Ustalardan Yardım Yorum Alabilirmiyim ?

YULA

Kullanıcı
Katılım
7 Kasım 2016
Mesajlar
11
Beğeni
34
Puanları
13
Eyvallah İkizceli Ustam dediğinizde doğrudurr.Gözler herşeyi anlatır yalan nedir bilmez onlar.Önündeki sarmaşıklı kaya neyin nesi olabilir ustam.Ayrıca sağdan mı gidelim soldan mı gidelim ustam :)SAYGILAR.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
Yula kardeşim,bulguları okuyabilecek tecrübeniz olduğunu görüyorum. seviyesini bilemem ama,bizlerde şüphesiz her şeyi bilenler değiliz. bu bağlamda zamanınız el veriyorsa,konularımıza katılımınızı bekleriz.
sahtekar insanı bile ele veren,insanın iç dünyasını gerçek kimliğini ortaya koyan ,karşısındaki kişiyi yanıltmayan en önemli bir uzvumuzdur gözler. çok güzel ifade etmişsin.
sorunuza gelince,resme göre sarmaşıklı kayanın olduğu yer,
ok yönlerinde kayalık olan kısım. bana göre yerinde bir gözlem ve tespit ister. kayaların kademeli oluşu ve alanın yeterince net görülemeyişi,şu noktadır denilmesini engelliyor. her iki kısımda da karşılığı çıkacaktır.
ikinci olarak mutlaka biliyorsundur ki gözler kısa da olsa belli bir mesafeye gidebilir. burada zemine yakın ve başın bakışı sol hariç pekte açığa gider görünümde değil ama her zaman ihtiyatlı olmakta fayda olur. sağ göz resme göre sol kısımın başlama noktası az açığa gidebilir,çünkü o biraz daha yükseğe bakar görünümde. belki tek cepheden gördüğümüz için bize öyle geliyor da olabilir. belki oda bu kayalık kısımda tek de olabilir. başta bütün zaten.
biz arkadaşlarımıza her zaman bulgunun bir kaç yönden , yakın ve geniş açılı çekimlerinin her zaman doğru teşhis için önemini vurgularız. sarmaşıklı kayanın sol açığından görme şansımız olsa,kayanın görünmeyen kısımlarında her hangi bir traşalnmışlık veya bir bulgu olup olmadığı görülebilse değilmi. yatakta temizlenmiş ve yakından da çekilmiş olsa ,muhtemelen ihtimallere hiç gerek kalmayabilirdi.
uzun yazdım galiba ALLAH a emanet ol kardeşim. saygı ve sevgi bizden.
 

YULA

Kullanıcı
Katılım
7 Kasım 2016
Mesajlar
11
Beğeni
34
Puanları
13
Ustam vakit ayırıp bu denli güzel bir açıklama yaptığınız için ve tevazu gösterip konu katılımına olan davetiniz içinde teşekkürediyorum.Buyurduğunuz gibi en doğrusu yerinde görüp tespit etmek ama orda göremediklerimizi resimde görme şansımız oluyor o yüzden konu sahibi arkadaşımızında müsait olduğunda belirttiğimiz yer için tekrar gidip bir araştıma yapması ve resim çekmesi konunun daha açıklığa kavuşabileceği açısından gerekli görmekteyim.Sarmaşıklı kayanın temizlenip resminin her açıdan çekilmesi gerekmektedir üstüne çıkıp oyma yada parmak giricek kadar bir delik var mı bakılmalı yada bu kayanın gizli bir yerine çivi yada demir çakıldımı bakmak lazım diye düşünüyorum.Sağ gözdeki dikdörtgen yada kare oymanın şahsi düşünceme göre önündeki kayayı verdiğini ,sol göz ise yine dediğiniz gibi uzak olmamakla beraber kapalı bir alanı göz hapsinde tuttuğunu düşünüyorum. Gerçi konu sahibi arkaşadımız testiplerinde bulunmuş ama gerek görürse paylaşımlarınıda bekleriz hakkındada hayırlısını diliyorum.Sizde ALLAH a emanet olun .SAYGILARR
 

yumu55

Kullanıcı
Katılım
11 Kasım 2016
Mesajlar
19
Beğeni
20
Puanları
3
Tekrar gittigimde o tarafin fotografinida yuklicem yalniz biz buraya hâlen müdahale edemedik ne hikmetse!
 

Kader25

Admin
Katılım
13 Nisan 2016
Mesajlar
3,765
Beğeni
13,434
Puanları
113
Konum
Konya-Kırıkkale
Ati alan uskudari gecmesin de mesele yok.
Nasil olsa;
Sakin gec kalma
Erken gel
Aman gec kalma
Erken gel.

Sarkisini soyleyen yok. :)

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst