Kimdir Bu Kuran Tefsircisi Edip Yüksel | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Kimdir Bu Kuran Tefsircisi Edip Yüksel

Mirkut

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
1,948
Beğeni
5,404
Puanları
113
Kovulmus seytandan allah a c.c. siginirim.
Hayır, Rabbın hakkı için, onlar aralarında çıkan çekişmede seni hakem yapıp sonra da verdiğin hükme karşı içlerinde bir burukluk duymadan tam teslim olmadıkça, iman etmiş sayılmazlar."(Nisa, 4/65)

Şunu iyi biliniz ki, bana Kur'an-ı Kerim ile birlikte onun bir benzeri de verilmiştir. (Bu konuda) dikkatli olun; (çünkü) koltuğuna kurulan tok bir adamın ‘Size (Hz. Peygamberin sünneti / hadisleri değil) sadece şu Kur'an lazımdır, onda bulduğunuz helali helal, haramı da haram kabul ediniz yeter!’ diyeceği (günler) yakındır...

"Dikkat edin! Sizden birinizi; emrettiğim veya yasakladığım konulardan birisi kendisine ulaştığında -koltuğuna yaslanmış bir hâlde- ‘bilmiyorum Allah’ın kitabında ne bulursak ona uyarız (hadisleri tanımayız derken)’ bulmayayım."

Tirmizî, bu hadisin hasen-sahih olduğunu belirtmiştir. (bk. Tirmizi, İlim,10).
 

Mirkut

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
1,948
Beğeni
5,404
Puanları
113
Simdi gelelim asil konuya bunlarin yani bu tayfalarin amacina ve bilincsiz degilde bilincli olarak yaptiklari bu ise.
Aslinda karseslerim osmanli devleti yikildiktan sonra cumhuriyetin baslari olmasada o donemler ilk basta dedilerki hasa kuran safsatadir (simdi onlar olduler tovbe kapilarida kapandi) niye osmali yeni yikilmis bir cumhuriyet kurulmus ve islam kuranin golgesi altinda oldugu surece muslumanlari ne saga ne sola cekemeyeceklerini gormusler. Nice kalbi hastalik dolu tefsirciler yetistimelerine ragmen basaramamislardir. bundan son 50 yila kadar bu sekilde devam ettiler baktilarki yok boyle olmuyor sonra dedilerki aslolan kurandir hadisler safsatadir hasa. Niye cunki eger biz kurandan sunneti ayirirsak kurani istedigimiz gibi saga sola cekeriz(kuran allah a.c in himayesi altindadir) muslumanlarida istedigimiz gibi yonlendiririz.
Kardeslerim bunlarin gayesi farkli derdi islam yada kuran degil ali r.a bir sozu var diyorki.. Din nakle dayanir eger din mantik isi olsaydi bizler ayaklarimizi mesh ederken ustunu degilde altini mesh ederdik ben rasulullahtan boyle gordum.
Rabbim bilerek yada bilmeyerek isteyerek yada iatemeyerek fizli yada acik isledigimiz butun gunahlardan sana siginiriz bizleri bagisla merhamet et aci bize ya rabbel alemin. Amin
 

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,490
Beğeni
16,905
Puanları
113
Konum
İstanbul
esselamünaleykum
hattabım her halde benim konuyu okumamışın
edip yüksele mürted deyil demedikki
yorumunu biraz aydınlatırsan memnun olurum dini inkar etmediği süretce her müslüman kardeşimizdir
ikincisi edip yükselin tefsirinden kopya yapıyor biraz incelersen sende anlarsın

bahsettiğin o hadis
“Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari,Edeb,44)


"Kul herhangi bir şeyi lânetleyince, lânet semaya çıkar, ama önünde sema kapılarını kapanmış bularak geri döner, arza iner. Sağa sola gider, gidecek bir yer bulamazsa lânet edilene uğrar. O buna ehilse mesele yok, değilse, lâneti yapana döner."(Ebu Davud, Kütüb-i Sitte)
 

iso

Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2016
Mesajlar
38
Beğeni
41
Puanları
18
Yaş
60
adnan hoca ile de ters ama adnan hoca konuşmalarında edip yüksel hakkında yumuşak bir üslup kullanıyor.
 
Üst