Nalbant Alanı

balkaya34

Vip Üye
Buraya dikkat :
Diyorki ,,
AĞ pınarı işaret ettiğim pınar Hora tepenin 300 adım etek yerine rastlar. Bu pınar epeyce bir mesafede ve pınarın arkasında ana taşta bir gayda resmi olacaktır.

((( Onun arkasında 1150 okka çeken Napolyon altını saklayan 3 basamaklı merdiven bulurum. Merdivenin altına bakarım ))) Diyor,

ACABA Burda 1150 okka ceken bir kantardanmı bahsetmek isdemiş ?
Yani kantarın etrafinada NAPOLYON altını sakladığınımı Anlatmak isdemiş ?
Aslında @drapeta usdaminda fikrıni almak isterdim,,
Yoksa 1150 okka altın bir devlet hazinesi gibi birşeydir, Yani olmaz böyle bişey

Eli bey

Kullanıcı
@DefineHaritasi Selam usdam.
Şurayı bir okurmusunuz,,
Buda yine AĞ pinardan bahsefiyor ,burda 3 basamakli bir merdivenden bahsediyor,

üç adet dikili taştır. İkisi bir arada olup üçüncüsü bunlardan farklıdır.
İkisi bir arada olandan sağ yandakini kaldırıp burada bir kemençe resmi görmeye çalışın. Görebilirseniz kıran kırar epey bir ganimet alacaksınız. İçinden ………A pınarı işaret ettiğim pınar Hora tepenin 300 adım etek yerine rastlar. Bu pınar epeyce bir mesafede ve pınarın arkasında ana taşta bir gayda resmi olacaktır. Onun arkasında 1150 okka çeken Napolyon altını saklayan 3 basamaklı merdiven bulurum. Merdivenin altına bakarım.

Gayda resminin arkasında 3 basamaklı bir merdiven olacak, Merdivenin altinda 1150 okka napolyon diyor,
MERDIVENİ ÇUBUK.BULUR
bizim bakdigimiz yerler tarla idi acaba bu 3 basamakli.bir tek katami var ,
Yine arasdiracagız abim
Acaba bir yanlıslikmi var ,
1 okk 1283 kg
Gayda resminin arkasinda 3 basamak var diyor
Yani herbir hikaye okudugumuzda bir ayrıntı yakalıyoruz.
Şifre degilde gerçekse 1150 okka kac kilo eder ve bu nasıl bir para ?
Bu resmi açtığınızda hemen ojumuzdeki taşa 3gen sivri tas demiş, Ortadaki taş KEMENÇE dir, sondaki taşda kitap gibi üst üste konmus bir taş,
Uc tasın birisi Kemecedir,
Bir digeri hangisi acaba ,?
Evet ustam çeşmenin arkasında gayda olacak gayda resmine yakın yine bir toplama taş bunalan nalbant alanı

drapeta

Kullanıcı
Buraya dikkat :
Diyorki ,,
AĞ pınarı işaret ettiğim pınar Hora tepenin 300 adım etek yerine rastlar. Bu pınar epeyce bir mesafede ve pınarın arkasında ana taşta bir gayda resmi olacaktır.

((( Onun arkasında 1150 okka çeken Napolyon altını saklayan 3 basamaklı merdiven bulurum. Merdivenin altına bakarım ))) Diyor,

ACABA Burda 1150 okka ceken bir kantardanmı bahsetmek isdemiş ?
Yani kantarın etrafinada NAPOLYON altını sakladığınımı Anlatmak isdemiş ?
Aslında @drapeta usdaminda fikrıni almak isterdim,,
Yoksa 1150 okka altın bir devlet hazinesi gibi birşeydir, Yani olmaz böyle bişey
selam balkaya ustam öncelikle ölcüler hatalı 300 değil 30 adım çevirisi hatalı değil wolcan bilerek yazmış henüz herhangi bir yerinden bişey alamadığımız için malzemelerin ne kilo olduğu hakkında bilgim yok ama kendi düşüncem kilo okka ton verdiği birimler doğru.. ağ pınarı deyince herkes bilfiğiğz ceşme pınar arıyor değil halbuki ufacık bir çatlaktan gelen tatlı suya dere diyebiliyor ufak bir sunağa çeşme diyebiliyor tatlı su bunlar için hayattı..napalyon altını diyor ya o altının şeklini bilmeniz gerek bir tekde olsa resmini dışarı bırakıyor örneğin anjelikanın mezarı gibi en sevdiği takı setini mezarın başına bıraktım der herkez mezarın içinde sanar ama yüzük kpe kolye dışarıya resmedilmiştir..verdiği son noktalarsa hani altında üstünde diyorya işaretin kendi altında değil bir kaç metre altından üstünde diyorsa bir kaç metre üstünden söz ediyor son olarak bu adam belli bir miktarı toplayana kadar kıyılardan uzak duruyor belli bir miktara ulaşıncada gelip bir gecede saklıyor sabahında herkesi öldürüp yoluna devam ediyor..şuda çok önemli küçük die bahrettiği her fügür büyük büyük olay die anlattığı her nokta küçük işler adam bilgiyi okuyanları zihnen yanıltıyor örneğin kara hasan köprüsü gibi insanlar daha okurken kendi zihninde bir dere üstünde 3 gözlü köprü hayaliyle başlıyor yani kafadan kaybediyor.. 1ci bölge die gecen bir bilgi var kılıçlı mağarayla başlar.. bu bölgeye geliş amacı çok daha farklıydı bilgide derki helenislik dönemden kalma eserler işte bu eserleri sağlama almak için 1ci bölgeye bilinçi gönderlmiştir ve bu bölgede ona yardım eden avran paşa die bi paşa vardır oda bu helenislik dönemlerden kalma yerlerin bekçisiydi. volcan geldi hepsi yeniden dizayn etti ve gitti bun lar benim bilgiler doğrultusunda gördüklerim ve emin olduklaRIMDIR .. bütün arkadaşlara selam olsun bahtınız acık olsun ...

DefineHaritasi

Vip Üye
@balkaya34 ustam selamlar
Benim aklim basmiyor bu belgeli islere
Ustalarin dedigine gore her rakam veya farkli girilen rakamlari bir sifre ve manaya dayanir derlerdi ben oyle ogrendim ve bilgim tecrubem kisitli bunlarda
Benim sansim bolgemin cok zengin olup cogu seyi az cok gormus olup ustalarim yorumlarindan ogrendiklerimdir.
Bunun cozulmesine yardimci olacak seyler ise araziye gidip belgeyi acip kafada oturtmakdir
Ki @drapeta ustada dedigi gibi dere bir ufak su yoludur bir akintidir selaledir oyledirde zaten
Buda demek oluyor ki araziye gidip kafa patlatmak suyun oldugunu gormek veya yagisin bol oldugunda gozlemlemek gibi
Biz genelde yazin gezdigimiz icin heryer kuru ve 100 senelik seylerin degistigi kuruyan yerlerin aslinda selale ve dereler oldugunu bilmek bizim isimizi kolaylastiracaktir.
Dikili taslar diye gecen haritada buyuk bir deve olma olasigi gibi veya buyuk bir aslan veya insan bustu ki bunlardan eskiden kalmistir eskiyalarda boyle not almistir veya haritada boyle gecerdir.
Sayilarin sifresini oturtmak lazimdir bana gore 1150 ne olabilir 300 ne demek bunlar sifredir.
1+1+5+0=7 kombinasyonlari mi 7 neyi ifade ediyor hersey denemek gerekiyor bunun icinde araziyi cok iyi bilip neyin kayip olup bozulmus oldugunu bilmekte gerekiyor bir yerlerde eksik bizi cok geriye atiyor.
Araziye gidip gelmende kisitli sanirim ustam sayende bizde gelisirdik

drapeta

Kullanıcı
Ustalarin dedigine gore her rakam veya farkli girilen rakamlari bir sifre ve manaya dayanir derlerdi ben oyle ogrendim ve bilgim tecrubem kisitli bunlarda
Benim sansim bolgemin cok zengin olup cogu seyi az cok gormus olup ustalarim yorumlarindan ogrendiklerimdir.
Bunun cozulmesine yardimci olacak seyler ise araziye gidip belgeyi acip kafada oturtmakdir
Ki @drapeta ustada dedigi gibi dere bir ufak su yoludur bir akintidir selaledir oyledirde zaten
Buda demek oluyor ki araziye gidip kafa patlatmak suyun oldugunu gormek veya yagisin bol oldugunda gozlemlemek gibi
Biz genelde yazin gezdigimiz icin heryer kuru ve 100 senelik seylerin degistigi kuruyan yerlerin aslinda selale ve dereler oldugunu bilmek bizim isimizi kolaylastiracaktir.
Dikili taslar diye gecen haritada buyuk bir deve olma olasigi gibi veya buyuk bir aslan veya insan bustu ki bunlardan eskiden kalmistir eskiyalarda boyle not almistir veya haritada boyle gecerdir.
Sayilarin sifresini oturtmak lazimdir bana gore 1150 ne olabilir 300 ne demek bunlar sifredir.
1+1+5+0=7 kombinasyonlari mi 7 neyi ifade ediyor hersey denemek gerekiyor bunun icinde araziyi cok iyi bilip neyin kayip olup bozulmus oldugunu bilmekte gerekiyor bir yerlerde eksik bizi cok geriye atiyor.
ağzına sağlık ustam bu kadar güzel anlatılırdı.. daha kafadan ilk bilgiyi okuduğumuzda 5 sıfır yenik başlıyoruz adam ne diyor benim yerlerim insanların bildiği yerler değildir örneğin adamlarım burayı arpacık değirmeni olarak bilir oysa ben arkacık değirmeni olark değiştirdim gibi.. örneğin karahasan köprüsü gibi türkiyede 80 tane kayıtlı karahasan köprüsü var insanlar bilgiyi okurken kafaların bir dere hayal ediyor 3 gözlü ve başlıyor derelerde köprü aramaya yav arkadaş bizki zeki milletiz bu böle olsa çokdan bulmazmıyız demekki öle değil adam denizlede uğraşıyor hatta bir kara kalem çalışması çizimde 3 dört kişi gömü hazırlıyor o resimde bie gemisinin yan tahtaları gözüküyor ağ balık ağıyla sarılı yani denizci adamın köprüsü neresi olur iskele olur beyler.. lüütfen bakış acınızı değiştirin saygılar..

balkaya34

Vip Üye
@DefineHaritasi Aleyküm selam usdam,
O alanda DEVE olacak diye duymussan Dogru duymussunuz , Isde o deveye ayni zamanda SAATLI tas demiş,
İŞDE DEVE , Sozkonusu cesme ile arası 400 adim gibi gelir ,
Sizlerlerin yazinizda bahsettiginiz tek kelime bile bemin icin ÇOK ÇOK degerlidir,
Belgeler hakkinda ne duyduysaniz yazın,
Düşünuyorum mesela ,HAMILE kadinin karninda cocugun kıç tarafinda bunlari 300 er tanedir alin derya ,Bu yazi hatasıdir, Simdi buldugum yazilarda bu anlattigi kadin ve çocuk Karanlik derenin ÇATALINDA olan kucaginda cocuk ile hamama giden kadin oldugunu anladim,
Peki HAMILE KADININ parasi nerde Hamile kadinin parası bir tazida kadinin 600 adım batisinda diyor , öyle olunca 600 adim batiya geldim evet Kadinin Hamilelik seklinde bir kuçuk tepecik var, onuda buldum Ama bu isaretde tam TURBE TEPENIN dibinde,
Isde bir isi iyi anlamak lazim irmadan bozmadan iyi hesapla yola cikmak lazım,
Isde deve bi usdam,Yazdiginiz yazı kücücuk bir ip ucu verdi

Ekli dosyalar

• Goruntu(262).jpg
    Goruntu(262).jpg
    103.5 KB · Görüntüleme: 6
  • Goruntu(261).jpg
    Goruntu(261).jpg
    121.2 KB · Görüntüleme: 6

balkaya34

Vip Üye
ağzına sağlık ustam bu kadar güzel anlatılırdı.. daha kafadan ilk bilgiyi okuduğumuzda 5 sıfır yenik başlıyoruz adam ne diyor benim yerlerim insanların bildiği yerler değildir örneğin adamlarım burayı arpacık değirmeni olarak bilir oysa ben arkacık değirmeni olark değiştirdim gibi.. örneğin karahasan köprüsü gibi türkiyede 80 tane kayıtlı karahasan köprüsü var insanlar bilgiyi okurken kafaların bir dere hayal ediyor 3 gözlü ve başlıyor derelerde köprü aramaya yav arkadaş bizki zeki milletiz bu böle olsa çokdan bulmazmıyız demekki öle değil adam denizlede uğraşıyor hatta bir kara kalem çalışması çizimde 3 dört kişi gömü hazırlıyor o resimde bie gemisinin yan tahtaları gözüküyor ağ balık ağıyla sarılı yani denizci adamın köprüsü neresi olur iskele olur beyler.. lüütfen bakış acınızı değiştirin saygılar..
@drapeta Selam kiymetli usdam ,Buraya kisaca dagarcık degirmenin hikayesini yaz ben oraninda resimlerini hemen eklerim,
Bak degirmenin yaninda bir MUSGA tas olacak der , İsde resmi, sadece bununla bitmez ,Bu dereye adini ben koydum der Adi Dagarcik degirmeni oldu der ,Yani bu derenin aslinda bir adi var !!!
Bu dere ye iki dere karısir birisi kurt kaleeteklerinden gelir , digeride HORA tepe nin batisindan gelir geçer, ve asagida birlesir DAGARCIK DEGIRMENINE iner bunlari ben bir yerlerden okuyup buraya yazmiyorum , Buralari bir bir gezdim ve halende gezmekdeyim, Buyrun gelin misafirim olun gorun 74 yasindayim 74 daha yasayacak degilim ya, @drapeta usdam bu adamlar kimin nesi ve nerde yasamiş olursa olsun ben buna takilmam, Aradıgimız isaretler bunlarsa isde burda usdam, Sadece bu dereyi takip etmen yeterde artarbile ,Deniz korsanlarinin bu isaretlerle bir ilgisi olup olmadigini bilmem , Usdam saygilar selamlar ,

Ekli dosyalar

• 26-09-04_1717.jpg
    26-09-04_1717.jpg
    43.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 26-09-04_1714.jpg
    26-09-04_1714.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 6

DefineHaritasi

Vip Üye
Isaretlerin cok guzel deve olsun muska tas ucgen tas olsun
Bu deve yada dikili tas yada saatli kayaya yakin isaretler olarak neler var yada civcivli tavuk bilgin var mi bu bolgede.
Boyle tek basina net sekilde deve veya buyuk hayvansi yerler pek rastlanmaz genelde hep kayalik falan olur bunlar cok guzel goruntuler.
Senin isaretlerin hepsini bilirim gordum usta hatta aralarinda o hamile kadin dediginmiydi su var o cok guzel yer en guzellerinden.
Bir de selalen var papaz vardi.
Sana sorum sudur bu deve dedigimizi ele alalim mesela bu deve neyi ifade ediyor neredinde oyma var ne alatiyor diye kayanin kendisini cozumlemesini yaptin mi yoksa belge uzerine devam edip saatli kayayi buldum simdi cesmeyi bulacam falan mi diyorsun cunku senin isaretlerine derinlemesine yorum getiremiyoruz belgeleri yapboz gibi birlestirmeye calistigin icin.
Yerinde bulunan isaretin uzerine hic bi zaman gitmedin belki orada hata yapiyoruz.

balkaya34

Vip Üye
Isaretlerin cok guzel deve olsun muska tas ucgen tas olsun
Bu deve yada dikili tas yada saatli kayaya yakin isaretler olarak neler var yada civcivli tavuk bilgin var mi bu bolgede.
Boyle tek basina net sekilde deve veya buyuk hayvansi yerler pek rastlanmaz genelde hep kayalik falan olur bunlar cok guzel goruntuler.
Senin isaretlerin hepsini bilirim gordum usta hatta aralarinda o hamile kadin dediginmiydi su var o cok guzel yer en guzellerinden.
Bir de selalen var papaz vardi.
Sana sorum sudur bu deve dedigimizi ele alalim mesela bu deve neyi ifade ediyor neredinde oyma var ne alatiyor diye kayanin kendisini cozumlemesini yaptin mi yoksa belge uzerine devam edip saatli kayayi buldum simdi cesmeyi bulacam falan mi diyorsun cunku senin isaretlerine derinlemesine yorum getiremiyoruz belgeleri yapboz gibi birlestirmeye calistigin icin.
Yerinde bulunan isaretin uzerine hic bi zaman gitmedin belki orada hata yapiyoruz.
Selam @DefineHaritasi Can usdam,
Yazanlar Belgelerdeki işaretleri tek yazmislar ve bunların yerlerinide karisdirmislar, Belgeniz varsa açın, Orda derki Patika yoldan giderken Yolun kenarında SAATLİ kayayi görür geceriz der ,Ve biraz ilerde sola yol ayrilir ,Bu yolu takip edersek bir SAZ resmi olan çeşme var onunda ilerisinde TURBE TEPEYE varirsiniz ,Saga baktığınızda İki arabanin Sigacagi kadar genislikde patika yol vsrdir bu yol turbe tepeye çikar,Bu yol bir kayalikda biter , tekrar yoldan devam edersek Vezir hanlarinin önunden geçer, AMBAR KAYA ya varır, Ambar kayanin yakinindan geçer, yol 3 yol kavşağında SARI KIZIN MEZARI vardır,
Ambar kayanin eteklerinden yatla yolu gecer burda bir KADIN pinari vardır , Der bu boyle uzar gider,
Dikkat ettiysen burda ne KATIRBOGAN GOLUNDEN nede HAMİLE KADINDAN bahsetnedi,
Ayrintiya girmiyorum ,Cesmenin yerel adı su andahi KARI PINARI belgede adı ( kadın pinarı) bu yolfa takip ederseniz YÖRÜK YAYLASINA gider gercek o zamanin yaylasi ve Hamile kadinda orda usdam,
Deveyi hic anlatmamış ,Devenin yolabakan tarafinda bir DAVUL genisliginde oyma vardi ve yavrusu çenenin önünde idi ,
Buraya gelmek.icin Tahtali seyrandan,Vezir köprüden, Nalbant alani ( horayeri ) ndan AĞ pınardan ,SAATLI kayata variyorsunuz, orda yol ayrilir ve onlari da yazdim zaten,
Inrternet yeni cikmisdi O zamanla bilgi sayarda bir yazi okudum , KARA TEPEDEN rahvan bir atile Bir saatde KATIR BOGAN GÖLÜNE varirsiniz diyor, Zaten kazandere kara tepenin bati yüzüdür, O alanda GÖL olan koylerden bazi tanidiklara sizin koyde aeazide gol varmi dedim ,Bir tanesi var ama cok zor bir yer dedi ,Peki o golden rahvan bir at ile ciksam Turbes i olan köye ne kadar surede varirim dedim yaklasik 1 saat suerdedi ve buldum gittim gördum resimledim, bu isaretlerhep yol guzergahinda ve bir birini takip eder , Mesela seni TAHTALI seyran koyune gotursem o koyden hangi tarafa gidersen git isaretlerin bir bölümüne gidersin, Aeamesafe fazla uzak degil,bir birine yakin,
Bir yazida derki Eskiya, ÇUKUR CAMBAZ KOYUNDE sabah ezani ojununca BAL KAYADAN duyulur der,
Saatli kayaya yakin isareti sormussunuz ,Yani drveye yakin ,,
1- Vezir kopru, 2- Nalbant alani ( horayeri ) 3- AĞ pinar, Bunlar Devenin tam batisinda,
Dogu tarafina gelelim , 1- SAZLI ceşme ( bu cesmeyi yanlıs yazdilarsa bu cesmede AG pinar olabilir bazan Sazi kemani bir birine katiyorlar yazilarda , ama bu cesme yok , 2- Turbe tepe 3 - Katirbogan golü ,
4 - Hamile kadin 5- Tarihi bent , 6 YATAN Bir öküzün döşüne basını dayamıs yatan Iki ökuz ,Bu okuzler acikda imiş , Orman dikenler bu iki okuzu kepceyle yukleyip kamyona ,Göturmüsler, Daha ne var bilmiyorum,Bu alan Sut alani Gezikebiluuor ama elinde bir takim edevat olmadan izin alip gezersin, DEVENIN yakin kuzeyi boş , Devenin güneyinde,
1- vezir han yeri 2- Divitli cesme ,( bu cesmede yok ysni bozulmus dagiyilmiş , 3- Ambar kaya ve Suyu Yatarak içilen pınar( kuyu) 4- Kadin çeşmesi , 5- Sari kizin mezari ,( bu mezar ) da gorunurde yok etrafda mezarlar var ve evler var, Bu mezarin hangisu sarı KIZIN mezarıdır belli degil, 6- Çimenika kalesi ,bunlar var ve dahada su aklima gelen bunlar , ALLAHA emanet olun ,

Üst Alt