Mezarlık ortaya cıktı

ASİAVCI

Kullanıcı
YOL YAPIMINDA, ESKİ ERMENİ MEZARLIĞI ORTAYA ÇIKTI

Siirt ile Eruh İlçesi arasında geçen yıl başlanan yol yapım çalışmaları sırasında, Ermeniler'e ait olduğu iddia edilen bir mezarlık ortaya çıktı.
30 Kasım 2012 Cuma 17:06

Kazı çalışmaları sırasında yaklaşık 100 mezardaki kemikler çevreye saçılınca, köylüler kemikleri toplayıp mezarlara yerleştirdi. Ancak mezarlara bırakılan kemiklerin hala görünüyor olması, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Siirt-Eruh Karayolu'nun 20'nci kilometresinde, yaklaşık bir ay önce iş makineleriyle sürdürülen yol yapım çalışmaları sırasında, Ermeniler'e ait olduğu ileri sürülen mezarlıktaki kemikler ortaya çıktı. Yakındaki Kayaboğaz Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, mezarlığın Ermeniler'e ait olduğunu ileri sürerek, mezarlığın ilerisinde de Derşımş Ermeni Kilisesi'nin bulunduğunu söyledi. Köylüler şöyle dedi:

"Geçen yıl karayolları burada çalışma yaptı. İş makineleri ile yapılan yol kazısı sırasında yaklaşık 100 mezar ortaya çıktı. Mezardaki kemikler çevreye saçıldı. Bizler o kemikleri toplayıp yerine koyduk. Ama bir yol olmasına rağmen bu mezarlıkla ilgili kimse bir şey yapmadı. Yarısı kazılan mezarlardaki kemikler dışardan görülüyor. Yani yarı açık. Mezarlığın Ermeniler'e ait olduğunu biliyoruz. Mezarlığın yukarısında Derşımş Kilisesi de var. Yıllar önce orada Ermeniler de yaşıyordu ama şimdi kimse yok o köyde." Dediler.

ASİAVCI

Kullanıcı
Cevap: Mezarlık ortaya cıktı

s a sizce bu aynı dönem mezarlarda derinlikler neden farkediyor:confused:

TATLARLI

Kullanıcı

Merhabalar asiavcı ustam ben cevaplayım. Ermenilerde bu bir dini inanış örneğidir. Kadınlar ile , Erkeklerin mezarı farklı derinliklerde gömülür. Erkek Mezarları daha üstte kadın mezarları daha derinde olur. Aynı hizada olarak gözükmeyenler ya bölgenin eğimli olmasından toprak kaymıştır. Yada resim düz olarak çekilmemiştir.

ASİAVCI

Kullanıcı

Merhabalar asiavcı ustam ben cevaplayım. Ermenilerde bu bir dini inanış örneğidir. Kadınlar ile , Erkeklerin mezarı farklı derinliklerde gömülür. Erkek Mezarları daha üstte kadın mezarları daha derinde olur. Aynı hizada olarak gözükmeyenler ya bölgenin eğimli olmasından toprak kaymıştır. Yada resim düz olarak çekilmemiştir.

sevgili kardeşim tatlarlı aynen doğrudur ilk satırlarına aynen katılıyorum.
ben buraya resim attığımda görsel veya yorum için her üyenin sadece resim olarak bakmasını istemiyorum arazi yapısı yapılı yönü görselde olsa hep araştırmalarını istiyorum bu haberi gördüğümde SİTEMİZDE üye arkadaşlara ne faydası olur dedim faydası vede izahı budur işte.....k.gelsin

SEVALİ

Kullanıcı

ben buraya resim attığımda görsel veya yorum için her üyenin sadece resim olarak bakmasını istemiyorum arazi yapısı yapılı yönü görselde olsa hep araştırmalarını istiyorum bu haberi gördüğümde SİTEMİZDE üye arkadaşlara ne faydası olur dedim faydası vede izahı budur işte.....k.gelsin

İki ustayıda kutlamaktan başka cümleye gerek yok;););)

TATLARLI

Kullanıcı

Asi ustam Konularınızı takip eden herkesin muhakkak bilgisine birşeyler kattığına eminim. Paylaşmak fedakarlıktır. Siz öğreterek paylaşıyorsunuz işte bu paha biçilemez.. Saygılar.. K. Gelsn.

A21MEDLi

Admin

bence bu arazi bu haberlerden sonra,delik deşik edilmiş..

Son düzenleme:
Üst Alt