türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz.

BEN BU RESMİ ÇOKKKK SEVDİM HARBİCİ :):)

asi ustam tekrar gitmek nasip olunca bende boşluk bakayım çubuklarla. altında boşluğu bulursam eğer, bende bu işaretlediğiniz yeri çok severim. göz kırp. o işaretlediğiniz alanı detaylı gezemedik malesef. bir dahakine artık.

kuyunun içindeki taşlar sonradan atılma değilse boşaltma şansın yok mu zaten açılmamışsa orada giriş vardır maşatlık dediğin müslüman mezarlığıyla aynı bölgede olması ilginç caminin batısındaki dikili kare taş ezan taşıdır senin en çok dikkat etmen gereken yer üçgen mezar taşı.. taşa göre etrafta yakınlarda 200-300 mt içerisinde şöyle 1000 1500 kg lik kayaların olduğu bir yer var mı ? seni son noktaya gtütürüz inşallah
ama eğer kuyu üçgen taşın karşısındaysa mal uzun zaman önce alınlış derim..

ilgimi çekti cevap yazarsan sevinirim...

taşlar sonradan atılma değil erzurumlu ustam. orjinal dizme taş. yanlız dizilimi çok ilginçtir ki kuyunun ağzından aşağıya meyilli şekilde kuyunun ağzını kapatır biçimdedir. ezan taşına gelince ilk kez şahit olduğum bir taş tipi. üzerindede işareti andıran bir takım emareleri. belgede derki önündeki taşta malın bir bölümü. önündeki dikkat çeken birinci taş bu ezan taşı diğeri de şu medeniyet işi dediğim taş var. 1000 kg taş bulmak için belkide 5-10 km gitmek gerek. bu alanda neredeyse taş yok denecek kadar az. vardıysa ve alındıysa oraya birşey diyemeyeceğim erzurumlu ustam.

HARBİCİ
fotolar önünüze iki seçenek sunmuş
kuyu şekli açılmış kayanın kendisi komle horasan
altı el işçiliği ile dizme taş bu birinci yol
kenarlarındaki iki ufak oyma sizi su kaynağına
yönlendirmek istiyor hangi yolu izlersiniz bu size kalmış

kuyu ilk önceliğimiz olarak düşünüyoruz. metin ustam. kuyunun herhangi bir ellenmişliği yok. taşlar orjinal dizme şeklinde kalmış duruyor. su kaynağı, pınar malesef yakında yokmuş. gezdiren abi öyle dedi. en yakın pınar ortalama 200 mt de.

benden gizli türbe ziyareti yaparsın ama malın üzerine dikilip resim çekmişsin yerde pek müsait gibi ağacın dibindeki mezar ve sarıklı benim kuyu senin olsun bu türbe ismini nereden almış kayıp köydenmi

çalkaya usta. gizli saklı yok teklif ettik. yetmedi ısrar da ettik. göz kırp ama mümkün değil dediniz. kısmetse bir dahaki ziyarete bir fatiha da sen okursun artık ışıklı camiden. kurcala bakalım neymiş bu ışıklı cami. nasıl yanıyormuş bu mekanda kendiliğinden ateşler. ışıklar nasıl oluyormuş. öğren sebebi hikmetini.

güzel yerler.Allah gönlünüze göre versin.

amin sakaryalı allah cümlemize hayrıyla gelen mal bulmayı nasip etsin.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Harbici ustam herkes güzel fikrini yazmış güzel beğendim.Burada gördüğüm kare taşa bizim buralarda musalla taşı derler,,bununla ilgili bir tiyo almıştım altından müjde çalkaya süpriz 'i olurmu .Ayrıca iki çeşme varsaydı ikisinin suyunun birleştiği yerde çalkayanın resmini çek orada .

evet fenerli ustam maşallah forumumuzun güide ustaları bir bir döktürüyorlar. ilgilenenlerden allah razı olsun. ustam bizim memlekette musalla taşı ortalama 2 mt boyunda olur. enide 70 80 cm olur bu taş hepsi hepsi 35 cm bilemedin 40 cm kadar eni ve boyu olan bir taş yüksekliğide 50 cm. yani bir meftanın tabutunu yatıracak boyutlarda değildir. ama yinede yöreden yöreye farklılık olurmu olabilir. belki dediğinizde doğru olabilir yani adına musalla denebilir. böyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yazın. bu bizim için çok önemli olabilir fenerli ustam. müjde olayına gelince bir belgeden yola çıktık bu belgede bahsedilen mevkiiide önce köy adı sonra mevkii adı sonra camii sonra binek taşından bahsediyor. sonra bel boyu 20 adım mesafede karaağaç diyor. bu arada bir müdeet pınar çeşme de derler diyor (yakınlarında pınar çeşme nerde bulamadık) ve camiden bahsediyor. camideki mal yerinden bahsediyor. 3 satırda 3 yerde para sayıyor. iki çeşme değil birini de bulamadık ustam :-((

ben yaşlı adamım böyle para şakası yapmayın 30 okkadan üstünü götüremem fenerli ustada iyi kazma sallar banada nöbet işi verin en son nöbette uyumuştum ama olsun bu sefer dikkatli olurum harbici harbiden eşkiya işine el attı gibi arazide bazen kaybolup jandarmadan yardım istiyor ama zamanla alışır birde dili dişarı çıkıyor acayip şekildede kayıyor sevabıma bir krampon vermeyi düşünüyorum

image jandarmasız bu işler olmuyor çalkaya ustam. jandarmanın halinden jandarma anlar. devlet kimin için var sanıyorsunuz. tabiki bizler için ;)

otuz okkayı boşver adam başı 2 okkada yeter. burda 600 okka altın demiş. bu okka metreye dönermi? metreye dönerse hangi yönü seçmeli ki acep? eşkiya işi bize uyar. ama acemiliğimizi kolay yerlerde atalım.

şişeli babanın şişelerine niyet ettiydik olayı da güzeldi lakin nasipte ışıklı cami varmış napalım kısmet diyelim bunada. detaylarını kurcala bakalım çalkaya bey. kara kaplıların ne diyor buralar için. kaymaz mevkisini de buldum buna da bakıver. bide krampon değilde çamurda yağmurda karda kaymayan botlardan alıver :) 43 numara olsun

Son düzenleme:

İRON

Kullanıcı

s.a mubarek harbici usta.bu konuda pek bi bilgim yada tecrubem yok olsaydı başımla beraber yardımım yada yorumum olurdu.yapabileceğim sadece dua.allah c.c işini rast getirmesi dileği ile.ustalar gerekenleri sölemişler umarım diğer ustalarda sana bu konuda yardımcı olur.selametle kalınız....

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

ustam medeniyet taşı dediğin basit birşey onu birileri getirmiştir taşınabilir ve mezar taşı değil ayrıca parçalanmış bir bütünün bir parçası.. ezan taşına gelince hikayeci bir vatandaş olan O...GA İSİMLİ vatandaşın safsatası ezan taşı işaret olamaz olsada belirli bir düzenekte kullanılmaz sadece saklayan şahıs için yön olarak kullanılmış olabilir.. yine diyorum üçgen mezar taşı dediğin mezar taşı olma ihtimali düşük en azından hiç üçgen mezar taşı görmedim...
üzerinde durduğum nokta taşınacak kadar hafif taşsa işaret bu taşı toprağa saklar üçgen şeklindeki ucunu dikili taş misali çıkarırlar zaten yer yüzünde de taşınabilecek tek işaret bu üçgen taştır.. başka taşınabilecek şeyler işaret olarak itibar görmez ayrıca böyle bir taştan mal alındığını gözümle gördüm... yani ben almadım:D da alındıktan bir gün sonrasını görmek nasip oldu sadece sende ki üçgen taşta da aynı durum olabilir diye sordum...

Gitti

Kullanıcı

Yüzüklerin efendisini çekebilicek kadar güzel bir mevkii :)

ayrıca aman dikkat ustam kazara müslüman mezarına kazma sallarsın tokadı yersin valla :)

Bid eskinin adamı bunlar 6 okkadan aşağı tutmaz tek tokadı mazallah :)))

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

s.a mubarek harbici usta.bu konuda pek bi bilgim yada tecrubem yok olsaydı başımla beraber yardımım yada yorumum olurdu.yapabileceğim sadece dua.allah c.c işini rast getirmesi dileği ile.ustalar gerekenleri sölemişler umarım diğer ustalarda sana bu konuda yardımcı olur.selametle kalınız....

sevgili fakir baba ustamız. Allah razı olsun hakkımdaki güzel düşüncelerinizi, siz söylemesenizde biliyor, yardım konusunda elinizden ne geliyorsa esirgemeyeceğinizi de biliyorum. nereden biliyorum? çünkü bende sizin için aynı şekil düşünüyorum. muhterem ustam kalp kalbe karşıdır derler. Allah cümlemizin işini gücünü rast getirsin.

ustam medeniyet taşı dediğin basit birşey onu birileri getirmiştir taşınabilir ve mezar taşı değil ayrıca parçalanmış bir bütünün bir parçası.. ezan taşına gelince hikayeci bir vatandaş olan O...GA İSİMLİ vatandaşın safsatası ezan taşı işaret olamaz olsada belirli bir düzenekte kullanılmaz sadece saklayan şahıs için yön olarak kullanılmış olabilir.. yine diyorum üçgen mezar taşı dediğin mezar taşı olma ihtimali düşük en azından hiç üçgen mezar taşı görmedim...
üzerinde durduğum nokta taşınacak kadar hafif taşsa işaret bu taşı toprağa saklar üçgen şeklindeki ucunu dikili taş misali çıkarırlar zaten yer yüzünde de taşınabilecek tek işaret bu üçgen taştır.. başka taşınabilecek şeyler işaret olarak itibar görmez ayrıca böyle bir taştan mal alındığını gözümle gördüm... yani ben almadım:D da alındıktan bir gün sonrasını görmek nasip oldu sadece sende ki üçgen taşta da aynı durum olabilir diye sordum...

medeniyet taşı dediğim taş. evet büyük ihtimal bir yapıya ait taş. ama nasıl bir yapının parçasıydı? bunu bilemiyor ve bunu merak ediyorum doğrusu.

ezan taşı diye bişeyde duymadım :( camiler, türbeler kutsal mekan taşları, mezarlar konusunda çok eksiklerimiz olduğunu fark ediyorum. siz ve diğer değerli ustaların bilgi ve yorumları sayesinde öğrenerek ilerleyeceğiz inşallah.

üçgen mezar taşına gelince bunu da merak ediyorum. bende hiç böyle bir mezar taşına şahit olmadım. bu sebeple de orda gezerken çok ilgimi çekmişti. bu taş kuyunun kuzey doğu çaprazında yaklaşık 15 mt mesafede yani 21 inde duruyor :) bu sebeple de daha bir işkillendim 3 gen mezar taşından.

biraz bekleyelim bakalım bu 3 gen taşlar için diğer ustalardan bir bilgi bir görüş gelecekmi ?

Yüzüklerin efendisini çekebilicek kadar güzel bir mevkii :)

ayrıca aman dikkat ustam kazara müslüman mezarına kazma sallarsın tokadı yersin valla :)

Bid eskinin adamı bunlar 6 okkadan aşağı tutmaz tek tokadı mazallah :)))

yüzükleri bilemem de, kısmet olurda eğer bir bulursam ben burada bizzat SARILARIN EFENDİSİ ni çekmeyi düşünüyorum. harbi defineci den sonra SARI GİLİN HARBİCİ diye bir define filmi olucak. göz kırp

kesinlikle bir müslüman mezarına kasten kazma sallamam. Allah bize öyle bir durum nasip etmesin. bu alanı normalde kesinlikle debertlemem ama belgede yazıyor. bizzat camiden kuyudan önünde bir taştan bahsediyor, 600 okka diyor bu 600 okkanın caminin olduğu bölgeyi nokta alıp hedefe götüren bir mesafe birimi olduğunu düşünüyorum. 6 adım mı 6 metremi 600 metremi. :confused: :confused: neymiş bu 600 okkanın şifresi? bunu zamanla bilen ustalar yazıverir zaten. konu biraz ilerlesinde beklediğim kişiler var onların da yorumundan sonra belgede geçen bu alanın belge detaylarını açıklayacağım. (bu arada caminin halen daha mucizeleri devam ediyormuş. yakın zamanda çok enteresan bazı olaylar olmuş. onları da yakında açıklayacağım. :eek:

Son düzenleme:

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

müslüman mezarı daha garanti kise kazmaz 600 adım demek kapalı kuyu

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

alanın kaba krokisidir.

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

sarıklı tek mezar tağı dediğin büyük ihtimal caminin bahçesindedir onu kontrol edeceksen sarık kısmın tam üst orta kısmına bak bakalım ne var çivi olması lazım
eğer yoksa hocalardan birinin mezarıdır.. çivi varsa define işaretidir sana cihaz gerekir yada direk belgesi lazım.. selam...dua...

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

sarıklı tek mezar tağı dediğin büyük ihtimal caminin bahçesindedir onu kontrol edeceksen sarık kısmın tam üst orta kısmına bak bakalım ne var çivi olması lazım
eğer yoksa hocalardan birinin mezarıdır.. çivi varsa define işaretidir sana cihaz gerekir yada direk belgesi lazım.. selam...dua...

ustam belgesi var var olmasına ama bahsettiğinde sarıktan bahsetmez. sadece .... baba diyor. ve ... babanın başındaki .... ismi hiç bir evliya ismi gibi değil. ??? yalnız belgede der ki burda bir taş var. biz burda dikkat çeken 4-5 taş bulduk. bahsettiğinin hangisi olduğunda henüz bir karar kılamadık. sarıklı mezar taşındaki osmanlıca yazı bize mezarın hakiki mürsid mezarı mı yoksa çakma bir mezarmı olduğu konusunda çok ilerletecek. osmanlıca bilen ustalarımız bir el atsalar çok iyi olacaktı somurtuk
acaba tam olarak neler yazıyor bu taşta

çivi ye gelince benim hiç dikkatimi çeken bir çivi olmadı. ama emin de konuşamıyorum. sarıkta çok dikkatlice çivi aramadım çünkü. cihaz konusuna gelince evet bize çok güzel bir makina lazım burda. buranın boş olma şansı yok. lakin biraz derinde olacak belgeden anladığım. biraz daha ilerisi var türbeler mevkisi birde burayı gezersek aradığımızın mezarlıktamı yoksa türbeler mevkisindemi olduğunu anlayacaktık. ama olmadı. kalabalıktı. :(

Üst Alt