ölüler dünyasına acılan gecit

ufuk14

Kullanıcı
114564567_10151546944939169_405926589_n.jpg

ÖLÜLER DÜNYASINA AÇILAN GEÇİT PAMUKKALE DE

İtalyan arkeologlar, Pamukkale’de yapılan kazılarda ‘Cehennem Kapısı’nın bulunduğunu duyurdu. Söz konusu kapı, tanrı Pluto’ya adanan tapınağı temsil ediyor. Tapınak, girişinden çıkan zehirli gazlar nedeniyle cehennem kapısı olarak adlandırılıyor.İtalyan arkeologlar, Denizli’nin dünyaca ünlü turistik öneme sahip Pamukkale ilçesinde yapılan araştırmalarda, antik eserlerde ‘Pluto’nun Kapısı’ olarak geçen tarihi yapıyı bulduklarını öne sürdü.

Latince’de ‘Plutonium’, Yunanca’da ise Ploutonion olarak adlandırılan Pluto’nun kapısı, Yunan-Roma mitolojisinde yeraltına açılan bir kapı olarak kabul ediliyordu. Yunan filozof ve yazar Cicero ile Yunan coğrafyacı Strabon’un eserlerinde de yer verdiği antik yapı, ‘ölüler dünyasına açılan geçit’ olarak da adlandırılıyordu. Pluto’ya kurban edilmek istenen hayvanlar tapınağa getiriliyor ve zehirli gazlar nedeniyle ölüyordu.

Antik eserler, Frigya döneminde Hierapolis adını taşıyan Pamukkale’de bir zamanlar bulunan tapınağın, çok kötü kokan, öldürücü dumanlar saçtğını yazmıştı.M.S 24 yılında öldüğü tahmin edilen coğrafyacı Strabon, “Bu yer o kadar güçlü ve sis benzeri bir dumanla kaplı ki, birisi yerleri çok zor görebilir. İçeriye giren her türlü hayvan anında ölümle tanışır... İçeriye serçeler yolladım ve anında son nefeslerini vererek düştüler” yazmıştı.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Cevap: ölüler dünyasına acılan gecit

Güzel paylaşım
Elinize sağlık ustam
Bu cennet vatanda
Mitolojik olsada
Cehennem kapısının olması mümkün:)

aga.0074

Kullanıcı
Cevap: ölüler dünyasına acılan gecit

....ben herşeyi anladım da madem bu zehirli gaz saçıyor madem anında bu gaz öldürüyor madem bu tapınagın içinden çıkıyor ozaman bu adamlar bu tapınagı nasıl yaptılar nasıl inşa ettiler???hadi buyur burdan dumanlan ;)

Üst Alt