Selam @tuarecöncelikle belgeyi duzenleyelim eşkiya metre kullanmamış diye biliyorum dolayısıyla metre dediginiz ölçüleri adıma çevirdim belgeyi yayınlayan arkadaşımızın ilave şifrelemesi sanki eşkiya şifrelemesi yetmiyormuş gibi
( Bir kartal süzülür halde resmedilmiştir. Kartalın 30 adım kadar önünde yarısı toprağa gömülmüş halde bir taş vardır. Bu taşın üzerinde kartalın ayağının kabartma resmi vardır. Bu taşı sökün bir arşın kadar altında bir çömleğe konulmuş 50 adet osmanlı altın parası bulursunuz. Burayı hizalayıp 7 adım batı tarafında kapalı mezarı buluruz. Bu mezarın dışarıdaki taşları sökülmüştür emaresi yoktur. Bu mezarı kazın 2.5 arşın derinlikte bir kazan içine konulmuş 85 okka altın para buradadır. Soygun parasıdır sayılıdır.
Kartalın süzüldüğü yöne doğru devam edin. 1000 adım uzakta 4 parça taş göreceğiz. Bu taşların bir tanesine bir saat resmi yapılmıştır. Saat üzerinde bazı rakamlar eksiktir. Bu dakikaları ezberinize alın. Bu taşın olduğu yerde yol ikiye ayrılır siz sağ yola devam edin. Eksik dakikalar kadar yolla devam edin. Noksan dakikalar kadar yürüdükten sonra durun. Burada yolun hem sağında hem solunda birer mezar göreceksiniz. Bu mezarlardan evvel ve sonra da mezar gibi duran taş yığınları vardır onlar aldatmacadır. Bu mezarların tabanında 5 er okka altın para vardır. Mezar tabanının altını açarsanız burada da 75 er okka para bulacaksınız.
Buradan saatli taşa geri döneriz. Yolun sol tarafından devam ederiz. Yüz adım kadar sonra yolun sağ tarafında tek bir mezar görürüz. Bu mezarı diğerlerinden ayıran mezar ayak ve baş taşlarının çok kısa olmasıdır. Mezarın baş taşının üstüne ufak bir oyma yapılmıştır. Bu mezarı bir arşın kazarsanız 12 okka altın para buluruz. Bu mezar önemlidir. 3 arşın daha kazılırsa bir kapak taş geriye doğru açılır. Taşı kaldırın altı merdivenle inilen mahsendir. Eski bir mezar açılarak mahsen yapılmıştır. İçi silah ve eşyalarla doludur. Çetecilerin soygunlardan getirdiği para ve mücevherlerde sandıklar içinde buraya konulmuştur. Bu para sayılı olup kayıtları sandıkların içindedir. )
Zaten belgeleri orjinal halinde bırakmamışlarki, Herkes düzenleme yapmış, Düzenlene düzenlenede bu hale gelmiş, Şimdi bu sayfadan kopyalayanda sizin düzenlediğiniz sekilde alacak ama belkide oda düzenleyecek,
Yazıyı başdan sona bir-kaç defa okudum ,1000 metre demiş, Ama ben onu bin adım olarak biliyorum , Yani okuduğum şekilde ,Gördüğüm sekilde buraya kopyaladım, Eline saglık,
Tabiiki yaptığınızı ben beğendim Teşekkür ederim,