Ustalar Karar Versin | Define işaretleri ve anlamları

Ustalar Karar Versin

Kervan07

Vip Üye
yine bir önceki konumda geçen kaya mezarlık alanından resimlediğim bu kayalara bi anlam veremedim. etrafda bir çok kaya mezarı var acaba burdan kayamı kesilmiş yoksa farklı bir mezarmı burası? bu arada asi ustam seninde yorumunu almak isterim

kayanın arasına iyi bakarsanız yılan gömleğini görürsünüz:)

kayanın üstü

cevresi

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sevgili hemşerim,kayaların yapısı resimden,doğalla işçilikli yerlerin anlaşılmasını saklar bir yapıda olsa bile ,çizdiğim yerlerin işçiliği belli.

her ne kadar bir düşünce doğsada, kesin boşluk tespiti öneririrm.

Kervan07

Vip Üye
ikizceli ustam orada bizzat kendim gezdiğim halde kayaların doğal olub olmadığını zor fark ettim..bu işlerden anlamayan kesinlikle orada bir şey göremez....bu arazinin biraz daha aşağı tarafları zengindir...burası bölgenin zirvesi ve buranın arkasından kuru dere gider ve orada mahsen vardır.buranın ön tarafından aşağıya doğru indiğinizde kaya mezarları,oda mezarlar,mahsenler ve anıt mezarlar vardır ve tam aşağısından sulu dere geçer..12 medeniyetin yaşadığı bu topraklar bakirdir! burayı devlet korumasada,inanın çobanlar çok daha iyi koruyor! osmanlıdan bu yana o bölgede çobanlar hüküm sürüyor ve hepsi birer muhbir! yaz aylarında farklı illerden bile çobanlar buraya akın ederler!
bu yüzdendirki o yerler halen bakir..kimse cesaret edip kazı yapamıyor..

Kervan07

Vip Üye
selamlar. Resim 6 da işçilik belli ediyor ve ikizceli ustanın dediği yerler..
Araştırmanı öneririm.

ustam tespitiniz doğrudur! 14 km'lik bir alana yayılmış geometrik yapılar mevcut bu alanda! baklava,üçgen şeklinde tek kayadan yapılmış 3-4 mt uzunluğunda bu yapılara bi anlam veremedim..sizin tespit ettiğiniz kayada onlardan biri.bu bölgede onlardan yüzlercesi var! yerden yüksekliği ne kadardır bilmiyorum çünkü üst taraflarından kayalar kesilmiş,tahrip edilmiş! lidya işi gibi geldi bana ama tam emin değilim.resimlerini bi ara paylaşırım.teşekkürler yorum için

Üst Alt