L Çubuklarda Çarpı İşareti Ne Anlama Gelir? | Define işaretleri ve anlamları

L Çubuklarda Çarpı İşareti Ne Anlama Gelir?

_Trakyalı_

Vip Üye
Yasaklı
Merhaba,

L çubuklarda çarpı işareti, her bir çubuğun diğer çubuğa doğru yön alması ile oluşur.
Bu yön almalar farklı açılar ile olabilir.
Örneğin her çubuk bir diğerine doğru 45⁰ açıyla dönerse, her yönden eşit bir çarpı olur.
Birçok durumda bu çarpı açıları değişkenlik gösterir ve farklı anlamlar içerebilir.

Peki bu çarpinin quantum fiziğinde anlamı nedir?

Çoğu kullanıcı, çarpı işaretini (farklı açılarda da olsa) hedefle buluşma olarak kabul etmiştir.
Sinyalin son bulduğu nokta.
Hedef ayaklarımın altında v.b.

Çarpinin, içinde bulunduğunuz duruma göre bir çok anlamı vardır. Bir çok anlamı olmakta zorundadır.
Ancak quantum fiziğinde tek bir anlamı vardır.

Çarpı: Manyetik/Enerjetik alanın, farklı iki noktasındaki faz bilgisini algılayarak, bu iki noktadaki alan vektörleri de farklı açılarda olduğundan, her iki çubuğunda "farklı yönlere dönmek" istemesidir.

Bu manyetik bir faz farkıdır. Çubukların birbirini çektiği zannedilen şey, aslında her iki çubuğun birbirine zıt yönlenme isteği doğrultusunda oluşan, tepeden bakıldığında da ortada kesişme (çarpı) oluşması durumudur.

Manyetik/Enerjetik alanın dış kabuğunun vektör yönü, dıştan içe doğrudur. Bu durumda sağ çubuk, merkeze yönelen alanın sağ bileşenini alır. Sol çubuk merkeze yönelen alanın sol bileşenini alır. Her biri kendi yönüne "çekilir" gibi davranır ama çubukçu onları aynı anda tuttuğu için, bu iki kuvvet ortada kesişme açısı oluşturur. Sonuçta iki çubuk farklı doğrultularda dönmeye zorlanır.
Ve o farkın geometrik sonucu da çarpıdır.

Bu tanımlamaya, durup iki basamak yukarıdan bakarsanız, aslında çarpı işaretinin çok başka şeyler ifade etmesi gerektiği cikarimini yapabilirsiniz.

Senaryo A
En en en basitinden örneğin, yerin 1 metre derininde, 2x2x2 m ebatlarinda boşluk olduğunu farzedelim. İçinde hicbir metal olmayan bir boşluk olsun.

Metal olmasa bile, boşluğun kendine ait bir dış kabuğu vardır. Çünkü toprak ile boşluk arasındaki sınırda yoğunluk farkı, iyon dengesi farkı ve nem–basınç farkı oluşur.
Bu fark, tıpkı metal–toprak sınırında olduğu gibi, çubukların algıladığı elektrostatik–manyetik geçiş zonu oluşturur.

Yani:
Toprakta iyon yoğunluğu yüksektir.
Boşlukta (hava, nem, gaz karışımı) iyon yoğunluğu düşüktür.
Bu iki ortamın kesiştiği yerde yük dengesi bozulur ve doğal bir “kabuk” oluşur.

Bu yüzden çubuklar, boslugun sınırına yaklaştığında çarpi yapar. Bu çarpı, dış kabuğa çarpıdır. İçeri girdiğinde çarpı bozulmaz. Çünkü çubukçu halâ o zayıf iyon alanının içindedir.
Boşluğun öteki kenarına yaklaştığında çubuklar yoğun toprağa geçişe hazırlanır ve çarpı açılır.

Aslında, çubuklar boşluğun içindeyken zayıflayan iyon alanı nedeniyle carpida gevşeme başlar. Ancak yürüyüş/hareket devam ettiği için çarpı bir süre daha hayatını idame ettirir. Ama sönümlenmeye de başlamıştır.
Tıpkı bir ses yankısının yavaş yavaş sönmesi gibi.
Yani bu çarpı, "alanın boşlukta sürüklenmiş yankısı" dır.

Bu örnekte aslında olması gereken ve hatta olan;

Bosluk girişinde topraktaki iyon yoğunluğu bir anda düşer. Çubuklar bu geçişi "alan kırılması" olarak algılar. Her iki çubukta farklı yoğunlukta sinyal aldığı için birbirine yönelir çarpı oluşur. Bosluk icinde carpida gevşeme açılma veya salınım yapar. Boşluk çıkışında enerji akışı tekrar yükselir. Ve çubuklar tekrar yön farkı hisseder. Ve ikinci çarpı gelir.

Senaryo B
Aynı boşluğun içinde metâl olduğunu düşünelim.

Yine boşluk sınırında yani dış kabukta çarpı olur. Ama bu defa bu çarpı, "merkeze çekilme evresidir".
İçeri girdiğinde merkezdesindir. Ve enerji artık toplanma noktasına ulaşmıştır. Buradan sonra doğrudan merkeze akış biter. Çünkü enerji merkezde dengeye ulaşmıştır. Bu dengeyle enerji artık, "içten dışa" genislemeye başlar. Difüzyon gibi...
Alanın yönü merkezden dışa doğru olduğu için çubuklar "dışa açarlar".
Bu açılma tam ise, neredeyse düz çizgi gibiyse, bu merkezdeki rezonansın cok güçlü ve simetrik olduğunu gösterir.
Eğer çubuklar sadece V şeklinde açıyorsa, bu rezonansın yarı dengeli olduğunu gösterir.
Ya derinlik fazladır ya da yüzey iyon tabakası kısmen bozulmuştur.

Bunu, bir nefes alıp verme gibi düşünmelisiniz.
Alan önce içe doğru nefes alir.(çekilir)
Merkezde dengeye gelir.
Sonra dışa doğru nefes verir.(yayılır)
Metal içte sabit bir kutup gibi davranır.
Artık iki anten de aynı fazda sinyali almaya başlar. Yani birbirini itmez, aksine senkron olur.
Bu senkronizasyon çubukları dışa açılmış hale getirir. Çünkü sistemin merkezinde artık faz farkı kalmamıştır.

Peki boşluk çıkışında ne yapar?
Metalsiz boşluktaki gibi çıkışta tekrar çarpı yapacak mı?
Cevap hayır.

Çünkü çubukçu alanın içindeyken, çubuklar zaten metal merkezle aynı fazda kilitlenmiştir.
Boşluktan çıkarken artık “dış sınır” sinyali baskın değildir. Metal rezonansı halâ baskın gelir ve çubuklar paralel kalır.

Yani özetle, boşlukta metal varsa, dış sınırın etkisi metalin rezonansına karışır.
Bu nedenle, çıkışta tekrar çarpı değil, genellikle paralel veya dışa açık tepkiler görülür.

En basit iki senaryo üzerinden çarpının anlamlarını irdeledim.

Daha bunun derinlik çarpısı var, derinlik sınırı çarpısı var, iç yükseklik çarpısı var.
Açıkçası var da var.

Bir çarpı yüzünden insanın başına gelmeyen kalmaz.
Siz siz olun çarpılara dikkat edin.

Rast gelsin...

Yemek

Kullanıcı
Muhteşem bir konu , sizin gibi değerli bir ustayla aynı şehirde yaşamak büyük şans , umarım bir gün tanışma şansımız olur , öğrencin olmayı çok isterim Trakyalı abim 😊

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Merhaba,

L çubuklarda çarpı işareti, her bir çubuğun diğer çubuğa doğru yön alması ile oluşur.
Bu yön almalar farklı açılar ile olabilir.
Örneğin her çubuk bir diğerine doğru 45⁰ açıyla dönerse, her yönden eşit bir çarpı olur.
Birçok durumda bu çarpı açıları değişkenlik gösterir ve farklı anlamlar içerebilir.

Peki bu çarpinin quantum fiziğinde anlamı nedir?

Çoğu kullanıcı, çarpı işaretini (farklı açılarda da olsa) hedefle buluşma olarak kabul etmiştir.
Sinyalin son bulduğu nokta.
Hedef ayaklarımın altında v.b.

Çarpinin, içinde bulunduğunuz duruma göre bir çok anlamı vardır. Bir çok anlamı olmakta zorundadır.
Ancak quantum fiziğinde tek bir anlamı vardır.

Çarpı: Manyetik/Enerjetik alanın, farklı iki noktasındaki faz bilgisini algılayarak, bu iki noktadaki alan vektörleri de farklı açılarda olduğundan, her iki çubuğunda "farklı yönlere dönmek" istemesidir.

Bu manyetik bir faz farkıdır. Çubukların birbirini çektiği zannedilen şey, aslında her iki çubuğun birbirine zıt yönlenme isteği doğrultusunda oluşan, tepeden bakıldığında da ortada kesişme (çarpı) oluşması durumudur.

Manyetik/Enerjetik alanın dış kabuğunun vektör yönü, dıştan içe doğrudur. Bu durumda sağ çubuk, merkeze yönelen alanın sağ bileşenini alır. Sol çubuk merkeze yönelen alanın sol bileşenini alır. Her biri kendi yönüne "çekilir" gibi davranır ama çubukçu onları aynı anda tuttuğu için, bu iki kuvvet ortada kesişme açısı oluşturur. Sonuçta iki çubuk farklı doğrultularda dönmeye zorlanır.
Ve o farkın geometrik sonucu da çarpıdır.

Bu tanımlamaya, durup iki basamak yukarıdan bakarsanız, aslında çarpı işaretinin çok başka şeyler ifade etmesi gerektiği cikarimini yapabilirsiniz.

Senaryo A
En en en basitinden örneğin, yerin 1 metre derininde, 2x2x2 m ebatlarinda boşluk olduğunu farzedelim. İçinde hicbir metal olmayan bir boşluk olsun.

Metal olmasa bile, boşluğun kendine ait bir dış kabuğu vardır. Çünkü toprak ile boşluk arasındaki sınırda yoğunluk farkı, iyon dengesi farkı ve nem–basınç farkı oluşur.
Bu fark, tıpkı metal–toprak sınırında olduğu gibi, çubukların algıladığı elektrostatik–manyetik geçiş zonu oluşturur.

Yani:
Toprakta iyon yoğunluğu yüksektir.
Boşlukta (hava, nem, gaz karışımı) iyon yoğunluğu düşüktür.
Bu iki ortamın kesiştiği yerde yük dengesi bozulur ve doğal bir “kabuk” oluşur.

Bu yüzden çubuklar, boslugun sınırına yaklaştığında çarpi yapar. Bu çarpı, dış kabuğa çarpıdır. İçeri girdiğinde çarpı bozulmaz. Çünkü çubukçu halâ o zayıf iyon alanının içindedir.
Boşluğun öteki kenarına yaklaştığında çubuklar yoğun toprağa geçişe hazırlanır ve çarpı açılır.

Aslında, çubuklar boşluğun içindeyken zayıflayan iyon alanı nedeniyle carpida gevşeme başlar. Ancak yürüyüş/hareket devam ettiği için çarpı bir süre daha hayatını idame ettirir. Ama sönümlenmeye de başlamıştır.
Tıpkı bir ses yankısının yavaş yavaş sönmesi gibi.
Yani bu çarpı, "alanın boşlukta sürüklenmiş yankısı" dır.

Bu örnekte aslında olması gereken ve hatta olan;

Bosluk girişinde topraktaki iyon yoğunluğu bir anda düşer. Çubuklar bu geçişi "alan kırılması" olarak algılar. Her iki çubukta farklı yoğunlukta sinyal aldığı için birbirine yönelir çarpı oluşur. Bosluk icinde carpida gevşeme açılma veya salınım yapar. Boşluk çıkışında enerji akışı tekrar yükselir. Ve çubuklar tekrar yön farkı hisseder. Ve ikinci çarpı gelir.

Senaryo B
Aynı boşluğun içinde metâl olduğunu düşünelim.

Yine boşluk sınırında yani dış kabukta çarpı olur. Ama bu defa bu çarpı, "merkeze çekilme evresidir".
İçeri girdiğinde merkezdesindir. Ve enerji artık toplanma noktasına ulaşmıştır. Buradan sonra doğrudan merkeze akış biter. Çünkü enerji merkezde dengeye ulaşmıştır. Bu dengeyle enerji artık, "içten dışa" genislemeye başlar. Difüzyon gibi...
Alanın yönü merkezden dışa doğru olduğu için çubuklar "dışa açarlar".
Bu açılma tam ise, neredeyse düz çizgi gibiyse, bu merkezdeki rezonansın cok güçlü ve simetrik olduğunu gösterir.
Eğer çubuklar sadece V şeklinde açıyorsa, bu rezonansın yarı dengeli olduğunu gösterir.
Ya derinlik fazladır ya da yüzey iyon tabakası kısmen bozulmuştur.

Bunu, bir nefes alıp verme gibi düşünmelisiniz.
Alan önce içe doğru nefes alir.(çekilir)
Merkezde dengeye gelir.
Sonra dışa doğru nefes verir.(yayılır)
Metal içte sabit bir kutup gibi davranır.
Artık iki anten de aynı fazda sinyali almaya başlar. Yani birbirini itmez, aksine senkron olur.
Bu senkronizasyon çubukları dışa açılmış hale getirir. Çünkü sistemin merkezinde artık faz farkı kalmamıştır.

Peki boşluk çıkışında ne yapar?
Metalsiz boşluktaki gibi çıkışta tekrar çarpı yapacak mı?
Cevap hayır.

Çünkü çubukçu alanın içindeyken, çubuklar zaten metal merkezle aynı fazda kilitlenmiştir.
Boşluktan çıkarken artık “dış sınır” sinyali baskın değildir. Metal rezonansı halâ baskın gelir ve çubuklar paralel kalır.

Yani özetle, boşlukta metal varsa, dış sınırın etkisi metalin rezonansına karışır.
Bu nedenle, çıkışta tekrar çarpı değil, genellikle paralel veya dışa açık tepkiler görülür.

En basit iki senaryo üzerinden çarpının anlamlarını irdeledim.

Daha bunun derinlik çarpısı var, derinlik sınırı çarpısı var, iç yükseklik çarpısı var.
Açıkçası var da var.

Bir çarpı yüzünden insanın başına gelmeyen kalmaz.
Siz siz olun çarpılara dikkat edin.

Rast gelsin...
Çubuğun pratik dışındaki teorik kısımını da kısmen öğrendik. Elinize sağlık ustam. Konuyla ilgisi olduğu için bir soru daha sorayım, yüzeydeki metal veya mineralde çarpı yaptırma sebebi nedir. Bahsetmiştim bendeki erik çekirdeğine çarpı yaptı diye.

_Trakyalı_

Vip Üye
Yasaklı
Muhteşem bir konu , sizin gibi değerli bir ustayla aynı şehirde yaşamak büyük şans , umarım bir gün tanışma şansımız olur , öğrencin olmayı çok isterim Trakyalı abim 😊
Belki bir gün yollar kesişir kimbilir.
Benim öğrenciliğim devam ediyor halâ.
Kendi kendime öğretiyorum. :)
Kendi tercihim ile yürüdüğüm yolu aydınlatan bir yoldaş maalesef yok.
Kitaplar,makaleler ve bol arazi.
Böyle devam edebilirsem, 3-5 yıl sonra tam anlamıyla gereklilikleri çözmüş olurum diye düşünüyorum.

_Trakyalı_

Vip Üye
Yasaklı
Çubuğun pratik dışındaki teorik kısımını da kısmen öğrendik. Elinize sağlık ustam. Konuyla ilgisi olduğu için bir soru daha sorayım, yüzeydeki metal veya mineralde çarpı yaptırma sebebi nedir. Bahsetmiştim bendeki erik çekirdeğine çarpı yaptı diye.
Ustam sorduğun soru aslında düz bir soru değil.

Kabaca 2 yöntem ile sinyal alırsın.
1. yöntemde hedefi bilirsin. Karsisina geçip çubukları kurup sür direk üzerine gider ve tepkiye bakarsın.
2. yöntemde, X bir yöne bakarak sabit durup çubuk kurarsın veya cubuk kurup X bir yöne doğru ilerlersin ve sagdan soldan sinyalin çubukları çekmesini beklersin vs.

Erik çekirdeğini yere attın. Geçtin 1 metre karşısına kurdun çubukları ve ilerledin. Tam üstünde çarpı oldu. Eğer bu zihinsel değilse, topraktaki süreklilik arz eden durumdan farklı bir enerji hissettigi için çarpı yapabilir. Bunu olağan karşılayabilirsin.
Sonuçta düz bir cubuk kullaniyorsun, her farklı alan kirilmasinda farklı açılarda çarpı yapabilir.
Yüzeyde olması veya derinde olması belli başlı şeyleri değiştirmez. Sonuçta toprağa temas etmesi önemli.

Erik çekirdeği veya metal.
Çubukları hareket ettiren şeyi, 7 bilinmeyenli denklem gibi sunmanın anlamı yok.
Sonuçta çubuklar;
X bir hedefin toprak ile olan potansiyel farkını algılar.

2. yöntemi baz alıp cubuk kurarsan, örneğin erik cekirdeginin 2 metre yanından geçerken çubuklar çekirdeğe dönüp seni üzerine göturuyorsa da, vücudun ile çekirdek arasında bir rezonans kurulmuş anlamını taşıyor.

Düz bir cubuk her şeye kilitlenebilir. Olağan, sıradan durumlar. Tabi böyle bir çubuk ile arazide işlem yapmaya karar veremezsin.

O yüzden başarı için bir sistem gerekliliği doğuyor.

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Ustam sorduğun soru aslında düz bir soru değil.

Kabaca 2 yöntem ile sinyal alırsın.
1. yöntemde hedefi bilirsin. Karsisina geçip çubukları kurup sür direk üzerine gider ve tepkiye bakarsın.
2. yöntemde, X bir yöne bakarak sabit durup çubuk kurarsın veya cubuk kurup X bir yöne doğru ilerlersin ve sagdan soldan sinyalin çubukları çekmesini beklersin vs.

Erik çekirdeğini yere attın. Geçtin 1 metre karşısına kurdun çubukları ve ilerledin. Tam üstünde çarpı oldu. Eğer bu zihinsel değilse, topraktaki süreklilik arz eden durumdan farklı bir enerji hissettigi için çarpı yapabilir. Bunu olağan karşılayabilirsin.
Sonuçta düz bir cubuk kullaniyorsun, her farklı alan kirilmasinda farklı açılarda çarpı yapabilir.
Yüzeyde olması veya derinde olması belli başlı şeyleri değiştirmez. Sonuçta toprağa temas etmesi önemli.

Erik çekirdeği veya metal.
Çubukları hareket ettiren şeyi, 7 bilinmeyenli denklem gibi sunmanın anlamı yok.
Sonuçta çubuklar;
X bir hedefin toprak ile olan potansiyel farkını algılar.

2. yöntemi baz alıp cubuk kurarsan, örneğin erik cekirdeginin 2 metre yanından geçerken çubuklar çekirdeğe dönüp seni üzerine göturuyorsa da, vücudun ile çekirdek arasında bir rezonans kurulmuş anlamını taşıyor.

Düz bir cubuk her şeye kilitlenebilir. Olağan, sıradan durumlar. Tabi böyle bir çubuk ile arazide işlem yapmaya karar veremezsin.

O yüzden başarı için bir sistem gerekliliği doğuyor.
teşekkür ederim cevabını net olarak anladım ustam. Benimki rezonans olayı, üstünden geçerken sinyal verdiğinde ben metal parçası diye düşündüm ama erik çekirdeği çıktı. Bana tuhaf gelmişti ama sen rezonans deyince mantıklı oldu açıklaması.

DefineHaritasi

Vip Üye
Bilgilerin icin tesekkurler ustam teoriye ve anlatima doktugun icin cibiklari
Ben bir tane cibik aldim ici belli maddelerle dolu olan icinde civa ve bir takim baska elementler var ama tam olarak hangileri bilmiyorum sanirim altin gumus vs vardir.
Bu cibigin calisma sistemi su sekil sol elimize ne alirsak alalim aynisini cekiyor cok ilginc ama test edip aldik.
testimiz su sekilde idi 50kurus sol elde ve alt kat bodruma 50kurus tavandan tuttugumuzda adam tam tespit yapiyordu.
Kagit para 5tl ve onu da buluyordu ve aldik.
Hicbirsey almadan kullanirsak bosluk ve su damarlarini buluyor hocam.
Ki elimize su pet sisesi alalim ona odakli oluyor ama sirf birsey almadan bosluga odaklanabiliyoruz sanirim.
Elimize ne alirsan ona odaklanmasi gercekten hayret verici.
Agiza numune alma gibi mi dusunmeliyiz bunu da..
Bir de rahat kullanim icin rulmanli idi etkimiz olmasin diye.
Sanirim rulmansiz kullanmak etkinin artmasini saglar.
Benim bildigim ettigim bu kadar ustam
Ele bisey almadan tespit ettigim bir kapak giris yerinde tespitim dogru cikti ama acamadik..

_Trakyalı_

Vip Üye
Yasaklı
Bilgilerin icin tesekkurler ustam teoriye ve anlatima doktugun icin cibiklari
Ben bir tane cibik aldim ici belli maddelerle dolu olan icinde civa ve bir takim baska elementler var ama tam olarak hangileri bilmiyorum sanirim altin gumus vs vardir.
Bu cibigin calisma sistemi su sekil sol elimize ne alirsak alalim aynisini cekiyor cok ilginc ama test edip aldik.
testimiz su sekilde idi 50kurus sol elde ve alt kat bodruma 50kurus tavandan tuttugumuzda adam tam tespit yapiyordu.
Kagit para 5tl ve onu da buluyordu ve aldik.
Hicbirsey almadan kullanirsak bosluk ve su damarlarini buluyor hocam.
Ki elimize su pet sisesi alalim ona odakli oluyor ama sirf birsey almadan bosluga odaklanabiliyoruz sanirim.
Elimize ne alirsan ona odaklanmasi gercekten hayret verici.
Agiza numune alma gibi mi dusunmeliyiz bunu da..
Bir de rahat kullanim icin rulmanli idi etkimiz olmasin diye.
Sanirim rulmansiz kullanmak etkinin artmasini saglar.
Benim bildigim ettigim bu kadar ustam
Ele bisey almadan tespit ettigim bir kapak giris yerinde tespitim dogru cikti ama acamadik..
Ele,avuca,ağıza,çubuğun içine v.b. alınan/katılan extra şeyler ile, vücudunuzu farklı bir frekansa sokuyorsunuz.
O frekans ile de etrafınızdaki metâl/mineral v.b. hedefler ile rezonansa girip noktalamaya çalışırsınız.

Üst kattan,alt kattaki oksijen alan ve aciktaki parayı bulması, açıkçası anlam ifade etmiyor.
Siz, bir araziye 1 metre derinliğe değerli metali gömüp test yaptınız mı noktaliyor mu diye?

Ya da sol elinize bir parça altın veya gümüş alıp, ören yerinde altin/gümüş bulup bulamadığını kontrol edebildiniz mi?

Gerçek arazide, gercek testler yapıp başarısını test edin. Sonra sizi ne derecede tatmin ettiğini sorgulayabilirsiniz.

DefineHaritasi

Vip Üye
Dediginizi yapmadin bende sizin gibi dusunuyorum toprak altina ne kadar etkili olduguna bir bakmak lazim
Boslukta ilk denemem de basarili oldum tunel baslancigi olan kapatma, tunelin kendisi ve oda kapisina kadar cibiga guvenip islem yaptim tunel kapamasi kapaginda kaldim, yani yuzde yuz tam olarak acilmadigindan da yuzde yuz budur demekten kaciniyorum 90% diyelim.

Yemek

Kullanıcı
@_Trakyalı_ Diğer çarpı konularınızı sabırsızlıkta bekliyoruz ustam, birde videolu anlatımlarınız tekrar gelse bal kaymak olur valla 😍
Bir çok insanın bakış açısını değiştirdiniz, yıllarca süren aynı hikayelere noktayı koydunuz, binlerce insanın evinin ailesinin rızkını dolandırıcı çubukçulara kaptırmasının önüne geçtiniz, kendi adıma size ne kadar teşekkür etsem az , ALLAH ömrünüze ömür katsın sizin gibi ustaları başımızdan eksik etmesin inşallah 🧿
Bildirimleri açtım diğer konularınızı bekliyorum sabırsızlıkla 😂

Üst Alt