tesbitiniz bana göre doğru tam olçülerini verdiğiniz 2x7 metrelik alanda oda ve 3 adet mezar olduğunu düşünüyorumUstam benim için şu durumda işaretin hiç bir önemi yok ama yerin çok iyi bir yer olduğunu söyleye bilirim. Kaya modeline bakılırsa zeminde güzel bir oda veya kaya mezarı sizi beklemekte. Sağ ve solda 7’ye 7 yukarı ve aşağıda 2’ye 2 adımlık alanda bir kazı olmamışsa şayer yerin hâlâ sağlam. Çizdiğiniz işaret alan bu genişlik mesafe içerisinde demektir. Yani kesme kıyım oturaktan solu mihraba hirab solu oyma kesime bu kesimde akıntının aldığı yöne 3 metre derinlikte blok kapaklama ile giriş mevcut. Eğer murç kanallama tırtıklı işçilikliise her tırtık başına bir oda demektir. Kanalın ağzı yılan kuyruğu halinde ise bu sonsuzluğun simgesi olduğu için lobik yani birbirine koridorla bağlanabilen harici odaları gösterir. Şayet dik kesintili bitiş verilmiş ise bir birinden bağımsız 1-3-5-7 adım aralıklarla ayrı ayrı yere tekabül eder. Sizin buradan boş döneceğinizi sanmıyorum. Selametle İnş’ALLAH.
malın birkaç santimde olanı alınmış bu görülüyor
şöyle birşey sorayım musade ederseniz işaretin yerde değilde yamaçta yapılması oturağın olması karşı yamaç ilede alakası olabilirmi?
çünkü bu işaret evet bir odayı işaret ediyor ve bu odanın sizin tarif ettiğiniz yerde adette olduğuna hemfikiriz fakat sadece günydoğuda görülen ve çok az olan bir işaret olması başka birşeyler anlatıyor olmalı
senaryo şu mağara oyuldu yada hazır mağarada defin yapıldı mağaranın çözümünü bildiğimiz heryerde rastladığımız dışına oturak mıhrap oyma yapıldı ve hiç rastlamadığım zigzak işaret yapıldı bu sadece ordakı mağara için yapılmış olmasa gerek