kare oyma

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
saygıdeğer dostlarım malesef resimler yeterli değil biliyorum gördüğünüz kadarına yorumunuzu bekliyorum. sormak istediğiniz alan bilgisi yada diğer bilgileri sorunuz. cevap verelim.

şimdi kısaca bu işareti anlatayım bu 1.5 mt ye 1.5 mt ebadında bir ana kaya üzerindedir. bu kare oymanın hemen üstünde sıvanmış bir horasan harcı ve bu harç vasıtası ile yapılmış bir haç işareti varmış. kırılmış. ama biz hakkında eskilerden bilgi sahibi olduk. hacınölçüsü nedir derseniz şu an bilemiyoruz ölçüleri.
gelelim tekrar kare oymamıza. bu kare oymanın içindeki oyuk bir fındık girecek kadar boyuttadır. kare oyma ise 5 cm ye 5 cm kadardır. kare oyma yere dikey konumdaki kayanın üzerinde ve dik şekildedir.

ayrıca bu kare oyma olan kayaya yakın sayılacak bir yerde de aşağıya resmini eklediğim değirmen taşı işareti vardır bu değirmen taşı 1 mt den biraz daha büyük çaptadır ve ana kaya üzerinde yere dik vaziyettedir. değirmen taşının ortası da kare şeklini andırır.

Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: kare oyma

KARE(KUKIR); ....[/QUOTE' Alıntı:
ustam yorumuzun için teşekkür ederim. v varmıydı? bişey diyemiyorum. bi teyit ettirelim ustam varmıydı soralım.

Son düzenleme:

FENERLi

Vip Üye

Aslında kukır ustama katılmamak elde değil çünkü sağ tarafa iki adet murç izide var ,,,fakat havaya baktığından dolayı son nokta aynı kayanın altı diye düşünüyorum ,sağdan murç izinin verdiği istikametten ama tehlikeli olabilir üsteki işaretli kayayı sabitlemek gerekir üste çökme yapabilir,,,ayrıca çakılı demiri sormamaştım aşağıda olması lazım.:rolleyes:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Aslında kukır ustama katılmamak elde değil çünkü sağ tarafa iki adet murç izide var ,,,fakat havaya baktığından dolayı son nokta aynı kayanın altı diye düşünüyorum ,sağdan murç izinin verdiği istikametten ama tehlikeli olabilir üsteki işaretli kayayı sabitlemek gerekir üste çökme yapabilir,,,ayrıca çakılı demiri sormamaştım aşağıda olması lazım.:rolleyes:

ustam selamlar. aynı kayanın altında boşluk ve değerli testi yapılmasına rağmen sonuç alınamadı. sağ tarafında evet 2 tane murç izi var iki yatay çizgi şeklinde. ayrıca çakılı demiri sorguladım. burada bu kaya üzerinde çakılı bir demir olmadığını öğrendim. burasını point ile kroki şeklinde çizeyim bir de o zaman bakın isterseniz. siz değerli, ustlarım o zaman burasını daha net yorumlayabileceksiniz eminim. sağolun saygılar.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

ustam v şeklini sordum ama malesef resimin bize bir hilesi sanırım. resim gece çekildiği için öyle görünmüş. v şekli yoktur sadece sağ tarafında 2 adet yan yana murç izi bellidir. hemen onların üstündede x gibi görünüyor resimde ama o da x değil düz bir murç izi daha var.

KANAS_USTA

Vip Üye

harbıcı
sen noktalamıssın zarf mı atıyorsun pasam,
ıkıncı resımde hem parası ustelık altında olur odası...

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

harbıcı
sen noktalamıssın zarf mı atıyorsun pasam,
ıkıncı resımde hem parası ustelık altında olur odası...

yok ustam. emin olun zarf falan gibi bir durum yok. dediğim gibi arkadaşım bu kayaya hem alan tar. ile hem boşluk bakarak bu alanı araştırmış ama sonuç alamamıştır. ama siz şimdi böyle söyleyince bende burdan kıllandım. senin yorumu okuyunca gözlerim açılıverdi ustam. inşallah dediğiniz gibidir. peki ustam bu kayanın arka tarafında da bu resimlerde olan değirmen taşı bulunmaktadır. hemen kayanın bi yüzü kare oyma arka tarafında ise bu değirmen taşı. ama değirmen taşı horasan ile sıvanmış ve kapatılmış. tesadüf eseri bulunup sıvası dökülerek altında değirmen taşı bulunmuştur. bu kare oymanın ortasındaki noktadan dolayı para verdiğini duyduk ama henüz muvaffak olamadık ustam. inşallah üzerinde durmak istiyoruz. buranın, alanın ve işaretlerin olduğu alanı kroki şeklinde çizeceğim. bir de o zaman bakarsanız sevinirim kanas ustam. saygılar

A21MEDLi

Admin

öncelikle baklavanın içindeki oyuğa işaret barnağı sokulacak.parnak kıvrılıp açı verecek,vereceği açının yönüyle ilgilenmeli,mesafe olarak 3-11mt. kadar olur..
parnağın açısı değirmen taşı şeklindeki kayayda atabilr..

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye

degırmen tası dedıgın saplama uzun sutun gıbı dık tas olmalı bu sartı saglayan yerlı kayadakı ollur kardeslık.

Üst Alt