SÜTUNLU KAYA ve KİLİSE ve AİLE PUTU | Define işaretleri ve anlamları

SÜTUNLU KAYA ve KİLİSE ve AİLE PUTU

_xxx_

Kullanıcı
AİLE PUTU

bir önceki başlığımda aile putu için ayrı bir başlık açılmıştı, konular karışmasın diye bu konuyu ayrı açtım

729CIMG0612.jpg

resimdeki gibi aile putunu önüne aldığınızı düşünün, 300m sola doğru gidersen aynı kaya kuşağında böyle bir sütunlu kaya var

919Emre424.jpg

983CIMG0603.jpg

659CIMG0604.jpg

644CIMG0605.jpg

ve aile putunu ayni şekilde önüne alırsan ve 400m sağ tarafa gidersen aynı kaya kuşağında böyle bir 3 katlı kilise var

440kisise_giri_i.jpg

736Emre430.jpg

542CIMG0601.jpg

571CIMG0602.jpg

370CIMG0600.jpg

382kilisede_2_kat_.jpg

Son düzenleme:

FENERLi

Vip Üye
Cevap: SÜTUNLU KAYA ve KİLİSE ve AİLE PUTU

Buranın içinde açılmış çok sayıda mz. vardır.peki üst kısımda açılmamış yer varmıdır?(tepenin arkasında)

_xxx_

Kullanıcı

Buranın içinde açılmış çok sayıda mz. vardır.peki üst kısımda açılmamış yer varmıdır?(tepenin arkasında)

üst kısım derken nereyi kastediyorsun, bu sütunlu kaya, kilise ve aile putu hepsi bir kaya kuşağında ve üst taraf komple düz... yoksa kilisenin 2 katıonı mı kastediyorsun, 2 katda açılmış mezar yok

demek istediğin yer en tepe ise orda açılmış mezarlar yok, ben göremedim yani, daha doğrusu çok ayrıntılı bir araştırma yapmadım ama açılmış kesinlikle yok, kilisenin içi hariç

sen bu çizdiğin resimde neyi göstermek istiyorsun ? o bommbeli yerde bişeyler olabilirmi demek istiyorsun ??? o işaret kilisenin 2 katında !!

Son düzenleme:

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

sütunlu kaya burada yer altında yerleşik krallığın merkezini şifreliyor, roma bizans dönemini çağrıştırıyor, sütunlu kayanın çatı aynasında hiç kabartma hayvan fügürü yokmuymuş, genelde bu tür ulu hükümranlıkları kartal resmi ile betimlerler, o sütunlu mağarada üç tane kaya mezarı olması lazım, açık kaya mezarları ana baba ve oğul üçlemesidir ve yalancı mezarlardır. zor bir yere girmişsin vesselam yine hükümete iş düştü, manastırın içinde mihraba yedi basamaklamı çıkılıyor bir incelesen, ben yukarda düzlükte dağınık çakıl yığmaları sormamın nedeni kraliyet izleri arıyordum aha bu resimleri gördükten sonra anlaşılmıştır, yukarda mezar yok piskopos mezarları dağın içinde kapalıda yukarda nerde çakıl yığmaları varsa onun altına düşer yani istikamet olarak, deriliği en az 15 metredir üstten koyulmadı yanlış anlama, koridorlu sistem, burası ak denizmi yoksa niğde nevşehir bölgesimi, hoşçakal

_xxx_

Kullanıcı

sütunlu kaya burada yer altında yerleşik krallığın merkezini şifreliyor, roma bizans dönemini çağrıştırıyor, sütunlu kayanın çatı aynasında hiç kabartma hayvan fügürü yokmuymuş, genelde bu tür ulu hükümranlıkları kartal resmi ile betimlerler, o sütunlu mağarada üç tane kaya mezarı olması lazım, açık kaya mezarları ana baba ve oğul üçlemesidir ve yalancı mezarlardır. zor bir yere girmişsin vesselam yine hükümete iş düştü, manastırın içinde mihraba yedi basamaklamı çıkılıyor bir incelesen, ben yukarda düzlükte dağınık çakıl yığmaları sormamın nedeni kraliyet izleri arıyordum aha bu resimleri gördükten sonra anlaşılmıştır, yukarda mezar yok piskopos mezarları dağın içinde kapalıda yukarda nerde çakıl yığmaları varsa onun altına düşer yani istikamet olarak, deriliği en az 15 metredir üstten koyulmadı yanlış anlama, koridorlu sistem, burası ak denizmi yoksa niğde nevşehir bölgesimi, hoşçakal

değirmenci kardeşim yorumun için sağol burası nevşehir bölgesi göz kırp

değirmenci... senin o dediğin tepede simgelik yığma örnekleri bu bölgede yok, ama ayrı bir bölgede simgelik yığmalar kullanılmış, omnitron alan tarama ile başka bölgede yer altı şehri tespit edildi ve üstlerinde simgelik yığma

aynen dediğin gibi bura beni biraz aşar, zaten şu an faliyete değilim zamanım yok

kabartma hayvan resmi göremedim ama arkeolog bir arkadaşım bu resmi kartal resmine benzediyor ama emin değil, bende insan resmine benzediyorum, ayaklar içeri doğru bakıyor

bu iki işaret yan duvarlarda birbirine bakıyor

r3n0t.jpg

990CIMG0604.jpg

699Emre421.jpg

yanlış anlamayın ben burda hiç bir şekilde tarihi eserlei kırmadım veya bozmadım, geldiğimde böyleydi, sadece biraz yoklama yaptım ve süpürdüm, zamanında burda bir sedir varmış ama kırmışlar

443Emre420.jpg

Son düzenleme:

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

xxx bu mağarada tek sedir ama iki kişinin oturacağı genişlikte, burası medeniyetin simge mozolesi, o duvardaki resim pek albenili değil tabiki mezar işareti, senin aile haç ı dediğinim benzer versiyonunu niğdede bir ufak mağara içinde tavana resmedilmiş gördüm onun çapı doksan cm ve aynı şekilde daire içinde idi ve her köşesinde bir kabartma çanak işareti vardı, muavin işaret olmalı dedim arayın bulun beni haberdar edin, buldular işareti bir oyma üçgen, iyi dedim üçgenin formulünü verdim lakin içlerinden heyecanlı biri üçgenin içinde para var diye kırmış, şimdi beko ile kestirme atmaları lazım ki koridoru bulsunlar bu arada onlara koridorun enlem ve boylam şeklini tarif edip bir cihazla koridoru bulun demiştim üçgeni daha bulmamışlardı o zaman ve bunlar bir laptop lu cihazla koridoru yedi metre derinde tespit etmişler sonra üçgenide bulup kırdılar, ama benim kanaatim tuzaklı sistem olma ihtimali var dedim onlara ve gündüz bile girilse hoca okuyacak üç harfliler için piskopos mezarı sahipsiz olmaz elbet. saygılar

_xxx_

Kullanıcı

xxx bu mağarada tek sedir ama iki kişinin oturacağı genişlikte, burası medeniyetin simge mozolesi, o duvardaki resim pek albenili değil tabiki mezar işareti, senin aile haç ı dediğinim benzer versiyonunu niğdede bir ufak mağara içinde tavana resmedilmiş gördüm onun çapı doksan cm ve aynı şekilde daire içinde idi ve her köşesinde bir kabartma çanak işareti vardı, muavin işaret olmalı dedim arayın bulun beni haberdar edin, buldular işareti bir oyma üçgen, iyi dedim üçgenin formulünü verdim lakin içlerinden heyecanlı biri üçgenin içinde para var diye kırmış, şimdi beko ile kestirme atmaları lazım ki koridoru bulsunlar bu arada onlara koridorun enlem ve boylam şeklini tarif edip bir cihazla koridoru bulun demiştim üçgeni daha bulmamışlardı o zaman ve bunlar bir laptop lu cihazla koridoru yedi metre derinde tespit etmişler sonra üçgenide bulup kırdılar, ama benim kanaatim tuzaklı sistem olma ihtimali var dedim onlara ve gündüz bile girilse hoca okuyacak üç harfliler için piskopos mezarı sahipsiz olmaz elbet. saygılar

yorumun için sağol değirmeci ustam, anladım ne demek istediğini, ama benim buraya pek aklım yatmadı, daha doğrusu, çok zor bir yer

zeremi

Kullanıcı

kardeş böyle bir şey dikkatimi çekti

_xxx_

Kullanıcı

zeremi kardeş, sen çizince daha yeni farkına vardım, ama biraz kötü yapılmış olamazmı...

burayı ben biraz daha ayrıntılı ilceleyim, bu işaret ne anlama geliyor, aslanmı. kaplanmı ne bu ???

Üst Alt