kayadaki işaret.. | Define işaretleri ve anlamları

kayadaki işaret..

KARE(KUKIR)

Kullanıcı
yer gene aynı yer arkadaşlar açılmış kaya mezarının yaklaşık 20 mt kuzeyinde kalıyor burdaki işaret

oymanın yakın fotosu

oymalı kayanın önündeki yuvarlak kaya ve üzerindeki sanki bana kök boyası ile yapılmışmış elden geçmiş gibi geldi
ayrıca bu kayada da çok güzel boşluk aldık hani:)

bu fotoda işaretli kayanın uzaktan çekimi

A21MEDLi

Admin
Cevap: kayadaki işaret..

kukır usta bu tipteki kayanın alnında fakat havaya bakan,oymanın altında,mezarı olur..örnek olması açısından bi iki resim yolladım.

TATLARLI

Kullanıcı

Kukır ustam bence kaya yük kayası. Kaydırılmalı o kaya altında oda çıkması lazım diye düşünüyorum.

İRON

Kullanıcı

s.a ustalar kayalardaki oyma işaretler geneli mezar versleer bile bazende oda tipi yer altı odaları verebilmektedir.buda etraftaki farklı şekillerle belirlenir.amedli ustamızın şemadaki verdiği örneğine dikkat edecek oluyursanız kayadaki oyma şekli hafiften aşağıya akar vaziyette kanal izi vwermiş ve kanal izin az bi aşağısındada buyuk bi oyma izi vermiş buda olayın aydınlatılması için yeteri bir kanuıt olduğu kanaatindeyim.kukır ustamızın oymasına gelince,;onunkinde karlardan dolayı oymayı net bi şekilde göremiyorum o nedenden dolayıda mezar olduğu kanaatindeyim.tabi bu şahsi fikrim diğer ustaların fikirlerinede saygım.rabbim hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın inş.selametle kalınız..NOT;maya takvimini unutmayalım ona göre acele edelim:):D

Üst Alt