Selam üstadlarım bir kilise önünde kazı yaptık normal çimen ve toprak 20 30 cm ordan sonrası bildiğin ince sıva kumu Bayaa derine doğru gidiyor ne anlam ifade ediyor çubuk tuttuk alt zemine boşluk mahzen veriyor yardımcı olabilirseniz
Üstadım bu yer kilisenin ön sol tarafı biraz "Yasak Kelime" kuma ulaştık sonra önündeki duvarı yıktık yaklaşık duvar boyu 2 metreden fazla kum seviyesi baya aşağı doğru iniyor kilisenin taban kodundan 2 metre aşağı doğru iniyorAleyküm Selam.
Daha fazla.detay ve fotoğraf olsaydı iyi olurdu. Belki 40-50 tane kilise ve şapel gördüm. Mimari olarak birbirisine benzemeyen çok çeşitli yapilardi. Binlarin içinde horasandan yapılmış duvar kalınlığı 3 metre olan böle vardı. Görmesem inanmazdım.
Bahse konu kilise dediğiniz yerin ön tarafındaki bu tespit çok uygun değil. Kontrol edilmeli. Zira ön taraf deyince ben girişi anlıyorum. Girişin önünde 1 -1 mezar olduğu görülmüştür. Lakin oda mahzen türü ne kayıtlarda vardır nede tecrübelerde.
Onemli bir hususta sudur:
Sıva kumunun başladığı yer kilisenin taban seviyesi mıdır? Değilse mevzu zaten değişmiştir. Burada kilise taban kodu önemli. Bu kum tabanın kodunun altında mı üstünde mi?
Birde yaklaşık olarak bu kum katmanı kaç cm.? Demir bir kazık çakıp tespit edildi mi?
1 metre seviyelerinde kazdığımız yere kazık çaktık normal bir şekilde giriyorAleyküm Selam.
Daha fazla.detay ve fotoğraf olsaydı iyi olurdu. Belki 40-50 tane kilise ve şapel gördüm. Mimari olarak birbirisine benzemeyen çok çeşitli yapilardi. Binlarin içinde horasandan yapılmış duvar kalınlığı 3 metre olan böle vardı. Görmesem inanmazdım.
Bahse konu kilise dediğiniz yerin ön tarafındaki bu tespit çok uygun değil. Kontrol edilmeli. Zira ön taraf deyince ben girişi anlıyorum. Girişin önünde 1 -1 mezar olduğu görülmüştür. Lakin oda mahzen türü ne kayıtlarda vardır nede tecrübelerde.
Onemli bir hususta sudur:
Sıva kumunun başladığı yer kilisenin taban seviyesi mıdır? Değilse mevzu zaten değişmiştir. Burada kilise taban kodu önemli. Bu kum tabanın kodunun altında mı üstünde mi?
Birde yaklaşık olarak bu kum katmanı kaç cm.? Demir bir kazık çakıp tespit edildi mi?
kaçak kazının yasalara aykırı olduğunu hatırlatır ve sitemizin bu tür çalışmalara destek olmadığını belirtmek isteriz. Açıklamalarınızı kendi menfaatinizi gözetecek şekilde usulünce yapınız.1 metre seviyelerinde kazdığımız yere kazık çaktık normal bir şekilde giriyor