Mezarmı Mahzenmi Siz Karar Verin:) | Define işaretleri ve anlamları

Mezarmı Mahzenmi Siz Karar Verin:)

Kervan07

Vip Üye
(kapalı mağara girişi) adlı konumdaki yerin 50 metre sol üst tarafında bulunuyor bu oturak kaya! üzerinde bir üçgen ve aşagıya doğru inen ince cizgisi var.muhtemelen bu oturak kayanın tam altından giriş yada mezar var! bu oturak kayanın tam öünündeki üçgen kaya şifreyi veriyor zaten..
şimdiden yorumlar için teşekkürler:)

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
selamünaleyküm kervan kardeşim,

arazi yapısıyla ,çizimlerimdeki bulgular ve bir çok yerleştirilmiş kayalar ,mehzen türü mezar odalarını verdiğini kesinlikle söyleyebiliriz.

senin tarif ettiğinin haricinde ben bir ikincisi,nin de olma ihtimalini kuvvetli görüyürum.ben yapmadım ama üst cizimlerin bakışları ve son cizim öyle diyor.
bu cizimden girişlerini bile tahmin edeceğini düşünüyorum. sağlıcakla selametle.

ZeuS

Kullanıcı
Resme göre hemen sol tarafında iyi bir araştırma yapılması gerekmekte. Tekrar üst sol tepenin yan kısmına düşen kuru derenin üst başlangıçında tümülüs şeklinde burun çıkıntısı vardır. Ayrıca iki ayağın geldiği yerin incelenmesi gerekmektedir. Karşıda ki vadide bulunan sulu derenin alt kısımlarında geçen kervan yolunda dere yakasının alt ufak uçurumunda araştırma yapılması gerekir. Bu sulu derenin ortalamasının hafif üst kısımında değirmen arkı sola doğru gitmektedir. İleride düzlükte değirmen vardır.
Takıldığın yerleri fotoğrafla devam edelim.

Kervan07

Vip Üye
selamünaleyküm kervan kardeşim,

arazi yapısıyla ,çizimlerimdeki bulgular ve bir çok yerleştirilmiş kayalar ,mehzen türü mezar odalarını verdiğini kesinlikle söyleyebiliriz.

senin tarif ettiğinin haricinde ben bir ikincisi,nin de olma ihtimalini kuvvetli görüyürum.ben yapmadım ama üst cizimlerin bakışları ve son cizim öyle diyor.
bu cizimden girişlerini bile tahmin edeceğini düşünüyorum. sağlıcakla selametle.

ustam az çok girişleri tahmin ediyorum fakat burda çalışma yapılmaz çünkü nekropol bir alan ve izin verilmez..yaklaşık 3 senedir bu bölgedeyim ve kendimi burdan alamıyorum.aslında çok daha kolay yerler var ve izin alınabilir..ben burdan bi başımı kaldırabilsem ne mutlu bana:) yorum için çok teşekkürler hemşerum:)

Kervan07

Vip Üye
Resme göre hemen sol tarafında iyi bir araştırma yapılması gerekmekte. Tekrar üst sol tepenin yan kısmına düşen kuru derenin üst başlangıçında tümülüs şeklinde burun çıkıntısı vardır. Ayrıca iki ayağın geldiği yerin incelenmesi gerekmektedir. Karşıda ki vadide bulunan sulu derenin alt kısımlarında geçen kervan yolunda dere yakasının alt ufak uçurumunda araştırma yapılması gerekir. Bu sulu derenin ortalamasının hafif üst kısımında değirmen arkı sola doğru gitmektedir. İleride düzlükte değirmen vardır.
Takıldığın yerleri fotoğrafla devam edelim.

ustam buradan kervan yolu geçmekte,evet bu doğrudur fakat burda bir sulu dere var ve kaynaklardan,pınarlardan beslenir. buranın tam arka yamacında tek şelaleli kuru dere vardır ve zengin bir yerdir! daha önceki konularımda da o yerleri paylaştım.mahsenler ve mezarlar halen durur!

yorum için teşekkürler ustam eline sağlık

Üst Alt