Selamunaleyküm | Define işaretleri ve anlamları

Selamunaleyküm

efo6013

Kullanıcı
S a sevğili arkadaşlar aranıza yeni katıldım beni kabul ettiğiniz için sonsuz teşekkürlerimi arz ederim arkadaşlar ben trakya kırklarelinden ist ikiamet etmekteyim arkadaşlar bizim köyde bir işaret var bu işaretti sizlerle paylaşıp sizlerin yorumunu alabilirmiyim bu yer trakyada vadinin ortasında dereya baya biraz mesafe var arkadaşların vede sayğı değerli hocalarımızın yorumlarına şimdiden teşekkür ederim sayğılar iyi calışmalar 1 2 3 4 5 6 7 8 9

ASİAVCI

Kullanıcı
Cevap: Selamunaleyküm

FENERLi

Vip Üye

SLM. öncelikle hoşgeldiniz diyelim.Konuya gelince süpriz çıkabilir,oymaların büyüklüğüne bakılırsa değişik yorumları kaale al derim.normal olsa murç kanal yönünde hemen aşağıdan başlayarak 9mt. geçmez derim ama öyle çıkmayabilir!Bazen böyle büyük oymalar oda mezar,mahsen dahi verebilir ve mesafe uzayabilir.

TATLARLI

Kullanıcı

Merhabalar. Hoş geldiniz bunlar define işareti olarak algılamayın bunlar sunum amaçlı yağ yakılan oyuklar , sunak demiyorum , toplu halk tarafından yapılan sunu törenleri için hazırlanan gemi kaya önü yağ yakılan çukurlar. Ne yazıkki saklı olan birşey ifade etmez..

Alfa Romeo

Kullanıcı

Araştırma yönün, işaretlediğim yöndür..O yönde yakın mesafe içerisinde Oyma sayısı adetince mezarlar mevcut, şüpheli noktaları (mezar yerlerini) arkadaşlar zaten işaretlemiş..

efo6013

Kullanıcı

Merhabalar. Hoş geldiniz bunlar define işareti olarak algılamayın bunlar sunum amaçlı yağ yakılan oyuklar , sunak demiyorum , toplu halk tarafından yapılan sunu törenleri için hazırlanan gemi kaya önü yağ yakılan çukurlar. Ne yazıkki saklı olan birşey ifade etmez..
segili ustam esasen dah önce yükledim 1 işaretin kuzey doğusunda bulunan bu işareti sunun olarak degerlendirdim ben bu işaret ana işaretlerle arası dört veya bes adımdır beni yanlış anlam ama sunum delikleri biraz daha derin olur ve burada yağ üçveya dört gün tağ yanması işin derindir yinede tüm yorum yapan hocalara sonsuz teşkkürler

KOMAGENE

Kullanıcı

işaretler üsküpte mı acaba merak ettim

A21MEDLi

Admin

kayanın Güney yönünde,Doğu ve Batı uzantılı sıra kayalık varmı??

Üst Alt