Ramazan Bayramı'na erişmenin kıvancını yaşıyoruz... | Define işaretleri ve anlamları

Ramazan Bayramı'na erişmenin kıvancını yaşıyoruz...

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
7,767
Beğeni
22,134
Puanları
113
Konum
Erzincan
Kardeşliğin ve beraberliğin pekiştiği Ramazan-ı Şerif'i geride bırakarak, gönüllerin hürmet ve hatırlamayla coştuğu Ramazan Bayramı'na erişmenin kıvancını yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan'ın; nefsin terbiyesi, açlığın ve susuzluğun manevi doygunlukla doyurulduğu ve yaptığımız amellerin halis niyetlerle kuvvetlendiği sabır ve şükür ayı olduğunun her daim bilincindeyiz. Bu bilincin içinde günlerini en güzel şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız Ramazan ayının, hemen akabinde kavuştuğumuz bayramımız; aile, akrabalık ve milletçe bir olma bağlarını sağlamlaştırırken, Türk-İslam töresi ve terbiyesi içerisinde yeri olmadığını ikrar ettiğimiz küslüklerin ve dargınlıkların da selamlaşma ve kucaklaşmayla onarıldığı vuslat zamanlardan biridir. Uzun zamandır Filistin'de devam eden soykırımın izlerinde şahit olduğumuz masum çocukların ve insanların feryatları, vicdanlarımızda çok büyük yaralar ve hüzünler açmasına karşın ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde bu mübarek Ramazan ayında dahi acılar katlanarak devam etmektedir. Bu acının ve insanlık dışı saldırıların, mübarek Ramazan Bayramı'nın getireceği sevinci yüreğimizde bir burukluk ile yaşatacağı apaçık bir gerçektir. Yaşanan acıların ve dökülen gözyaşların dinmesi için ettiğimiz dualarla Ramazan Bayramı'n öncelikle Filistin'de yaşanan katliamın ve tüm dünyada devam eden savaşların tez vakitte sona ermesine vesile olmasını diliyor; aynı zamanda insanlığın temel felsefesi olarak gelecek nesillere huzur ve barış dolu adil bir yaşam getirmesini ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor; sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu müstesna günlerin bütün insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."
 

MAVRAN

Super Moderatör
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
3,122
Beğeni
8,767
Puanları
113
Yaş
56
Konum
Trabzon_Kocaeli
Amin, amin, amin @Lacivert24 Ustam. Gönülden geçenleri çok güzel anlattın. Allah senden razı olsun

Sevgili Define sitesinde bulunan Dostlarım, Arkadaşlarım, Kardeşlerim, Ustalarım.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerifi daha hüzünle uğurluyor; ardından gelen bayramı muhabbet ve coşku ile karşılıyoruz.

Ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.

RABB'İM Dünyanın dört bir köşesinde
Zulüm gören müslüman kardeşlerimize imdad eyle, bu günün hürmetine düşmanları yerle yeksan eyle.
Amin.

Yüce Rabbim bizleri gelecek bayramlara sağlık, huzur ve selametle kavuştursun,

Ramazan Bayramımız mübarek olsun.
 

TEVFiK

Vip Üye
Katılım
11 Haziran 2012
Mesajlar
3,908
Beğeni
7,689
Puanları
113
Yaş
65
Konum
FETHİYE,MANİSA,İZMİR.
Selamunaleykum
Allah bu mübarek Ramazan ayı içinde yapılan dualarimizi ve İbadetlerimizi ile siz değerli ustalariminda Duaları ile kabul edip tekrarını görmemizi Nasip etsin İnşallah siz değerli Ustalarimin Dualarını en içten dileklerimle AMİN der Ramazan Bayramınızı candan kutlarım.Sevgi ve Saygılarımla.
 

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Katılım
2 Nisan 2015
Mesajlar
3,419
Beğeni
9,661
Puanları
113
Konum
Doğadayım
Gelişine sevinip gidişine hüzünlendiğimiz tek aydır ramazan-ı şerif. Rabbim sevdiklerimizle bir kez daha da olsa buluşmayı orucu tüm güzellikleriyle yaşamayı nasib etsin İnş’ALLAH.

Tüm abilerimin ellerinden, emsallerimin vede küçüklerimin gözlerinden ve dahi aile bildiklerimin ailesininde canı yüreğinden öpüyor hâyrlı bayramlar dileği ile bayramlarını mübarek ediyorum. Rabbim akıbetimizi de daim ve hoş kılsın İnş’ALLAH. Âmin. 🤲
 
Üst