Tevbe ( Seyda Hz'nin Dilinden ) | Define işaretleri ve anlamları

Tevbe ( Seyda Hz'nin Dilinden )

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
7,767
Beğeni
22,134
Puanları
113
Konum
Erzincan
TEVBE ( Seyda Hz'nin dilinden )
12321_xqipkzngd50q3l0dl7nvoy1okdw3izes_cos2mzxipg.jpg



TEVBE

Bir gün Seyda Muhammed Raşid Hz.leri
"Siz bilir misiniz Gavs (ks) Hazretleri neden böyle büyük bir zat oldu?"
Cemaat sükut etti.


Seyda Hazretleri devamla
"Gavs Hazretleri tevbe verirken kendisi de tevbe edenle birlikte kendi günahlari için Allah'a tevbe ederdi" diye buyurmuşlardır.


Alemlerin Rabbi ilahî kanununda nasıl hareket etmemizi gerektiğini belirtmiş, gitmemiz gereken yolu göstermiş, yolunu şaşırıp sapıtanlar için de dönüşü kolaylaştırsın diye tevbe maddesini koymuştur. İnsan günah işleyip, emirlere karşı gelipte gönülden pişmanlık duyarak tevbe ederse, Allahu Teala onun bu tevbesini kabul eder, günahını affeder.

Tevbe çok büyük, çok yüksek mana ifade eden bir lütf-u ilahidir, Alemlerin Rabbinin büyük bir rahmetidir.

Tevbe, ömrünün büyük bir kısmını ilahi kanunun dışında geçiren kimsenin af dileyerek tevbe etmesi halinde bu zaman boyunca yapmış olduğu günah ve hataların silinmesine neden olan bir Kerem-i İlahidir. Kulunu böylece temizleyen Allahu Teala'nm keremi bu kadar çok, şanı bu kadar yüce, rahmeti bu derece coşkundur.

İnsan yetmiş-seksen senelik koca koca bir Ömrü isyan ve günahla geçirmiş olsa, ne kadar kötü, ne kadar gaddar merhamet ve şefkatten mahrum olsa bile onun bütün kusurlarının tek kelimeyle silen Cenab-ı Hakk'ın rahmet, kerem ve ihsanının hayranı olmamak mümkün değildir.

Halbuki biz insanlar ise, hayatı boyunca bize iyilik yapmış bir kimsenin, bir seferlik olsun bize karşı gelmesine, hasmâne davranmasına dayanamayız ve ilk fırsatta o kimseyi ağır bir şekilde cezalandırmakda tereddüt etmeyiz.

Allahu Teala insana bu kadar kolaylıklar göstermiş iken bunlardan istifade etmeden günahlarıyla huzura varan kullarına ne ceza verse gene azdır.
 
Üst