kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarlar. | Define işaretleri ve anlamları

kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarlar.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
esselamün aleyküm,
genellikle arazide karşılaştığımız işaretlerin çoğunluğu, mezar veya oda mezar bulgularıdır.
her çeşdinde dönemsel farklılıklar,değişik sistemlerde yapılmış olduğunu görürüz.
bir defineci bunlarda ne aramalı,nelere dikkat etmeli.nasıl bir çalışma içinde istenen neticeye varmalı.yapılışlarından,ulaşılması gereken noktalarına kadar,neler biliyoruz.
bunlar bizlere ne verebilir?. soruyu çoğaltabiliriz.
benim önerim,kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarların ,bizleri ilgilendirecek püf noktalarının,bilgilerimiz dahilinde paylaşılması.
inşaallah faydalı ve katılımlı olacaktır.
sağlıcakla ALLAH a emanet olunuz.

A21MEDLi

Admin
Cevap: kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarlar.

A.selam ustad güzel bir konuya değinmşsin,lakin kaya mezar odası veya mezar konularını değişik başlıklar altında topladık,yinede buraya yazacak olursak,mezar aramadan önce yakınlarda yerleşim yeri varmı yokmu araştırmalıyız.çünkü insanın olmadığı yerde mezarda olmaz.
+ gömülerin çoğu yaa kayanın içinde veya mezar türü boşluğun içindedir.kimse malını bostan korkuluğu gibi tarlaya gömez.
mezarların en büyük nişaneleri ıstavroz,sunu oymaları,veya nişlerdir.
kimi yorumcular nişlerin sadece ölüye sunulan metaa ların bırakılması için yapıldığını yazarlar..
tespitlerime ve tecrübelerime göre sadece metaa lar için yapılmadığınıda gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.nişlerin aşağı yukarı bakışında dar ve geniş olmasından bile bi sır saklıdır.
mezar odalarında niş görseniz (çıra yeri) gözünüzü dört açın..nişin bakış açısına ve genişliğine bakıpta gizli odanın size olan uzaklığını hesaplayabilirsiniz..

arazideki oymalar mezarı anlattığı gibi taş yığmayıda anlatır..bunada dikkatiniz çekerim.saygılar...

A21MEDLi

Admin

rölyeflerin üstündeki kemerlerde hem uzaklık ölçüsünü verir hemde.....:p
çeşmelerin üstündeki kemerler gibi,mantık aynıdır.. :p

Sarpedon

Kullanıcı

Amedli güzel bir rölyefmiş. Nereki bura acaba. Selevkos dönemi gibi.

A21MEDLi

Admin

rölyefleri Diyarbakırın ergani ilçesinde çektim.aynı yerde daha değişikleride var,bu konuya eklemedim.

adamali

Kullanıcı

A.selam ustad güzel bir konuya değinmşsin,lakin kaya mezar odası veya mezar konularını değişik başlıklar altında topladık,yinede buraya yazacak olursak,mezar aramadan önce yakınlarda yerleşim yeri varmı yokmu araştırmalıyız.çünkü insanın olmadığı yerde mezarda olmaz.
+ gömülerin çoğu yaa kayanın içinde veya mezar türü boşluğun içindedir.kimse malını bostan korkuluğu gibi tarlaya gömez.
mezarların en büyük nişaneleri ıstavroz,sunu oymaları,veya nişlerdir.
kimi yorumcular nişlerin sadece ölüye sunulan metaa ların bırakılması için yapıldığını yazarlar..
tespitlerime ve tecrübelerime göre sadece metaa lar için yapılmadığınıda gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.nişlerin aşağı yukarı bakışında dar ve geniş olmasından bile bi sır saklıdır.
mezar odalarında niş görseniz (çıra yeri) gözünüzü dört açın..nişin bakış açısına ve genişliğine bakıpta gizli odanın size olan uzaklığını hesaplayabilirsiniz..

arazideki oymalar mezarı anlattığı gibi taş yığmayıda anlatır..bunada dikkatiniz çekerim.saygılar...

güzel bilgiler için çok teşekkürler ustam

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

muhterem MEDLİ hocam,mezarlarla ilgili konuların tamamını değil ama bir miktar incalama fırsatım oldu.,zatıalinizin ve bir kaç ustamız ,burda paylaştığınız gibi,görsel olarak büyük emek vermişsiniz.hepinize sonsuz teşekkürler.
sıkça karşılaştığımız ,ve bilineni az olan soru;
mezarı veya mezar odasını açtım veya açılmış ama boş.ne yapmam gerek. sizinde işaret ettiğiniz gibi,bazı dönemsel istisnalar hariç,hiç kimse varlığını mezarın veya odasının içine koymuyor.toplu mezarlığın dışındaki,mezarların çoğunun bazı bilinmeyenleri sakladığınıda çoğumuz biliriz.
böyle bir durumla karşılaşıldığında ,benim hedefim mezarın veya odanın şu noktaları,diyebiliyormuyuz.
acaba hangi noktalarda , ne kadar derinlikte ,mezarla bağlantılımı,nasıl bir sistemle kapatılmıştır.bunun tesbitini nasıl yapmalıyım.
benim acizane amacım bunların, tecrübelerimizle açığa çıkarmasını sağlamak.
katılımın için kalbi teşekkürler. emeğine sağlık .saygı ve sevgiler hocam.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

çok hoş bir konu. ustalar eteğindekileri döker ise, bizlere büyük dersler çıkabilir. akıl akıldan üstündür, bu konuya her türlü olumlu katılımı bekliyorum. ellerinize ağzınıza bilginize sağlık.

A21MEDLi

Admin

usta etek bizi bozar,:D

bu gibi yerler sit alanıdır verdiğimiz noktalar sadece!! bilgilendrme amaçlı veriyoruz..bunu böyle anlayın kesinlikle kaçak kazıya tenesul edip kendinizin ve ailenizin hayatını karartmayın..

kaya mezar odalarında açılmış odalarda bulunan 3 madde odada saklı başka mezar ve tünelin nişanesidir.
1-nişler=genişliği mesafeyi...,meyi=.....
2-çatlaklar=bitim ucu nereye bakıyor...
3-açılan mezarın kapısının yanında bulunan küçük kare oyma veya küçük dikdörtgen oyma=yatakların tam ortasında.....

A21MEDLi

Admin

benim gördüğüm,tecrübem bu önemli 3 madde üzerindeydi,sizlerinde tecrübelerinizi bekliyoruz..

Üst Alt