manisa avşar köyünden tarih çıktı

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
tarladan-tarih-cikti-2-300x168.jpeg
Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Afşar Köyü’ndeki bir tarlada, Roma Dönemi’ne ait biri parçalanmış 3 mermer çocuk lahiti ile pişmiş topraktan küp, testi ve çanak bulundu.
Afşar Köyü Çeşmealanı Mevkisi’nde Bingül Yılmaz’a ait tarlada, dün kepçeyle tesviye çalışması yapılırken mermer çocuk lahitine rastlandı. Bunun üzerine kepçe operatörü Şahin Sarı çalışmayı durdurup, kürekle kazı çalışmasına devam edince, biri parçalanmış üç lahit ile pişmiş topraktan yapılmış bir küp, testi ve çanak da buldu. Bunun üzerine durum jandarmaya bildirildi.
Jandarmanın haber vermesi üzerine gelen Manisa Müze Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları inceleme sonucunda bulunan mermer lahitlerin Roma Dönemi’ne ait olduğunu belirledi. Toprak küp ve testi ile çanağın hangi döneme ait olduğu ise inceleme sonucu belirlenecek. Bulunan tarihi eserler Manisa Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

beytanya

Kullanıcı
Cevap: manisa avşar köyünden tarih çıktı

Elinize sağlık ustam, haber için teşekkürler(alkış)

cassabalee

Kullanıcı

ustam avşar köyü deyince şaşırdım, sonra konunu okuyunca afşar olduğunu öğrendim ayrıca haber için tşkler...

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

Güzel haber
Güzel paylaşım
Elinize sağlık ustam(alkış)

naftabar

Kullanıcı

güzel haber:) kepceci rex ustadan haberdardır ki hemen jandarmaya haber vermişkoptum şaka bir tarafa helal olsun kepceciye(alkış)

Üst Alt