Menengiç Ağacı ve Define İlişkisi | Define işaretleri ve anlamları

Menengiç Ağacı ve Define İlişkisi

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Cümleten Selamûn Aleykûm. Aşağıdaki örnek görselde görüldüğü üzere bir adet açılmış kaya mezar ve bir âdet Melengiçten aşılanarak fıstığa çevrilmiş ağacımız mevcut. Definecilikte eşkiyadan öncesini de dahil edecek olursak DEFNE Ağacından sonra MENENGİÇ (Şengil, Bıttım , Çitlembik) yani fıstığın fıstık olmadan önceki yaban kalmış ağacı gelir. Gerek tedavide gerekse yaşamsal koşullarda birçok öneme sahip olan bu bitki stabil olarak mezar veya değerli gömülerde işaret olarak kullanılmıştır. Sizi bir papazın mezarı sayesinde kiliseye götüreceği gibi bir küp veya şekil A’da ki gibi bir mezara da götürebilir.

Gövdesinden de anlaşıldığı üzere yaşı hayli olup gayri ihtiyari bir ağaçtır ve gövde alt kısmında görünen dikey göz aslında gövdeye elle entegre edilmiş siyah (kara taş) taş hem yön olarak hemde kıymet ve statü hakkında işaret şeklinde bize bilgi veriyor. Taşın hem üçgenimsi hem göz şeklinde hemde dikey olaması bir şifreli cevaptır. Dikey göz noktanın bittiğini ve X (çarpı) işareti gibi son noktada olduğunu dikey gözün yükseklik ölçüsünün cm cinsinden girişi gösterdiğini anlatan siyah renkte olması statüsünü üçgensi olması mezarın özen ve kıymetini bildirir.

Uzun lafın kısası; Eğer siz doğaya bitkiye önem ve değer verirseniz, bunları tanırsanız şayet emin olun ki doğa size daha değerlisini verecek ve kendini size daha iyi tanıtacaktır. Selametle

IMG_2580.jpeg

Dedektif

Vip Üye
@Roni ustam eşkıyanın yapıya,konuya dahil olup olmadığını nasıl anlarız...ağacın yaşından vs

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Üzerine kartvizit koymuşlar Roni ustanın bakış açısına göre :) Ustam diyecek bir şey yok helal olsun.
Sağolasın abi ALLAH razı olsun. Görsel denk geldi bende örnek olarak alıp ekledim. Bana ait değil. Görsele ismimi espri olsun diye koydum. Her görselde watermark ile DefineMekanı yazıyor dedim yeter artık reklam sırası halkındır 😂😂😂

• Beğen
Tepkiler: nik

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Maşallah.
Süper bilgiler, teşekkürler üstadım.

Ağacın altı kayalık.
Kökü nerde bu Ağacın.?
Nasıl tutunmuş burada?
Menengiç öyle bir bitkidirki devasa bir kayalıkta 1-2 parmak boşluk ve nefes payı alanı varsa durdurabilene aşk olsun. Bu ağacın gövdesi fidan iken eğdirilme yöntemiyle bu hale getirilip bir yerden sonra tek gelişim alanı için hür kalmış. Aslında ana kök 5-6 metre arka kısımdan geliyor.

@Roni ustam eşkıyanın yapıya,konuya dahil olup olmadığını nasıl anlarız...ağacın yaşından vs
Süreli konaklayan eşkiya malzemeleri ile vurkaç ile gömülen tüm malzemeler eşkiyaya veya yiğidolara aittir. Eğer bu menengiç sizi toprak altında bir mezara, kaya mezarına veya yapıya çıkarmıyorsa bu kesinlikle eşkiya, yiğido veya hırsız noktasıdır.

Dedektif

Vip Üye
Menengiç öyle bir bitkidirki devasa bir kayalıkta 1-2 parmak boşluk ve nefes payı alanı varsa durdurabilene aşk olsun. Bu ağacın gövdesi fidan iken eğdirilme yöntemiyle bu hale getirilip bir yerden sonra tek gelişim alanı için hür kalmış. Aslında ana kök 5-6 metre arka kısımdan geliyor.

Süreli konaklayan eşkiya malzemeleri ile vurkaç ile gömülen tüm malzemeler eşkiyaya veya yiğidolara aittir. Eğer bu menengiç sizi toprak altında bir mezara, kaya mezarına veya yapıya çıkarmıyorsa bu kesinlikle eşkiya, yiğido veya hırsız noktasıdır.
Sorum şuydu aslıda,
farazi 2bin yıllık yapıda 100 yıllık menengiç medeniyet+eşkiya = ortak kullanım

Doğrumu

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Sorum şuydu aslıda,
farazi 2bin yıllık yapıda 100 yıllık menengiç medeniyet+eşkiya = ortak kullanım

Doğrumu
Menengiç 6 bin yıldan fazladır var olan bir bitki o yüzden böyle düz mantık yürütülemez. Dönem her ne olursa olsun sizi götüreceği nokta eşkiya mı değilmi gösterir. Bu bitki çürüyüp kırılsada bir filizi yine yeşerir ve yaşam mücadelesi devam eder. Menengiç ağacında yaş ölçümü çok genç zayıf olmadıkça ikinci plandadır

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Sağolasın abi ALLAH razı olsun. Görsel denk geldi bende örnek olarak alıp ekledim. Bana ait değil. Görsele ismimi espri olsun diye koydum. Her görselde watermark ile DefineMekanı yazıyor dedim yeter artık reklam sırası halkındır 😂😂😂
Onu demiyorum ben, taşı diyorum bakmasını bilene kartvizit gibi diyorum :)

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Onu demiyorum ben, taşı diyorum bakmasını bilene kartvizit gibi diyorum :)
Aynen öyle abi. Mesela bir çoban veya bir defineci bu çevredeki tüm işareti yok etse bu bitki ilmine az da vakıf olan insan hariç hiçbir insani kuvvet ve zeka şans eseri dışında burayı açamaz açtıramaz.

Üst Alt