• Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

Kare Içinde Haç Ve Kasası!

Kervan07

Vip Üye
ustalarım bu kaya yerinden oynamış fakat fazla uzağa çekilmemiş.tahminim 5mt kadar tarlanın sınırına kadar çekilmiş..gümüş ve pirinç cubuklarla çekim aldığım yeri resimde işaretledim.

Kervan07

Vip Üye
ustam kasası soyulmuş fakat o kaya yeni oynatılmış yerinden! tarla sahibi kendisi çekmiş tarla sınırına..teşekkürler yorum için ersan ustam

karanar

Kullanıcı
sevgili ustam, o bir haç değil.o baklava işareti. aslını isterseniz literatürdeki en şahane bayan mezarı işaretidir. odası 1m ila 20 m kadar (eğer arazi müsayitse) gidebilir. zengindir.
PEbjXb.jpg

Kervan07

Vip Üye
sevgili ustam, o bir haç değil.o baklava işareti. aslını isterseniz literatürdeki en şahane bayan mezarı işaretidir. odası 1m ila 20 m kadar (eğer arazi müsayitse) gidebilir. zengindir.
PEbjXb.jpg

selamlar karanar ustam güzel yorumun için teşekkür ederim..baklava işaretini arazide bir kaç yerde denk gelmişliğim var..baklava işaretini güzel bir mahsenin önündeki dikili kayaya kabartma olarak da yapılmışını gördüm fakat burdaki bariz haçdır ustam.resimde biraz soluk göründüğü için hatlar belli olmuyor.ben sizin için cizdim.

karanar

Kullanıcı
haklı olabilirirsiniz ama kare içinde haç diye bir haç işareti yoktur ustam. bu sadece benzediği için öyle söylenir. haç en fazla yuvarlak içine alınır ki bu da onların inancına göre caiz olandır.diğer şekilde yine onların inancına göre haç yani Hz. İsa, aynı zamanda oğul olduğu için (haşa) güneşten yani Rab' den başkası onu çevreleyemez (haşa) o yuvarlak, güneşi yani onlara göre Allah inancınıı temsil eder.
yani haç yada değil. sen amacına nail ol inşaallah da gerisi teferruat.:D:D:D

Kervan07

Vip Üye
haklı olabilirirsiniz ama kare içinde haç diye bir haç işareti yoktur ustam. bu sadece benzediği için öyle söylenir. haç en fazla yuvarlak içine alınır ki bu da onların inancına göre caiz olandır.diğer şekilde yine onların inancına göre haç yani Hz. İsa, aynı zamanda oğul olduğu için (haşa) güneşten yani Rab' den başkası onu çevreleyemez (haşa) o yuvarlak, güneşi yani onlara göre Allah inancınıı temsil eder.
yani haç yada değil. sen amacına nail ol inşaallah da gerisi teferruat.:D:D:D

doğrudur ustam hem haç hemde kılıca benziyor..ben mezar işaretlerinden pek anlamam.bu konularda pek tecrübem yoktur.sadece hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim. yorum için teşekkürler

Son düzenleme:
Üst Alt