Kiliclarin cozumu bende yalniz anlatiminda hata var kiliclardan sonra 120 adim ve 7 diye ayrilan magara sonra dolu oda[/QUOTE
Yeri biz de arıyoruz kastamonu dan ümit ben bu arada memnun oldum tuzakların nasıl çözüleceğini biliyoruz
Kiliclarin cozumu bende yalniz anlatiminda hata var kiliclardan sonra 120 adim ve 7 diye ayrilan magara sonra dolu oda[/QUOTE
Yeri biz de arıyoruz kastamonu dan ümit ben bu arada memnun oldum tuzakların nasıl çözüleceğini biliyoruz
kılçıklı mağaramı kılıçlı mağaramı neyse aynı mağara bir içeriye dar bir yerden girilir sahile yakındır bir arap elinde kılıç heykel halde yapılmıştır araba gelmeden bastığın yayları koparmazssan kılıcı yersin burada arabı geçersen 7 yol bulunur volçanın mağarasıdır trakyadadır kırklarelinde yazıyor[/QUOT
çalkaya ustam az meseleyi açsanız oraya buraya girip duruyoruz kelleyi bırakmayalım bir yerlerde girişin emekleyerek 30 dkk sürdüğünü biliyorum ama tabiki rivayet sağdan soldan duyma bilgiler giriş konusunda açıklama yaparsanız en azından hazırlıksız girmeyiz bana göre ray demirinin durduramayacağı bir kılıç daha yapılmadı bu arada sizin yazılarınızı takip ediyorum sizden çok şeyler öğrendim hakkınızı helal edin ustam
selam arkadaşlar metreler ve ağırlıkların yani ölcü birimlerinin olduğu net bilgiye ihtiyacım var??kesinlikle hikaye...
Selam @drapeta ,selam arkadaşlar metreler ve ağırlıkların yani ölcü birimlerinin olduğu net bilgiye ihtiyacım var??
selam ustam bu arkadaşın ölçüleri ve verdiği bütün bilgi ters ben sürünmeyi yüzmek olarak algılıyorum ve şölede bi garipliği var beni bilgide mağaraya sokmuş gibi gösteriyor oysa koya giriyorum mağara falan yok koyun içinde üzüm salkımı koyun içinde muz yiyen maymun koyun içinde yanı ne yazıyorsa.. örneğin falanca köyden kervanla 8 saate falanca köye gectim der ama bir koydan diğer koya 8 dkkada geçiyor kervan yolu die yazdığı yollar koydan koua gecen patikalar tecrube ettim bendeki bilgi bu benim bulduğum yerden 1ci bölege die söz ediyor..Selam @drapeta ,
Bu çok tehlikeli bir isdir, Çünki burayi Uçurumun diger tara-fından göreceksiniz ordan bir karsiya köprü kurup geçeceksiniz, Yada magra kapısi usdune ip ile sarkip ineceksiniz, delikden sürünerek ilerleyeceksiniz, Su sesinde durup karşıya baktığında acılip kapanan bir makas görüntüsünü göreceksiniz ,Dusunsene emekleyerek girdigin yerde hareket kabiliyetin ne kadar olabilir, ve bu makası durduracaksınız , olacak is degil usdam,
ŞU RESME BAKARMISINUZ , 3 veya 4 metre derinlige inip bu KIBELENİN arkasinda eskiya rarafindan konan bir kasadan bahseder ,Bunu alabikecek koc yigit bulamadım ,Bunda hic bir tehlikede yok, Oylece kaldı,
@drapeta usdam selamlar,,selam ustam bu arkadaşın ölçüleri ve verdiği bütün bilgi ters ben sürünmeyi yüzmek olarak algılıyorum ve şölede bi garipliği var beni bilgide mağaraya sokmuş gibi gösteriyor oysa koya giriyorum mağara falan yok koyun içinde üzüm salkımı koyun içinde muz yiyen maymun koyun içinde yanı ne yazıyorsa.. örneğin falanca köyden kervanla 8 saate falanca köye gectim der ama bir koydan diğer koya 8 dkkada geçiyor kervan yolu die yazdığı yollar koydan koua gecen patikalar tecrube ettim bendeki bilgi bu benim bulduğum yerden 1ci bölege die söz ediyor..
şiddtle katılıyorum sana ustam.. bu konusunu açtığım yer tabiri caiyse önce allahın sonra benim bakalım çözebilecekmiyiz hep beraber=))@drapeta usdam selamlar,,
Biliyorsunuzki ben sadece kendi gördüğümü resimlerim ve resimin yanindada anlatırım,
BU KONUYU ben görmedim Arkadaşım oraya girmek isdeyen kişiyle bizzat orda eli yüzü darbelenmiş olan ve ordan arkadaslari tarafindan güclukle çıkartılan kisiyle hasda yataginda görüşür ,Bu gorusmesinide bana anlattı, Bu YER TOROS larda ,
Senin tarzında yüzmek gibi Askeri terimlede Alcak sürünme ile giriyor, bir parca kütük ve basinda kamba baglamis olacakki nokdaya kadar sürünüyor ,Anlatilandan anladigim Kılıcın caiısdigi yerdede cok derin bir yara var, yani cok tehlikeli bir nokdadir,
Oraya varmısken Bir denemek isdiyor ,
Sag yandan kütüğü ileri cekiyor ve uzatmasiyla birlikde cok güçlü bir Fırlatma oluyor ve kütukden kopan parcalar yüzüne ve basina çarpıyor ,
Ve sonrasida malüm , Hasdanelik oluyor,
Bizim için asıl olan Kendi elikizdeki ve kendi gördüklerimizi çözmeye çalışalım derim, degerli usdam, yer toros daglarında,