Wlat Tepeş Drakula , Walt (cellat), Wolçan, Woyvoda

DefineHaritasi

Vip Üye
Tamam hepsi uyusuyuyor ben karatepedeki o mermer kayayi gormedim veya tekne misali dedikleri
Kazandere de 3 selale var - kazanlar var- koltuk var - blok mermer kaya var - ucgen sivri kaya var - ucgen bahce var - pinar var kayadan cikan - degirmenin biri kayadan duvardan destekli olan var - 3 degirmen var - papaz var - papazin magarasi var - sapka kaya var - balik var - hac var - kaz var yilan var isaretli olarak.. ve evet at essek inmez yerdir tutar mi

balkaya34

Vip Üye
Tamam hepsi uyusuyuyor ben karatepedeki o mermer kayayi gormedim veya tekne misali dedikleri
Kazandere de 3 selale var - kazanlar var- koltuk var - blok mermer kaya var - ucgen sivri kaya var - ucgen bahce var - pinar var kayadan cikan - degirmenin biri kayadan duvardan destekli olan var - 3 degirmen var - papaz var - papazin magarasi var - sapka kaya var - balik var - hac var - kaz var yilan var isaretli olarak.. ve evet at essek inmez yerdir tutar mi
@DefineHaritasi usdam güzel isaretbunlar, Ama Kazandere adı Takma isim yani ISDANBUL KAZANDERE ve KURU DEREYEDE Papuc dere demişler ,Bunlar yanıltmacadir, Karatepe dogru ,Ve devamı karatepeye dogru olan yamaçlara KARA ORMAN demişler Buda dogru yerel adi hemen hemen ayni isim, Fakat bunlarin pek kıymeti harbiyesi yok ,Asıl olan isaretlerdir,
Mesela Bir kayadan çekiçle bir yer kiracaklar ve burdan 24 saat para dökülecek, Peki ne para ,? Bu para karadenizde soyduklari ve vatikana ait olan gemilerin parasıdir, Peki nerde bu para ? Işde bunuda Asıl.karanlik dereye girip GEMILERİ göreceğiz ki o zaman ortaya cikacak ne varsa , burayada gidecegim aslinda cok yakin bir birine ,Mesela Bu dere Yesildagdaki SIRTINI YALAYAN ÖKÜZE 500 metre mesafede bir dere, Bir dusunsene Yesildagda bu okuz ama aslinda yesildag yok ,Eşkiya koymuş bu ismi,
Benim hic bir zaman belgem olmadi ve bana belge verec dostda yok, Ben sadece sizlerin siteye tazdiginuz yazilsrdan derliyorum ve mahallinde kesif yaip resimliyorum ve siteye getiriyorum ,
Benim avantajim tam o yredeyim,

DefineHaritasi

Vip Üye
Ben benim bolgemde karatepe karadag olarak isimlendirilen yerde bir gemi isaretini biliyorum muazzam sekilde mavi sert bir blok kayaya yapilmistir ve denildigi uzerede osmanlidan calinan paralardir.
Tamam ben zaten isme takilmiyorum bakacagimiz gordugumuz ve bildigimiz isaretler ve bulgulardan yola cikcaz o yuzden fikir alisverisi yapalim diye senleyim suan. Bak simdi de gemiye gectik baska nelerimiz var belki ben gormusturum.
Goruyorsun ki baya benzer yerler isim olarak olsun isaretler olsun bulgular olsun ben bakacagin yerlere deginmek istiyorum yardimiziz dokunursa az buz bilgilerimle saygilarimla ustam

balkaya34

Vip Üye
Ben benim bolgemde karatepe karadag olarak isimlendirilen yerde bir gemi isaretini biliyorum muazzam sekilde mavi sert bir blok kayaya yapilmistir ve denildigi uzerede osmanlidan calinan paralardir.
Tamam ben zaten isme takilmiyorum bakacagimiz gordugumuz ve bildigimiz isaretler ve bulgulardan yola cikcaz o yuzden fikir alisverisi yapalim diye senleyim suan. Bak simdi de gemiye gectik baska nelerimiz var belki ben gormusturum.
Goruyorsun ki baya benzer yerler isim olarak olsun isaretler olsun bulgular olsun ben bakacagin yerlere deginmek istiyorum yardimiziz dokunursa az buz bilgilerimle saygilarimla ustam

@DefineHaritasi usdam Hayırlısını dileyelim MEVLA dan,,,
--- Ben henüz oraya ,O dereye girmedim zaten resim olmazsa yorumda olsa iş yazıda kalır, O bakımdan Kendim gezip görüp resimleyecegim ,Tabiiki varsa olacak ,Yoksa hahcup olmak isdemem,
O dere çok Önemli bir dere, merak ediyorum,

DefineHaritasi

Vip Üye
Ben bu gemi de bir de kumbara misali ustten para atilan bir delik var saniyorsam acaba bu dediginiz kayayi cekicleyip 24 saat para akacak dediginiz seymidir diye aklima geldi suan

DefineHaritasi

Vip Üye
Peki kale (kudret) dedigimiz yerde gemilerin halat baglama yerleri oldugunu soylesem ve bu kalenin suan denize 300km uzaklikta.
Bu da demek oluyor ki eskiden bu topraklar sular altindaydi.
Bunu da yeni ogrendigimde gemi isaretini ozaman anladim.
Bu arada ben hic belge uzerine calismadim sadece bolgemde olan bitenler bunlar oldugu icin forumlarda yazilip cizilen soylenen namli yerlerine oturuyor diye sadece belirtiyorum ustam.

DefineHaritasi

Vip Üye
Sirtini yalayan veya okuzu ben daha gormedim ona da odaklinirim eger o taraflari gezersem seninkiler zaten cok guzel cali altinda veya kaya altinda gizlenmis sekilde buldun yanlis hatirlamiyorsam dimi ustam

balkaya34

Vip Üye
peki ustam bu nalbant alanı denilen yerde 7 domuz konusu ve keçi deresi konusu geçermi ?
@BoZKurT selamlar ,,
Evet nalbant alanını anlatırken 7 domuzlarida hikayeye ekler , onlarda nalbant alaninda imiş gibi bir anlam verir ,Ama orda degil, Bu alanın kuzey yonunde KURT KALE ve YÖRÜK YAYLASI ALANI var yaklaşik 5 klm mesafededir ,Işde yörük yaylasi ile kurt kale arasinda dereker var o derenin de birisininbadı domuz deresidir, O alani gezmedim yani gitsem bulurum,
KEÇI DERESİ dediginiz derede oyle ahim sahim bir cetin dere degil ,Hikayeyi incelerseniz ,Ordaki köylünün kecikeri sabah erkrnden o dere ve tepenin yamaclarina dagikduginda guzel bir göruntu verdiginden oraya keci deresi dedik der , Yani var bu dediklerinin hepsi var,
Keçi resmi yaptik dedigi bu olsa gerek,

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241019-195404_Gallery.jpg
    Screenshot_20241019-195404_Gallery.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 2

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
@BoZKurT selamlar ,,
Evet nalbant alanını anlatırken 7 domuzlarida hikayeye ekler , onlarda nalbant alaninda imiş gibi bir anlam verir ,Ama orda degil, Bu alanın kuzey yonunde KURT KALE ve YÖRÜK YAYLASI ALANI var yaklaşik 5 klm mesafededir ,Işde yörük yaylasi ile kurt kale arasinda dereker var o derenin de birisininbadı domuz deresidir, O alani gezmedim yani gitsem bulurum,
KEÇI DERESİ dediginiz derede oyle ahim sahim bir cetin dere degil ,Hikayeyi incelerseniz ,Ordaki köylünün kecikeri sabah erkrnden o dere ve tepenin yamaclarina dagikduginda guzel bir göruntu verdiginden oraya keci deresi dedik der , Yani var bu dediklerinin hepsi var,
Keçi resmi yaptik dedigi bu olsa gerek,

senin mesajları okuduktan sonra elimde belge varmı bakayım dedim. belgeler arasından öylesine bir belge seçtim ve nalbant alanı diye bir belge çıktı. işini görürmü bilmiyorum, belliki sende detaylar var. ama yinede göreyim dersen, eklerim.

Üst Alt