Yirmi metre çevresinde kayalarda kanal merdiven murç üçgen mihrap işaretleri
Yirmi metre çevresinde kayalarda kanal merdiven murç üçgen mihrap işaretleri
Kader ustam dağın başında bu kadar işçilik boş olmasa gerek mutlaka ustalarimizdan ne anlama geldiğini bilen üstadlar çıkar diye düşünüyorumIscilikler mevcut da ne anlama geliyor ben bilemedim.
Mihrapların içi sıvalı ise o sıva altına ve taşların ardına iyi bakın, çok önemlidir. Bu bölüm çivi varsa ellemeyin derim tılsıma inananlar dikkat etmeli.Kader ustam dağın başında bu kadar işçilik boş olmasa gerek mutlaka ustalarimizdan ne anlama geldiğini bilen üstadlar çıkar diye düşünüyorum
Nik ustam karşı taraftaki kaya buMihrapların içi sıvalı ise o sıva altına ve taşların ardına iyi bakın, çok önemlidir. Bu bölüm çivi varsa ellemeyin derim tılsıma inananlar dikkat etmeli.
-Mihrabın iç kısmını yeri iyice temizlenir, dört köşe bir taş çıkacak, üzerinde veya yanlarında demir çakılıdır. Bu kaya oradan alındığı zaman arkasında alt kata giriş olduğu görünür. Dikkat edilmesi gereken tılsımdır.
-Mihrapların hemen karşı tarafında sol duvarda yukarıda sıvalı yerin altında, ve yüksekte, mermer bir taş vardır. Bu taşa buranın haritası yapılmıştır. O taşın bir tarafında elmas olur. Hafif küçük bir oyuk’tur bu o yüzden dikkatli bakılmalıdır.
Not bu sadece bir öneri.
Bu resim için.
Açtığım konuda yüklediğim resimlere yorumlayan fikirlerini beyan eden ustalarımiza teşekkür ederim.En son attigin kafasi olan kayanin resme gore sol tarafindaki alanda @nik ustada isaret etmis yonunu zaten. Sol bolgeyi incele 3 noktada malzeme olacak. Bu uc malzeme ucgen yapar. En yakini bu kayaya 21 m. 50m sol tarafta ve 100m civari sag tarafta olacak. Uc malzemede kayanin sol bolgesinde sol bolgeye yogunlas. Bolgeyi sagli sollu incele.