Toprak rengi sarıya döndü | Define işaretleri ve anlamları

Toprak rengi sarıya döndü

duhan.38

Kullanıcı
selamin aleykum arkadaslar 2 metre de sal taşı gibi kalin uzun taş cıktı sonra ucgen gibi birbirine kilitlenmis gibi taslar cikti en son 2.5 metrede gibi toprak aşırı derecede sertleşip topragin rengi sari renge dondu kazma işlemiyor acaba dogru yoldamiyiz bu fotograflarda. oradan cikan taslar

Ekli dosyalar

• 1000048450.jpg
    1000048450.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 17
  • 1000042987.jpg
    1000042987.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 17
  • 1000048438.jpg
    1000048438.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 17
  • 1000049045.jpg
    1000049045.jpg
    210 KB · Görüntüleme: 17

emremevlut12

Kullanıcı
selamin aleykum arkadaslar 2 metre de sal taşı gibi kalin uzun taş cıktı sonra ucgen gibi birbirine kilitlenmis gibi taslar cikti en son 2.5 metrede gibi toprak aşırı derecede sertleşip topragin rengi sari renge dondu kazma işlemiyor acaba dogru yoldamiyiz bu fotograflarda. oradan cikan taslar
Bana göre doğal deyil yapı sizi nereye götürür bilmiyorum ama çıka daşlar ve kazı alanında bulunan daşlar doğal olma ihtimali çok düşük bir sur alanı bir mezar alanı olabilir toprak yapısına gelince dövülmüş toprak gibi duruyor zemin aşamasında kazı kısmında toprağın kokusu daha farklı gelmesi sizi biraz daha doğru yola itebilir bana göre şuan bulunduğunuz alana biraz daha devam edin derim neye göre oraya girdiniz bilmiyorum ama yapı var gibi diyer ustalardan da dinle gerekeni ona göre uygula tek söyleyebileceyim şey devam et biraz daha ilerle derim kolay gelsin

nik

USTA
Admin
Ustam Bence siz devam edin Bakalım ne çıkacak

TRUVA

USTA
Admin
Devam et. Sati sert tabakayi gecince ortaya cikar. Tahminim 3 mezar olabilir icerde. Degerli oldugunu dusunuyorum.

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
En son fotoğraf biraz kuşku veriyor.
80 cm kadar sondaj uygulayın.
Bahse.konu tabaka devam ediyorsa alan doğaldır. Başka bir tabaka çıkarsa da mevzuyu baştan itibaren ele alıp yeniden analiz yapmak lazım.

Aslında sıralama şudur:
Önce tespit.
Sonra prosedürü.
En son.işlem.

Tespit yapılmayan yerde uğraşmak beyhudedir, zaman ve finans kaybıdır.

Tespit nedir?
Ne ile Tespit yapıldı? (Cihaz-cubuk)
Derinlik ne.kadar?
Diyelim.asagida oda var lakin içi boş ise emek verilmez. İşleme başlamadan önce bunların tespiti şarttır.

SiyahBeyaz

Super Moderatör
Eğer tahmin ettiğim topraksa işlememesi gayet normal. Muhtemelen dövme topraktasiniz. Bir müddet sonra işlem ya sonlanmali yada farklı bir toprak yapısı ile karşilaşmalisiniz. Misal 60/70 cm sonra hâlâ bu sertlik de devam ediyorsa çalışmayi sonlandırmak gerek...

Üst Alt