Açıkçası, bu konuyu aslında çok işledim.
Ama gönül bu ister biliyorum.
Yalın L çubuk ile altın gümüş gibi metalleri bulabilmenin yolu, illâ ki bir yolu vardır cümlesini ilk 1-2 yıl sürekli içime içime okudum. 5-6 farklı madenden çubuk yaptim.
Denedim. Denedim. Denedim...
Baktım ki sorun bende değil. Çubukta hic değil.
Bir garip çubukcağız. Eti belli butu belli. Kapasitesi belli. Kabiliyeti sınırlı.
Balık kavağa çıkar mı? Çıkacak dedim. Donanım eklerim ben L cubuguma. Balığa kanat takarım o kavak ağacına çıkarırım. Akvaryumla beraber jet motoru takarım, kavak agacinda takla attırırım, DEDİM..
Demez olaydım. İnadım pis.
Ev laboratuvara döndü. Her hafta bir koli kargo geliyor. Sarı, siyah,kırmızı 3 farklı renkte demir oksitler (demiri keseceğim),sodyumlar,cinkolar, borlar, kuvarslar, kurşun oksitler, Allah'im sana geliyorum...
Türkiye 'de internetten satis yapan ne kadar kimya şirketi varsa, neredeyse hepsinden 100 er gr, olmadı 1 er kg aldım. Haznelere birini koyuyorum ötekini çıkarıyorum. Multi, tekil, varyasyon üffff havalarda uçuşuyor hepsi.
1 brodway parası kimya şirketlerine verdim.
Sonunda baktım balık kavağa çıkamıyor.
Bircok kez çıkardım sandım ama hiç çıkmadığını ve cikamayacagini, "fizik" adamın suratına acımadan çarpıyor.
Evin balkonunda hâlâ 3 koli kimya malzemesi var. Ders olsun diye tutuyorum. Meraklısı varsa uygun yollu satarım
Ne desem içine sinmeyecek. Kabul etmeyeceksin. Çünkü bu güne kadar yazılanları da kabul etmemişsin.
Kitabın ortasından, kendimden örnekler vereyim.
En son yine birkaç gün önce test sahamdayim.
Sistemi topladım çantaya koydum. Cubuklari elime aldım, diğer çantaya koyarken şeytan dürttü. Sistem yokken baksana yine dedi. (Sanki bilmediğim şey)
Dur dedim ya bakayım bakayım ama derdim başkaydı aslında. Sistemi toplayali 3-4 dk olmustu.
Hemen aldım cubuklari durdum sabit bir yerde kurdum. Çubuk kurmak = Tarama salınımı
Hoppp yavaş yavaş, yavaş yavaş döndü boşluğa. Ama çok yavaş. Pili bitik/bitiyor gibi. Bozdum, tekrar kurdum. Daha da ağırlaştı yarı yolda stop etti. Sistemin izi 5-6 dk daha götürdü işte...
Bozdum bir daha kurdum. Selâmın Aleyküm kimse yok. Dönsem mi, dönmesem mi, dönsem de acaba nereye burnumu çevireyim? Oraya mı dönsem, buraya mı dönsem?
E dönsene oğlum, solunda boşluk var, içinde 30 grdan fazla değerli metal var. 500 gr civari bakır, kurşun var. Saginda bosluksuz 1 m derinde Sarı var. Git işte birine!!!
Yok dedi ya, canım istemiyor
bugün.
"Yalın çubuk, geçmişi okur. Bugünü değil."
Çubuk, alan bozulmasına tepki verir. Kurarsın, yürürsün. Icinde bulundugun toprak yapısından farklı bir anomali varsa tepki verir. Dolgu,boşluk,mineral v.b.
Ama metâle tepki vermez. Metâle ne zaman tepki verir? Yüzeye yakındır, serbest elektronlar fir fir gezer ortalıkta verir. Yönlü izdüşümü görür verir. Metali gömerken çukur acip gommusundur,actigin çukur gradyan bozulmasına sebebiyet verir, metâle tepki verdiğini sanırsın ama başka şeye tepki verir.
Çubuk bu. Aklı,fikri,zekâsı yok. Yani çok anlam yükleme. Neredeyse alayı aynı. Hangi metalden olursa olsun.
Ama 316 çelik çubuklar, metâle kilit atma ve kilidi bırakmadan pitbul gibi yapışıp tepesine binme konusunda her anlamda avantajlı. Yani bize gerekli olan. Üzerleri krom kaplı. Alüminyum gibi veya transmisyon gibi hemen oksit yapmaz. Dünyanın manyetik alan cizgileriyle iyi anlaşır vs vs.
Ama 316 da alan bozulmasina gider ne yapacak başka? Yalın çubuğun ederi o kadar.
Ne demek geçmişi okur,bugünü değil?
Çubuk, an itibariyle oradaki metalin kendisine tepki vermez. Metalin bıraktığı etkiye, ize tepki verir.
Tabi böyle olunca, neredeyse her şeyin izine de tepki verir halde olması gerekir..........
Eskiden şöyle sanırdım. Metalin üstüne geldim şak carpi oldu. İşte cubuk noktaladi heytt be..
En basitinden metalin üstünde çarpı oluyorsa, carpinin hangi acisinin olduğu hic önemli değil, o çubuk metali falan bulmuyor. O metâle seciciligi de yok. Köstebek olursun.
Çubuk dediğin her şeyden önce metâle kilit atması lâzım. Gerçekten ne yaptığını sana oldugun yerde göstermesi lazım. Veya Yuruyormusun? Solundan çağırdı mı? Yüzünü döndüğünde kilit attı mı? Atmadı, sadece uclar sola döndü. Sende yüzünü döndün. Hedefle bakisiyorsunuz. Şimdi hedefe yürüyeceğim. Hiç boşuna Yürüme... Yorma kendini. Eninde sonunda yanılırsın. Matematiğe uymuyor.
Test sahasında 1 m derine Sarı gömdün. Gectin 3 m karşısına kurdun çubukları. Kilit attı mı hiç savsaklamadan? Atmadiysa hic derindeki metali nasil bulacağım diye yorma kendini. Bulamazsın...
Test sahasında Boşluk içine değerli metal koydun.
Geçtin 3 m karşısına kurdun çubukları. Kilit attı mı? Kilit attıysa, at elinden o çubukları...
Boşluk icinde değerli metal varsa, boşluk ve metal üst üste biner. Kilit atamaz. Fizik buna müsaade etmez. Benim yöntemim kilit atar diyorsan yersin tokadı. Ben çok yedim.
Bosluk içinde sarı olduğunda çubuklar itilir. Ama insanlar bu itmeyi sarının yaptığını sanarlar. Halbuki cubugu iten şey boşluğun kendisidir.
Metâl, çubukları çeker. Sarı dahil.
Ama sarı + boşluk iter.
Ben durdugum yerde cubuk kurduğumda, altın mı yoksa gümüş mü sinyali aldığımı, metalin bosluklu bir yapı içinde mi, yoksa direk toprağa gömülü mü oldugunu 5 saniyede anlıyorum. Ben hiçbir şey yapmıyorum. Çubuk söylüyor.
Boslugun derinliğini alırken tavan ve ardindan taban derinliği "alamıyorum."
Once tavan, sonra metal, sonra taban derinliğini alabiliyorum.
Neden?
Çünkü çubuklarim metale kilitli. Yani metali görüyor ve kilitleniyor. Yani bugünü ve anı da görüyor.
Senin yalin cubuklarin metali görmüyor ki.
Metali gormeyen bir L çubuk, neden derindeki ve senin istediğin bir metale gidipte kilitlensin ve noktalasin?
Göremediği, bilmediği, referans alamadığı bir şeyi onlardan bulmasını bekleme ve isteme.
Ne yapabilirsin?
Ne yapman gerektiğini biliyorsun. Sadece nasıl yapman gerektigine kafa yoracaksın.