Yeraltı görüntüleme ve manyetometre | Sayfa 5 | Define işaretleri ve anlamları

Yeraltı görüntüleme ve manyetometre

SiyahBeyaz

Renksiz arkadaş
Kullanıcı
Katılım
10 Nisan 2022
Mesajlar
750
Beğeni
1,855
Puanları
93
Konum
Umûda Yolculuk.....🙂🙃
@Derbeder usta öncelikle güzel uslubunuzdan dolayı teşekkür ederim. Sizin ilminize ve bilginize sözüm yok saygı duyarım. Hakeza konu sahibinede hakeza. Lakin ben sonuç odakliyim, benim için bir sistem sonuca götürüyorsa başarılıdır. Dışardan söylenen sözleri dinlerim ama benim fikrimde en ufak bir değişiklige neden olmaz bu durum. Şimdi X bir firmanın Gradiometresi ile Oda açan içerisinden sarı malzeme çıkaran tanıdığım var çevremde... Yine bir başka firmanın görüntülü sistemi ile kapalı mağaranın girişini tespit edip külçe külçe altın alan tanıdığım var... Şimdi ortada benim birebir yaşanildigini bildiğim böyle örnekler varken sizin yada bir başkasının Zeytin yağı veyahut bir başka örnekle Yapıyı göremes demesi benim için inanın birşey ifade etmiyor..... Bakın RGB elektroniğin cihazları değil reklam olmasın diye firma ve cihaz ismi de vermiyorum. Ama altın yani diyamanyetik dediğiniz şey Yapınin görünmesini etkileyemez... Bu arada Sunuda beyan edeyim her iki sistemde sadece boş bir yapı tespit etti,ne odayı tespit eden içindeki altınları nede mağaranın girişini tespit eden içerdeki külçeleri gorebildi... Sizin fikirlerinizle hem fikir olduğum tek nokta burası... Herkese iyi forumlar...
 

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,144
Beğeni
9,922
Puanları
113
Yaş
61
Konum
Ankara
Anlatmak için sabretmek zor oluyor koca usta.
Ne manyetometre , ne elektronik görüntüleme düşmanıyım.
Yazilanlari mümkün mertebe çoğunluk anlasın diye "verici" vurgusu yaptım, ona manyetizma diyoruz deyip gülmüş.
Sen ne anlarsın moduna itildim. Hâlbuki ihtisas alanim manyetizma diyerek bende :)
İllâ teknik terimlerle konuşulmaya itiliyorum. O moda geçersem herkes Fransız kalacak.

Sevgili elektronikci kardeşim, kürsüye çıkarak "Merhaba kardeşlerim" diye mikrofonu eline alıp konuşmaya başlayıp, konuyla alakası olmayan o kadar çok cümle kurmuş ki, hepsine cevap versem sidik yarışına girmişim gibi intiba ortaya çıkacak. Yıllardır buna girdik de ne oldu? Hiçbir şey elde edemedik.


"Üniversitelerde jeofizik bölümlerinde manyetometre ile haritalama dersleri ve uygulamaları mevcuttur. Oda, tünel, mezar gibi yerleri boş verin, bu yöntem ile üzerinden binlerce yıl geçmiş yıkık duvarlar ve yaşam yerleri bile bulunabilmektedir."

Bu paragraftaki "bile" kelimesini bi' silin bakalım önce. Sizin asli göreviniz o zaten.
Siz manyetik alan yoğunluğunu olcmekten başka bir şey zaten yapamazsınız.
Ders olarak okutulacak tabiki. Önüne gelen manyetometre kullanacak değil. 3 bin yıl önce metrelerce toprak altinda kalmış yapıyı bi' zahmet bulun zaten. Krokisini de çıkartın. Şeklini de istediginiz renklere boyayın yansıtın ekrana. Buna kimse itiraz edemez.
Ustam yazılarınızın başlangıcı umut vericiydi ama olayın yönü teknik görüş alışverişinden çok, kişiselleştirmeye gidiyor lütfen ister teknik ister bizimde anlayacağımız şekilde yazın ama yukarıda vurguladığım hitap şekliyle değil.
 

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,481
Beğeni
16,869
Puanları
113
Konum
İstanbul
Selamunaleykum,

site olarak normal şartlarda cihaz ve türevleri konusuna hiç sıcak bakmadık. Bakmamamızın sebeplerinden biriside budur aslında, herkes herşeyi ya çok biliyor yada hiç bilmiyor fakat illaki bir yorumuda oluyor. Bu konunun sahibi arkadaş yerli üretim cihazlardan bahsettiği için kendisine bir alan açtık, burada derdini anlat dedik sağolsun anlatıyor veya anlatmaya çalışıyor. (anlatmaya çalışıyor kısmı, ben hiç anlamadığım için bu ifadeyi kullanıyorum)

illaki muhalefet olacak arkadaşlarda çıkacaktı ki bu olması en doğal durum. eleştiriler aslını yüceltir, daha doğrusu kendini geliştirmesini sağlar.

derbeder adlı ustamız konuya nekadar vakıf olduğunu cümleleri ile bize göstermiş buda bana Yunus Emre nin bir şiirini hatırlattı,

"yunus bu söze eğri büğrü söyleme, seni zigaya çeken bir molla kasım gelir" konuyu açan firma sahibi arkadaşımız herne kadar yerli üretim yapıyor olsada kendini sürekli olarak anlatmalı gelen yorumlara sabırla cevap vermeli, ben biliyorum ben doğruyum dememeli, burada yazılan küçük bir detay belki başka kapıları aralayacak. Sen nekadar doğruyum dersen molla kasım gelir dur bakalım der. akıl akıldan üstündür şuuru ile her çevreyi dinlemek sabırlı olmak gerekir üretici olarak.

konuya hakim olan arkadaşların katılımları çok mühim. bu nedenle derbeder ustayı tebrik ediyorum, firma yetkilisi arkadaşıda tebrik ediyorum, biri üretiyor diğeri sorguluyor. bu bir nimettir.

molla kasım örneğinide yanlış anlamayın, kötü bir karakter gibi görünsede yunus emre nin pişmesine büyük katkısı vardır.

son olarak, üslup nekadar iyi olursa konu okadar güzel yerlere gider. üslup bozulur şahıslara hakaret yada gurur kırıcı yerlere yönelirse hiç hoş olmayan olaylar yaşarız. buna sebep olmayalım lütfen.

yüz yüze edilen sohbet ile kelimeler ile edilen sohbet arasında çok farklar oluyor, o nedenle kelime seçerken dikkat edelim.

Allah'a emanet olunuz.
 
Son düzenleme:

Kader25

Admin
Katılım
13 Nisan 2016
Mesajlar
3,733
Beğeni
13,317
Puanları
113
Yaş
54
Konum
Konya-Kırıkkale
Hiçbiriniz farkinda değilsiniz.
En çok istifade eden benim elhamdülillah.
Anlatanlar tam bana göre.
Çok şey öğreniyorum.
Hepinizden Allah cc razı olsun.

Çok garip, meseleleri anlıyorum.
Soracağım bazı neden ve nasıl diye başlayan sorular oluşmaya başladı.
Bu ara çok vaktim yok.
Detaylı araştırmak da nasip olur inşallah.

Öyle cümleler beni yakalıyor ki; haaa diyorum, bunun ilmi sebebi buymuş.

Devam inşallah.
 

balkaya34

Kullanıcı
Katılım
28 Ekim 2017
Mesajlar
1,492
Beğeni
2,251
Puanları
113
Yaş
72
manyetometre nasıl kullanılır?
Selam Murat bey..
Sizler emek vermiş video hazırlamışsınız. Çok teşekkür ederim. Bu videoda ses çok zayıf
Sesi Duymak için kulagıma götürdüğümde , bu seferde videoyu seyredemiyorum,bir türlü denge kuramadım,Sizden ricam,Sonraki videolarınızda ses yüksek olsun ,sesi biz kendimiz ayarlayalım.
Saygılar Selamlar.
 

ELEKTRONİK TASARIM

Kurumsal
Kullanıcı
Katılım
12 Aralık 2023
Mesajlar
35
Beğeni
146
Puanları
33

Gradyometrenin Manyetometreden Farkları ve Avantajları:​

Manyetik alan ölçümleri, birçok alanda önemli bir rol oynar ve hassas sonuçlar gerektiren birçok uygulama için kritik öneme sahiptir. Gradyometreler ve manyetometreler, manyetik alan ölçümlerinde kullanılan farklı cihazlardır. Bu makalede gradyometrenin manyetometreden farkları ve sağladığı avantajlara dair daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Manyetometre Nedir?
Manyetometreler, manyetik alanın büyüklüğünü ölçmek için kullanılan cihazlardır. Manyetik alanın genel bir değerini sağlar ve büyüklüğünü hassas bir şekilde belirler. Manyetometreler genellikle manyetik alanın yoğun olduğu ortamlarda kullanılır ve genel bir referans değeri sunarlar.

Gradyometre Nedir?
Gradyometreler ise manyetik alanın yön ve büyüklük değişimlerini hassas bir şekilde ölçmek için kullanılan cihazlardır. Manyetik alan gradientlerini (eğimlerini) tespit eder ve bu gradientlerin büyüklüğünü ve yönünü belirler. Gradyometreler, manyetik alanın hızlı değişimlerini algılayabilir ve kaynağını belirleyebilir.
 

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,144
Beğeni
9,922
Puanları
113
Yaş
61
Konum
Ankara
@ELEKTRONİK TASARIM Murat bey bu konuyla ilgili kısmi bilgi aldık sağolun.
Soru 1 : Şimdi varsayalım 2 metre derinde bir odamız var bunu tespit etmek için hangi cihaz uygun ve diyelim ki bunun yanında bir başka oda daha var ve bu odanın içinde herhangi bir metal mesela bronz var. Bu durumda sağlıklı tespit için yöntem ve kullanılacak cihazlar ne olmalı. Biraz daha ileri taşıyalım bu odanın tam altında 5 metre derinlikte yeraltı suyu akıyor, bu durumda tespit nasıl olmalı.
Soru 2 : Cihazımızı çalıştırıp uygun şekilde veri aldık bu verileri işlemek için hangi programı öğrenmeliyiz. Tecrübe tabii zamana bağlı ama bu işin alfabesinde neler vardır.
Soru 3 : Bu tip cihazları kullanırken çalışma şekli ne olmalı yani her hava koşulunda mesela yerde kar varken veya yağmur yağarken veya mesela depremden kaynaklı toprağın temel yapısı bozulup sıkışma gibi nedenlerle veya yeraltı sularının boşalmasına bağlı çökme gibi durumlarda normal toprakta çalışmaktan farklı veriylemi karşılaşırız cevap evetse bunu ayırt etmenin yolu varmıdır, geometrik şekle bakarak mı karar vereceğiz.
 
Son düzenleme:
Üst