Menengiç Ağacı ve Define İlişkisi | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Menengiç Ağacı ve Define İlişkisi

nik

USTA
Admin
Cümleten Selamûn Aleykûm. Aşağıdaki örnek görselde görüldüğü üzere bir adet açılmış kaya mezar ve bir âdet Melengiçten aşılanarak fıstığa çevrilmiş bir adet ağacımız mevcut. Definecilikte eşkiyadan öncesini de dahil edecek olursak DEFNE Ağacından sonra MENENGİÇ (Şengil, Bıttım , Çitlembik) yani fıstığın fıstık olmadan önceki yapan kalmış ağacı gelir. Gerek tedavide gerekse yaşamsal koşullarda birçok öneme sahip olan bu bitki stabil olarak mezar veya değerli gömülerde işaret olarak kullanılmıştır. Sizi bir papazın mezarı sayesinde kiliseye götüreceği gibi bir küp veya şekil A’da ki gibi bir mezara da götürebilir.

Gövdesinden de anlaşıldığı üzere yaşı hayli olup gayri ihtiyari bir ağaçtır ve gövde alt kısmında görünen dikey göz aslında gövdeye elle entegre edilmiş siyah (kara taş) taş hem yön olarak hemde kıymet ve statü hakkında işaret şeklinde bize bilgi veriyor. Taşın hem üçgenimsi hem göz şeklinde hemde dikey olaması bir şifreli cevaptır. Dikey göz noktanın bittiğini ve X (çarpı) işareti gibi son noktada olduğunu dikey gözün yükseklik ölçüsünün cm cinsinden girişi gösterdiğini anlatan siyah renkte olması statüsünü üçgensi olması mezarın özen ve kıymetini bildirir.

Uzun lafın kısası; Eğer siz doğaya bitkiye önem ve değer verirseniz, bunları tanırsanız şayet emin olun ki doğa size daha değerlisini verecek ve kendini size daha iyi tanıtacaktır. Selametle

Ekli dosyayı görüntüle 41768
Ustanın Allah karşılığını size cennette versin.
Allah razı olsun.
Güzel bir örnek.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
İkinci bir açılmış yer olmadan yani sağlaması olmadan menengiç buna işaret eder demek doğru olurmu ?
Kartal her dağa her zirveye kondu demekle kartalın yuvası burası diyemiyorsak buda aynı şekildedir. Doğru yer doğru tespit nokta atışıdır. Bir dağda milyonlarca menengiç var biz diyebilirmiyiz ki burada milyonlarca tespit noktası var diye? Tabi ki de hayır. Abi bu işin ilmini bilmeyen veya öğrenmek istemeyen hiç bulaşmasın daha iyi. Dün ekilenle bugün kesileni tanımıyorsa, iki koca fark arasında ufak bir bağlantı kuramıyorsa aynı şekilde hiç uğraşmasın.
Menengiç ile kilise açtım açanıda gördüm açılmışınıda gördüm. Yine menengiç ile mezarda açtım ama kırık ama sağlam objelerini de çıkardım. Etrafta yüzlerce menengiç varken neden bunda çıktı? Yakınında ne vardı? Ovuklumuydu değilmiydi önemli olan bunlar. Yani bizim insanlarımız haklı olaraktan işaretlere kafa yormaktan bitkiyi düşünemiyor bile. Adama çevreyi çek diyoruz kalkıp işareti veya işaret bildiği şeyi zoom yapıp çekiyor kaldı ki biz bu konuda görmediklerimizi sora sora öğreniyoruz zaten. Bir çubuk 1000/5 hedefe götürdüğü halde ki o hedefinde 4’ü boş 1’i şüpheli millet buna paralar emekler harcıyor birazda buna harcasınlar. Abi hastasına doktor ilaç yazdığında hasta doktora başkası iyileşti mi ki bununla, bana yazman doğrumudur diyebiliyor mu hiç?
Ben yinede bilgiyi buraya koyuyorum nasibi olan azmi olan alır faydalanır almayanda geleneksel cihazcı çubukçu sözde işaretçiyle döner döner durur bin döner bir vurur. 🤷‍♂️ ☝️🙃👍

Dedektif

Vip Üye
Aynen öyle abi. Mesela bir çoban veya bir defineci bu çevredeki tüm işareti yok etse bu bitki ilmine az da vakıf olan insan hariç hiçbir insani kuvvet ve

Menengiç 6 bin yıldan fazladır var olan bir bitki o yüzden böyle düz mantık yürütülemez. Dönem her ne olursa olsun sizi götüreceği nokta eşkiya mı değilmi gösterir. Bu bitki çürüyüp kırılsada bir filizi yine yeşerir ve yaşam mücadelesi devam eder. Menengiç ağacında yaş ölçümü çok genç zayıf olmadıkça ikinci plandadır
Anladım ustam,teşekkür ederim.
ben çubukla geldiğim noktada menengiçi buldum..hatta menengiç,incir ve pıynar birbirini boğmuş :) menengiçle incir boy yarışına girip gövde yapamamışlar..

Haricen farkettiğim durum da dipleri sarmaşık ve kuşkonmaz dolu.

Sarp.

Kullanıcı
Cümleten Selamûn Aleykûm. Aşağıdaki örnek görselde görüldüğü üzere bir adet açılmış kaya mezar ve bir âdet Melengiçten aşılanarak fıstığa çevrilmiş ağacımız mevcut. Definecilikte eşkiyadan öncesini de dahil edecek olursak DEFNE Ağacından sonra MENENGİÇ (Şengil, Bıttım , Çitlembik) yani fıstığın fıstık olmadan önceki yapan kalmış ağacı gelir. Gerek tedavide gerekse yaşamsal koşullarda birçok öneme sahip olan bu bitki stabil olarak mezar veya değerli gömülerde işaret olarak kullanılmıştır. Sizi bir papazın mezarı sayesinde kiliseye götüreceği gibi bir küp veya şekil A’da ki gibi bir mezara da götürebilir.

Gövdesinden de anlaşıldığı üzere yaşı hayli olup gayri ihtiyari bir ağaçtır ve gövde alt kısmında görünen dikey göz aslında gövdeye elle entegre edilmiş siyah (kara taş) taş hem yön olarak hemde kıymet ve statü hakkında işaret şeklinde bize bilgi veriyor. Taşın hem üçgenimsi hem göz şeklinde hemde dikey olaması bir şifreli cevaptır. Dikey göz noktanın bittiğini ve X (çarpı) işareti gibi son noktada olduğunu dikey gözün yükseklik ölçüsünün cm cinsinden girişi gösterdiğini anlatan siyah renkte olması statüsünü üçgensi olması mezarın özen ve kıymetini bildirir.

Uzun lafın kısası; Eğer siz doğaya bitkiye önem ve değer verirseniz, bunları tanırsanız şayet emin olun ki doğa size daha değerlisini verecek ve kendini size daha iyi tanıtacaktır. Selametle

Ekli dosyayı görüntüle 41768
Aleyküm selam Roni ustam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
bir sorum olacak?
Kaya mezar girişlerine menengiç ağacı dışında başka ağaç türleri dikilebilirmi örnek meşe ağacı karaağaç istiriç yada meyvesi yenen bir ağaç
Kaya mezarda uc kişi varsa üç ağacmı dikilir.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Aleyküm selam Roni ustam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
bir sorum olacak?
Kaya mezar girişlerine menengiç ağacı dışında başka ağaç türleri dikilebilirmi örnek meşe ağacı karaağaç istiriç yada meyvesi yenen bir ağaç
Kaya mezarda uc kişi varsa üç ağacmı dikilir.
Tabi ki diyebiliriz. Bu bazen bodur bir meşe de olabilir gürgen, alıç, selvi, defne, dut, nar, bilhassa lahitlerde kızıl çam vs vs muhakkak değişiklik gösterir. Ama bir zirvede veya yüksek rakımda meşe pıynar ve menengiç var ise öncelik ilk alternatifin menengiçtir sonrasında kuşburnu ile yakın mesafede doğru analiz ile mezara da gidebilirsin. Kızıl çam sığırotu yani mezar çiçeği bitkisi ile komşu ise buna mezar alanı deme ihtimaliniz %90-95’tir. Doğru yerdeyseniz her mezar bir karınca yuvasına işarettir. Bu ikilide bu sonuç kolay kolay değişmez. Binde bir ihtimal yanıltır oda sağlam bir afet veya soygundur

@Roni Ahiretlik beni kırmayıp Bitkiler konusuna Yenisini hemde teferruatlı bir şekilde eklemiş olmandan dolayı çok mutlu ve memnun oldum. 🙂 Eline koluna sağlık. Rabbim ilmini Ziyade eylesin..
ALLAH razı olsun kardeşlik. Sen işin mantığını anlayan ve uygulamalı tanık olan kişisin. Bu yüzden ezberlerin tazelendiğinden memnun olmuşsun. İnş’ALLAH herkese bu hususta fayda sağlamak nasib olur. 🙂🤲

Üst Alt