Mineral Elemede Kullandığımız Sistemler, | Define işaretleri ve anlamları

Mineral Elemede Kullandığımız Sistemler,

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
değerli arkadaşlarım,ticari kaygı nedeniyle ,açıklamak istemediğimiz ,mineral elemek için kullandığımız bir kaç sistemi,
siz üyelerimize sunmaya karar verdim.
gerek kullanılan malzeme çeşitleri olsun arazide aldığımız neticeleri olsun ,çok uzak bölgede olmamıza ve dünya gözüyle hiç görüşmememize rağmen ,akla gelebilecek her türlü detayı paylaştığımız ve birlikte titizlikle her aşamayı değerlendirdiğimiz kardeşimide bu vesile ile açıklıyorum. ALİÖMER ustamızdır.uzn süreli bir çalışma ve hangimiz bir gelişme ve daha iyiye ulaşma durumunda bir diğerimize bilgi vererek karşılıklı denemeler süretiyle en mükemmeli yakalama çabasıyla ,geldiğimiz durumu birlikte bu konuda inşaallah sizlere sunacağız.
ben öncelikle mineral eleme konusunda,bir gerçeği sizlere sunmak istiyorum.
çubuklarda bu sıkıntı oluyor da ,cihazlarda veya uydu çekimlerinde olmuyormu? merak edeniniz vardır. isim vermeden,hem cihazlarda hemde uydu çekimlerinde bu sıkıntı maalesef ,çubuk kullananlardan daha fazla olduğunu samimiyetimle söyleyebilirim.
bu tespitim,bu tür kullanıcılarla yakın iletişimim olduğu içindir.
bu nedenle sizlere diyorumki,
iyi bir çubuk kullanıcı iseniz mineralden dolayı asla vaz geçmeyiniz karamsar olmayınız.
mineral elemede öncelikle,kullanacağımız çubuğun cinsi doğru olmalı. bakırla ,pirinçle vs.ile sağlıklı bir neticeye ulaşılamıyor.
yoksa her türlü çubuk çeşidi boşluğuda ,değerliyide verir. ama mineral elemede maalesef yanılma kaçınılmazdır.
öncelikle çubuk seçimini doğru yapalım. benim bu konuda bir çok çeşit kullanmama rağmen mineral eleme için en ideal gördüğüm ve asla vazgeçmeyeceğim;

sizlerede şiddetle tavsiye edeceğim, gördüğünüz ince telli pazar arabası çubuklarıdır.
ben alüminyum tavsiye ederdim, bunlar omların çok daha üzerinde ,gerek kullanımda ele oturuşu gerek mineral elemedeki başarısı çok daha yüksektir.
normalde ,pirinç ,bakır gümüş ç.ubukların tepki verdiği basit minaralleri görmez.sağ elinize çelik yüzük alarak bakıldığında hem daha net tepki verir hemde biraz daha çekim mesafesi yükselir.
bu tarz bakıldığında,diğer çubukların tepki verdiği bir çok mineralli yeri peşinen sileceksiniz.
ama yanlış almayalım boru şeklinde içi boş olanlar değil,alüminyum benzeri görünümde içinde çinko vs. karışımı olan ,alüminyumlardan biraz daha kalın ve bütün olan çubuklardan temin etmeniz gerekir.
çubuğumuzu seçtik bir çok minerali elediğimizide gördük. ama bu yeterlimidir. değil elbette. bunu hangi sistemlerle ve nasıl kullanacağımız ve minaral olan yerde,minerali görmeyecekmi yoksa bize mineral olduğunumu söyleyecek değilmi. olayın üzerinde görmeyen ,uzaktan mineral olduğunu bize net veren ayrı sistemleri bir bir açıklayacağız inşaallah.
ben bu noktada ,minerali ,çekim veren bir yerde üzerinden bakıldığında görmeyen sistemin kullanılmasını görsel olarak bulacağınız videoyu veriyorum.
ankarada bir çalışmamızda asiavcı,ankaralı ,xneon ve bazı arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmada ,kesintilide olsa çekilen görüntülerin,videosunu,asi ustamız paylaşmıştı. izlemeyenler için,
L ÇUBUKLAR 3. sayfa videolara girsinler. ilk deneyimimdi ve 2000 tl den altından başka çekmiyor diye satılan kalhiyu arkadaşın çubuklarının çekim verdiği yeri hiç görmediği arkadaşlarımızca birebir görülmüş ve videoların 2 altındaki kalhiyu ustanın çubukları diye yine asiustamızın açtığı konuda 2000 bin tl lik çubuğun neye çektiği ve bizim onu hiç görmediğimiz görülür.
şimdi bu noktada ara veriyorum devam edeceğiz inşaallah. buraya kadar bir özümleyelim.
ALİÖMER ustamız da biraz bayram yoğunluğunda,sizlere videoda göreceğiniz yaptığımız sensörleri görsel olarak sunacaktır.
ilave olarak ta kullandığımız bir sistemi yazacağız. birde yine ustamızın mineral elemede etkili yöntem adlı konusunu okumayanlar boşluk ve su bulma konusuna girerlerse ,konu içinde benim deneyimlerimi aktardığımı da görebilirler.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
değerli arkadaşlarım,detaylara girmeden iki önemli gördüğüm ayrıntıya değinmek ist
iyorum.
kullandığımız bu çubuklar, altın ve gümüş gibi değerli metallere tepki verir.
bronz vb. değersiz metaller için gümüş ç.ubuk bulundurmanızı da tavsiye ederim.
ikinci olarak ,bu sistemi sadece ve sadece ALLAH rızası ve siz değerli üyelerimize bilgi amaçlı paylaştığımıza göre ,
eğer her hangi bir kişi bunu kendi kullanımı haricinde ticari amaçla satışına yönelirse,ALİÖMER USTAMIZNDA BENİMDE iki ellerimiz MEHŞERDE,MAHKENMEYİ KÜBRADA YAKASINDA OLACAKTIR.
birde benzeri sitemde DELİCEBEY ustamızın yaptığı ve bizlerinde faydalı gördüğümüz isitemi vardır. dilerse konuya oda müdahil olabilir.
 

tuncers

Kullanıcı
Katılım
2 Haziran 2016
Mesajlar
408
Beğeni
993
Puanları
93
Yaş
38
ikizceli ustam dediğin gibi sade aliminyum çubuklar da minerale tepki vermiyor ama o da bir yere kadar ha şunu da belirtiyim aliminyumlarla yön ararken olbildiğinizce sakin davranırsanız gerçekten mineral konusunda çubuk çok iyi sonuçlar verirebiliyor ..... emeklerin için çok sağol ustam .
 

aliömer

Kullanıcı
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
447
Beğeni
1,647
Puanları
93
Yaş
47
İkizceli ustam konuya müdahil olmamızı istemiş. İkizceli ustamın isteği benim için bir emir niteliğindedir. Yılların tecrübesini ve emeğini hiç bir karşılık beklemeksizin bu işe gönül vermiş her bir bireye yardımcı olmuş üyelerin başarılı olabilmesi için elinden geleni yapmıştır. Açtığı tüm konularda sade anlaşılır ifadeler kullanmış her kesin anlayacağı şekilde anlatımlar yapmıştır. Konuyu açarken kullanılması gereken çubuğu açık bir şekilde anlatmıştır. Yine bu çubuklar birlikte çelik yüzük kullanmanın öneminede değinmiştir.
Bende bu çubuklarla birlikte kullanmak üzere yapay sensör tarifini anlatmaya çalışacağım.
 

aliömer

Kullanıcı
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
447
Beğeni
1,647
Puanları
93
Yaş
47
YAPAY SENSÖR için gerekli malzeme
1 kg göz taşı
25. 30 cm bildiğimiz silikonlu Çeşme hortumu
5 m çok teli ince saf bakır kablo
İmkanlar dahilinde bir parça altın
Ve bir miktar saf su(kesinlikle klor lü su kullanmayınız. )
Kulanacağımız malzeme bunlardan ibaret
Bu gün veya yarın görsellini paylaşacağım görsellini paylaştıktan sonra yapılışı ve kullanımını anlatmaya çalışacağım
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
ikizceli ustam dediğin gibi sade aliminyum çubuklar da minerale tepki vermiyor ama o da bir yere kadar ha şunu da belirtiyim aliminyumlarla yön ararken olbildiğinizce sakin davranırsanız gerçekten mineral konusunda çubuk çok iyi sonuçlar verirebiliyor ..... emeklerin için çok sağol ustam .
tuncers kardeşim,tarif ettiğimiz çubukları bir kullanıver. normal alüminyumla aradaki farkı çok iyi anlayacaksın.
birde ALİÖMER ustamızın tarif etti sistemi ilave edersen tadına doyamayacaksın. iyi bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum. en iyi neticeyi alabilecek arkadaşlarımızdan birisin.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
sevgili ikizcel ustam cinko ve galvanizin dahami iyi sonuc verdigini soyluyorsunuz bu pazar arabasinin metalleri cinko ve galvaniz karişimi yoksa baska bir metalmi? bahsettiginiz bu araba.
YÖRÜK kardeşimizde kullanıyormuş,Babaconda kardeşim.
her türlü çubuk çeşidini ,farklı metallerle ve değişik sistemlerle denemem sonucu ortaya çıkan bir durum.
yalnız ,ince çok telli olanlardan olacak. karışımının tamamını bilmiyorum. hangi metaller ihtiva ettiğini öğrenmek o kadar zor değil ama ben götürüp test yaptırmadım.
sağ olsun ALİÖMER ustamız ,yapılışını ve görselini paylaşsın ,sonra bunun farklı özelliklerinide göreceğiz.
ilave bir düzenle minerali nasıl söylüyor göreceğiz.
zaten mineralin çoğunu kesinlikle görmüyor.
 

BABACONDA

DiScOvErY
Kullanıcı
Katılım
25 Nisan 2016
Mesajlar
986
Beğeni
2,692
Puanları
93
Yaş
51
Konum
iDA
bir çok minerali elerken bazi maddeleride guclendiriyoruz bu şekilde cunku çinko ve galvanizin icinde şu maddeler vardir.

Yüksek silisyum ve fosfor değerleri çoğu kez sandelin denilen mat ve kalın kaplamaya neden olabilmektedir.
Aşagidaki mineral ve maddeler güçlenmektedir benim görüşüm tamamiyle minerali eleyemeyiz bu şekilde .

KARBON
Karbon, yaygın bulunan kimyasal . bolluk bakımından altıncı sırada yer alan karbon, kızgın yanmasında temel rol oynar. Dünyada hem doğal halde, hem de başka elementlerle bileşik halinde bulunan karbon, ağırlık olarak yaklaşık % 0,2'sini oluşturur. En arı (katışıksız) biçimleri ve ; daha düşük arılık derecelerinde , ve bileşeni olarak bulunur. yaklaşık % 0,05'ini oluşturan ve bütün doğal sularda erimiş olarak bulunan , ve gibi mineralleri, , ve başlıca yapıtaşları olan , en bol bulunan bileşikleridir.

FOSFOR
Doğada fosfor üç farklı formda bulunur. Bu değişik biçimlerine denir. Bunlar beyaz fosfor, kırmızı fosfor ve siyah fosfordur.

Beyaz fosfor doğada en yaygın olan fosfor allotropudur. Kristal yapılıdır ve 44.25 °C'de erir. En önemli özellikleri, karanlıkta ışıldaması ve çok zehirli olmasıdır. Havayla temas ettiği halde tutuşur ve beyaz dumanlar çıkararak yanar. Bu yüzden su dolu şişe içinde tutulur. Beyaz fosfor, böcek ve fare zehiri, sis ve yangın bombaları için kullanılır.

Kırmızı fosfor güneş ışığı ve ısı etkisiyle beyaz fosfordan oluşur. Beyaz fosforun aksine kolayca tutuşmaz, ışıldamaz ve zehirli değildir. Erime sıcaklığı ise çok daha yüksektir. Kırmızı fosfor kibrit yapımında kullanılır.

Siyah fosfor, beyaz fosforun havasız ortamda ve basınç altında ısıtılmasıyla elde edilir. Siyah fosfor yapımı için gerekir.

MANGAN
Genellikle doğada demir elementi ve daha birçok elementle bağlı biçimde bulunmaktadır. Genellikle metal endüstrisinde alaşımlarda kullanılır özellikle paslanmaz çelik yapımında alaşımda gerekli bir hammaddedir. Yunanistan'ın magnezya bölgesinden adını almıştır. Manganez dioksit bileşiğinden 1774 yılında karbonun indirgenmesi neticesinde ilk olarak elde edilmiştir. Çelikteki aşınma ve paslanmanın önlenmesinde kullanılmaktadır. Endüstride oksitlenme aşamasına göre birçok farklı renk alabilen element renklendirici olarak da kullanılmaktadır. Çinko karbon ve alkalinli pillerin üretiminde kullanılan önemli bir elementtir. Manganez iyonları çok çeşitli enzimlerde ve fotosentetik bitkilerde yer alabilmektedir. Yüksek seviyelerde manganez memelilerde zehirlenme etkisi yapar.

Silisyum
Silisyum, yeryüzünde en çok bulunan elementlerden biridir. özelliğe sahip oluşu ve doğada, ormanda, doğal yaşamda çok bulunması, , ve kullanılabilmesinin pratik hızlı oluşu, ve silisyum teknolojisi üzerine inşa edilmesini sağlamıştır. Bugünlerde ise, " " denilen dev endüstrinin adı bir silisyum bileşiği olan gelmektedir.

Atom numarası (proton sayısı) 14'tür. "Si" simgesi ile gösterilmektedir. Oda sıcaklığında katı haldedir. 4A grubunda 3. periyotta bulunur. Nötr haldeki elektron dizilimi ilk katmanda 2, ikinci katmanda 8, üçüncü katmanda 4'tür (4 adet valans elektron). Kararlı yapıya sahip değildir (nötr halde). Yoğunluğu 2,33 g/cm3'dür.Diyamanyetik bir elementtir. Bağıl atom kütlesi (izotoplarının ortalama kütlesi) 28,0855'tir. Kararlı hale geçerken aldığı yükler nedeniyle ve ayrıca doğada çok bulunduğu için yakın gelecekte tıpkı karbon selektörleri olduğu gibi silisyum selektörleri de olacağı tahmin edilmektedir.

Camın ana maddesi kum olarak bilinir. Bunun sebebi camın asıl hammaddesi olan silisyumun kumda özellikle de deniz kumunda çok bulunmasıdır.

Silisyumun ilk keşfi yılında İsveçli kimyager tarafından gerçekleştirilmiştir.Bundan önce de kullanılıyordu ancak bu elementin ne olduğu bilinmiyordu.

Silisyum doğada siliksat asidi (mSiO2.nH2O) ve tuzları halinde bulunur. Yerkabuğunun yaklaşık %25.7 si bu elementten oluşur. Oksijenden sonra bileşikleri halinde en fazla bulunan elementtir. Silisyum oksit (SiO2) doğada kum ve kuartz şeklinde bulunur.

Silisyumun iki tane allotropu vardır. Bunlardan birincisi saf kristal silisyumdur. Saydam olmayan koyu gri renkli, parlak sert ve kırılgan olup örgü yapısı elmasa benzer. Diğeri ise amorf silisyumdur. Koyu kahve renkli olup tane büyüklüğü nedeni ile kristal silisyumdan ayırt edilebilir. Kolay reaksiyon verir.

Saf olarak silisyum eldesi, silisyum oksidiaqn kok kömürü (grafit) ile elektrikli fırında indirgenmesi sonucunda gerçekleşir. Gerekenden daha fazla karbon kullanılırsa silisyum karbür (SiC) oluşur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst