Tokat'ta Dracula'nın Zindanı Bulundu | Define işaretleri ve anlamları

Tokat'ta Dracula'nın Zindanı Bulundu

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
10,998
Beğeni
20,885
Puanları
426
Konum
Malatya
Arkeolojik kazılarda, zindan ve çok sayıda geçit bulundu.

Tokat Kalesi’nde sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında kent merkezindeki Pervane Hamamı’na inen gizli geçit ve askeri barınak ile 1400’lü yılların başında kalede esir tutulan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula’nın kaldığı tahmin edilen zindanlar bulundu.

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restore çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında sona eren çalışmaların ikinci bölümü 2.5 ay önce başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı döneminde savunma amaçlı kullanılan kalenin burçları sağlamlaştırılarak, kale çevresinde kazı çalışmaları yapıldı. 3 arkeolog denetiminde yapılan çalışmalarda erzak küpleri, askeri barınak, kent merkezindeki Pervane Hamamına inen gizli geçit ve 2 zindan bulundu. Zindanlardan birinde, 1431-76 yılları arasında yaşayan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula’nın esir tutulduğu tahmin ediliyor.

GİZLİ GEÇİTLERLE KUŞATILMIŞ KALE

Tokat Belediyesi’nde görevli arkeolog İbrahim Çetin, kazı çalışmalarının ardından bazı yapıların ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Çıkardığımız yapı katmanları ile tarihe ışık tutmaya çalışıyoruz. 2010 yılındaki çalışmalarımızda çok güzel bir tabak elde ettik. Bu yılki çalışmalarda erzak küpleri ele geçirdik. Yeni yapılar ortaya çıkarıldı. Zeminde 1 metrelik kazı yaptık. Bu yapılar tamamen ortaya çıktı. İleri tarafta teras tarzında kullanıma açık alan çıktı. Zemine inildikçe bunlar daha da ortaya çıkacak. Yapıların üzeri açıldığı için ne amaçlı kullanıldıkları da ortaya çıkarıldı. Bunlar tamamen asker barınağı ve zindan, hapishane tarzında kullanılmış. Yani yerleşim alanı olarak kullanılmamış. Ayrıca gizli geçit var, Pervane Hamamı’na yani şehir merkezine inen gizli bir geçit. Bir baskın anında şehirden yemek ve su ihtiyacını karşılamak amaçlı yapılmış gizli geçitler var. Tamamen gizli geçitlerle kuşatılmış bir kale. Yani çok gizemli, tarihe ışık tutacak bir kale."

DRACULA BURADA KALDI

Kazı çalışmaları kapsamında zindan şeklinde iki ayrı yapı bulduklarını ve bunlardan birinde, 1476 yılında Osmanlı ordusu ile giriştiği savaşta esir alınan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula’nın tutulduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu:

"Burada bulunan iki yapının zindan olarak kullanıldığını düşünüyoruz. Çıkarılan yapılar bunu gösteriyor. Dracula’nın da oda olarak nerede kaldığını tahmin etmek zor ama buralarda bir yerde kaldığı tahmin ediliyor. Bu alana giriş tamamen sağdan sağlanıyor ve sol tarafları barınak olarak inşa edildiği için zindan olduğunu tahmin ediyoruz."

Bu alandaki çalışmaların bir süre daha devam edeceği belirtildi.

DHA
Alıntı Merkezi:
 

SEVALİ

Kullanıcı
Katılım
14 Kasım 2012
Mesajlar
1,448
Beğeni
2,666
Puanları
113
Aliveli kardeşim evet doğru eksiği var fazlası yok...
Tam şehir merkezinin ortasında valiliğin yanında bulunan tarihi alipaşa hamamını herkes bilir hamamın ortasında bulunan cehennem odası diye tabir edilen yani göbek taşından 1990 yıllarda restarasyon tadilat kisvesi altında sarıların alındığı hep anlatılır...
 

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
3,052
Beğeni
9,713
Puanları
113
Yaş
56
Konum
Comana Pontica
Emeğine sağlık ustam
Yalnız yeni bulundu diye anlatılan yerlere biz bi kaç arkadaşla 14 15 yaşlarında sürünerek girmiştik. Yani30 sene evvel. Dahada aşağıya inmek istedik yani i pervane hamamına inen tünele tırstık.
Şu anda orda çalışan bi arkadas var geçenlerde sordum ilginç seyler oluyor dedi. Artık bunu hayal gücünüze bırakıyorum.;)
 

SEVALİ

Kullanıcı
Katılım
14 Kasım 2012
Mesajlar
1,448
Beğeni
2,666
Puanları
113
Emeğine sağlık ustam
Yalnız yeni bulundu diye anlatılan yerlere biz bi kaç arkadaşla 14 15 yaşlarında sürünerek girmiştik. Yani30 sene evvel. Dahada aşağıya inmek istedik yani i pervane hamamına inen tünele tırstık.
Şu anda orda çalışan bi arkadas var geçenlerde sordum ilginç seyler oluyor dedi. Artık bunu hayal gücünüze bırakıyorum.;)

Konana hemşehrim yanlış hatırlamıyor isem topçamdaki tavukların girip çıktığı batırılmış kiliseyi buldularmı acaba..
 

SEVALİ

Kullanıcı
Katılım
14 Kasım 2012
Mesajlar
1,448
Beğeni
2,666
Puanları
113
Daha önce çeşitli rivayetler duymuştum ama hiç bir bilgim yok. Şehir efsanesi gibi bir şey olabilir

Aslında efsane değil tamamen gerçek..

Bağlar tarafına yoğunlaşmakta çok büyük fayda var diye duymuştum tavukların girip çıktığını sütünları dahi gören anlatan böyle anlatmıştı..
 

SEVALİ

Kullanıcı
Katılım
14 Kasım 2012
Mesajlar
1,448
Beğeni
2,666
Puanları
113
:eek:Konana hemşehrim bizde bağlar meşhurdur..
 
Üst Alt