kış aylarında memlekette iken tekrar yukarı ava çıktık geziniyorduk bu sefer aramızda teyzemin oğluda vardı tekrar o bölgeye yöneldik her yerde nerdeyse diz boyu kar var ama o bölgeye geldiğimizde toprak nemli heryer kar tutmuş bi o bölgede yok ozaman şuanki bilgim yoktu ve hala aklımın bir köşesinde beni oyalar baya bir zaman geçti aradan bu bölgede nasıl bişey olabilirde gaz salınımı bu kadar kuvvetli olabilir.
Baya bi yukarı doğru kayalar var ama herhangi bi işaret dikkatimide çekmiş değil ama yoğun olarak taş olduğunu söyleyebilirim ve yanında ufak bir dere var temiz akarsu çok az şekilde akmaya devam ediyor verimli toprağında hemen üst kısmında kalıyor.

Ustalarım Bu bölgeye tekrar gitsem nasip olsa nasıl bir yol izlemem gerekir bu konuda sizlere danışmak ve bilgi almak isterim.

Saygı ve Selamlar

murathan

Kullanıcı
Burası kayalardan oluşan bir tepenin alt tarafında düz bir arazide, biraz uzağında da tekrar sarp ve keskin kayalıklar mı başlıyor.
Çok ilginç bir konu. İncelemekte yarar var.

Warning

Kullanıcı
Burası kayalardan oluşan bir tepenin alt tarafında düz bir arazide, biraz uzağında da tekrar sarp ve keskin kayalıklar mı başlıyor.
Çok ilginç bir konu. İncelemekte yarar var.

üstadım Dağın orta bölümlerinde büyük bir kayalık var aşşağısında kalıyor ve yukardaki kayalıkların arası en az 40 metre yükesklikte olup 150 den fazla aşşağı inen basamak var çok eski bir yapı olduğu belli yanlız bu söylemiş olduğum yerle kayalıkların arasında en az 800 metre

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Kıymetli kardeşim köyünü tanırım muhit çok gizemli bölge ama dediğin ebatta 15 m. çapında bir alan çok geniş bir alan mahzen mezar veya her hangi bir yapının vereceği boşluk tipine benzemiyor sitede çubuklarla ilgili konular var cubuk kullanmayı bilmiyorsan istifade edebilirsin biliyorsan sana çok yardımı dokunur kayalık alanda incelemelerini yoğunlaştır iz işaret birşeyler olmalı hayra vesile olması dileğiyle kolay gelsin...

Warning

Kullanıcı
Kıymetli kardeşim köyünü tanırım muhit çok gizemli bölge ama dediğin ebatta 15 m. çapında bir alan çok geniş bir alan mahzen mezar veya her hangi bir yapının vereceği boşluk tipine benzemiyor sitede çubuklarla ilgili konular var cubuk kullanmayı bilmiyorsan istifade edebilirsin biliyorsan sana çok yardımı dokunur kayalık alanda incelemelerini yoğunlaştır iz işaret birşeyler olmalı hayra vesile olması dileğiyle kolay gelsin...

Sevgili üstadım ikamet istanbul olduğu için senede 1 defa gidiyorum veya gidemiyorum onun için şimdiden bilgim olsun istedim kıymetli bilgilerin için çok teşekkür ediyorum ustam inşallah karşı karşıya muhabbetli bir çay içmeyi gönlümden geçiriyorum nasip olur inşaallah ustam ayriyetten cubuklarlada 1,5 senedir test yapıyorum hani söyle bir söz vardır işine Geldimi kafa şeytan gibi çalışıyor diye o misalde testlerimi inşaallah başarı ile tamamlama aşamasındayim başarılı olurum inşaallah dualarinizla selam ve sevgilerimi sunuyorum

SEVALİ

Kullanıcı
Hayırlısı olması dileklerimle bir resim paylaşmak istiyorum..

SEVALİ

Kullanıcı
Allah razı olsun üstadım elinize yureginize sağlık izah ettiğim yer çok farklı taşlıkta değilde toprak üzerinde

Sadece paylaşmak istedim karlar yağınca ayrı bir güzellik arz ediyor cantar ustam eskisi gibi yorum yapmıyor şahsından izin almadan kendi konuma cantar ustamızın yorumu eklemek isterim..

SEVALİ

Kullanıcı
Cantar ustamın yorumu olup..

Eklemek istediğim kayalığın adı uyuyan kaya ve deve boynu diye anılır..

Üst Alt