• Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

kartal kaya ve çevresi!

Kervan07

Vip Üye
sayın ustalarım burda kartal kayanın farklı açılardan çekilen resimleri var..

devamını yeni konumda ekleyeceğim

2126IMG_4107.jpg

7896IMG_4179.jpg

1210IMG_4184.jpg

5316IMG_4188.jpg

8467IMG_4194.jpg

9826IMG_4198.jpg

3872IMG_4199.jpg

4924IMG_4220.jpg

3090IMG_4223.jpg

3566IMG_4226.jpg

burdaki dikili kaya aslında daha uzunmuş ama yıllar önce meraklının biri patlayıcı kullanmış

811magara_onunde_dikili_kaya.jpg

2152IMG_4127.JPG

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Cevap: kartal kaya ve çevresi!

Daha çok domuza benziyor
51584924IMG_4220.jpg

Baktığı yöndeki sarı dikili kayada
Metal testi yapman gerekir
Çevresinde de boşluk bakman gerekir
Rabbim emeklerini boşa vermesin;)

TRUVA

USTA
Admin

Kartal dediğin kayayı biraz ben timsahada benzettim resmin birinde. kayalığın dip kısımlarını inceleyin ön tarafından.baktığı yönde su kaynağıu varmı dere vs.yine bajktığı yönde yığma tepe vs ne var. maralar 3 adetmi? kapalı olan hangisi yakından görelim. mağpara ve çevresini.mümkünse pikseli büyük olan bir makina kullanın.

Kervan07

Vip Üye

Kartal dediğin kayayı biraz ben timsahada benzettim resmin birinde. kayalığın dip kısımlarını inceleyin ön tarafından.baktığı yönde su kaynağıu varmı dere vs.yine bajktığı yönde yığma tepe vs ne var. maralar 3 adetmi? kapalı olan hangisi yakından görelim. mağpara ve çevresini.mümkünse pikseli büyük olan bir makina kullanın.

ustam baştan ikinci resimde krokide cizili...

yığma yok sanırsam!

onlarca mağara var,yakın fotosunu ekliyeceğim

yorum icin teşekkürler

Kervan07

Vip Üye

kartal kayanın ön cepheden görünüşü

8276IMG_4131.JPG

5166IMG_4136.JPG

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

bu resim eklediğim alanda çok dikkatli ve titizlikle araştırma yapman gerekicek. vee mutlaka ve mutlaka boşluk bakman gerekecek. kapalı yerlerin havalandırılma zamanı gelmiş de geçiyor. boşluk çubukları sana nerenin havalandırılacağını söyleyecek.

3960kervan.JPG

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

aşağıda işaretlediğim yer delik yada oyuk tarzında bir yermidir? doğru ise hayırlı olsun diyorum. burada sonucu 5 - 10 metre kadar altında ve yan tarafında aramalısın. hala kapalıysa açılış yeri tahminimce civarında. boşluk kontrolü yapmalısın ve horasan varmı bakmalısın. yazdığım tüm yorumlar buranın baca şeklindeki bir havalandırma olması durumunda geçerlidir.

bahsettiğin güzel işaretlerini de görmeyi çok isterdim.

7488kervann.jpg

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye

harbici ustam farkındaysanız resimlerimin sol üst köşelerinde siyah bi nokta var.bu benim fotoğraf makinemin aynasındaki küçük bi lekeden kaynaklandı. sizin baca deliğimi? diye işaretlediğiniz yer aslında makineden kaynaklanıyor. bu benim hatam ve özür diliyorum...

ustam bu kartalın altında mutlaka bi kapalı yer olması gerek diye düşünüyorum, gidince mutlaka detaylı araştırma yaparım.

bu kartalın hemen arkasındaki düz arazinin resimlerinide, bu konunun devamı olarak yeni konu altında paylaştıkdan sonra diğer işaretleri paylaşıcam inşallah...

ustam benim cevabını öğrenmek istediğim bi sorum olacak!

mezar ve gömü arasındaki fark nedir? yani ikiside aynı şekildemi gizlenir? mesela bi işaretden yola çıksak,izinli kazı yapsak, kazı esnasında toprak altından yön verici veya farklı taşlar cıksa bu mezaramı gider yoksa gömüyemi? mezar kazarken de toprak altından yön verici işaretler çıkarmı?
bir çok yerde kazı ile yazı okudum ama halen tam anlamış değilim! yani gömü diye kazdığımız yer mezar, mezar diye kazdığımız yer gömü çıkarmı? bu nasıl ayırt edilebilir?
selamlar saygılar:)

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

harbici ustam farkındaysanız resimlerimin sol üst köşelerinde siyah bi nokta var.bu benim fotoğraf makinemin aynasındaki küçük bi lekeden kaynaklandı. sizin baca deliğimi? diye işaretlediğiniz yer aslında makineden kaynaklanıyor. bu benim hatam ve özür diliyorum...

ustam bu kartalın altında mutlaka bi kapalı yer olması gerek diye düşünüyorum, gidince mutlaka detaylı araştırma yaparım.

bu kartalın hemen arkasındaki düz arazinin resimlerinide, bu konunun devamı olarak yeni konu altında paylaştıkdan sonra diğer işaretleri paylaşıcam inşallah...

ustam benim cevabını öğrenmek istediğim bi sorum olacak!

mezar ve gömü arasındaki fark nedir? yani ikiside aynı şekildemi gizlenir? mesela bi işaretden yola çıksak,izinli kazı yapsak, kazı esnasında toprak altından yön verici veya farklı taşlar cıksa bu mezaramı gider yoksa gömüyemi? mezar kazarken de toprak altından yön verici işaretler çıkarmı?
bir çok yerde kazı ile yazı okudum ama halen tam anlamış değilim! yani gömü diye kazdığımız yer mezar, mezar diye kazdığımız yer gömü çıkarmı? bu nasıl ayırt edilebilir?
selamlar saygılar:)

bu sorunun cevabını çok kazanlar iyi bilirler (hani bir söz varya çok gezenmi bilir çok okuyanmı diye) benimkide o misaldeki gibi. ben bu sorunuzun cevabını çok kazan ustalara bırakıyorum :D

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

madem dünkü taş kaya fallarında tutturamadık. meğer senin foto makinasının taklasına geldik :D tuzakladın bizi kervan ustad :D

öyleyse aynı resim üzerine çalışmaya devam edelim bakalım. ben diyorumki bu resimde kırmızı ile çizili yerler kayaya sarılmış bir yılan. üstte yalın resim altta ise benim çizim var bak bakalım. sende görebilecekmisin yoksa benmi kaya falı için tam günümdeyim. göz kırp

açık mavi karede ise yatan yavru ayı var. madem attık tam olsun değilmi (alkış)

4168krvv.jpg

2275krv.jpg

Üst Alt