yuvarlak ve kanallı küçük kare oyma

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni

işaretler bu kayanın uzerınde

lLeon

Kullanıcı
Cevap: yuvarlak ve kanallı küçük kare oyma

selamlar değerli bozkurt ustam ilk önce her şeyi güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş sağolun..çünkü önemli bilinmesi gereken konular ...gelelim senin taşa bu taşın önleri vede alt eteklerinde sabırla geniş araştırma yapılmalıki anlattığınız mahsenli girişi olan boş veya dolu adaları veya oda içindeki dolu mezarları bulasınız değilmi.. ne demek istediğim anlaşılmıştır sanırım..allah bütün emekleri boşa çıkartmasın..saygılar...

TATLARLI

Kullanıcı

Merhabalar bozkurt hocam. Bu resimler geldikçe sizin bölgeyi harita misali yukarıdan görmeye başlıyorum. Bu ek işaret. Çok oyun oynamışlar taşlarla. Hepsi bağlantılıda hangisi sonuç kestirmek arazide sonuç bulur ancak. İşin zor tarafıda ne hediyelik var ne kasa. Herşey mezarlarda ve küplerde. Genel olarak bölgeyi söylüyorum. Ustam en güzel tavsiye böyle arazide ilk kar yağdığında gezmektir. Kendini belli eden çok yer bulunur.

KANAS_USTA

Vip Üye

kardeş;
ısaretlı tasın ucgen kesım yon vermek ıstemış
acısı ıstıkametınde ılerle(kanalın baktığı yon) kuzey yahut batısı olur
ıstıkamette tarla-bahce gıbı ucgen seklınde düz bır yer var 40 ile 150 m arasında menzılı olmalı,
tahrıp olmadı ıse her ıkı tarafından yol geçer
o tarlalık yerde çift sayıda ağaç olur mısal 6 tane gıbı
bulman gereken bır mağara ve sol tarafında beneklı bır kaya olacak
tasın tabanı sıvalıdır yanı kerpıc döşeme, sıvanın altında bal tadında:)........
oradan gerı don bu kez tepeye cık tepede bız pencere derız ıste orda sandığın ıcınde psıkopoz haneye ait bir sey var acınca gorursun ınsallah. ben soylemıcem.

ha unutmadan bulcagın mağaranın tabanıda kerpıc domese olup dosemenın altında mezar var

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni

s.a

ustalarım yorumlarınız için tesekkur ederim.
işaretlerin bulundugu yerde magara veya mahsen gibi bir yer olma olasılgını hiç düşünmedim.neden derseniz.bu işaretlerin bulundugu yol uzerınde böyle birşeye musaıt alan göremedım.tabıkı bu benım tecrubesızlıgımden kaynaklanıyor olabılır.

ayrıca buranın aşagısı yanı ucgen kısmın baktıgı yönde mesafe 400 metre dere var,eskiden gür olan dere şuan cılızdır.baglandıgı dere ise oldukça kuvvetlidir.

yine bu işaretın bulundugu kayanın sıvri yönü tarfında derenin karşı tarafına geçip zirrveye cıkınca güzel işaretlerin oldugu bir bölgeye cıkıyoruz.

bunlarda sitede mevcut,

bağlantıları oralar olabilirmi ?

linkleri ekliyim.

http://www.definemekani.com/fotogra...igns-photos/7455-ucgen-kabartma-ve-kanal.html

http://www.definemekani.com/fotogra...otos/6440-guzel-buyuk-oyma-iscilik-guzel.html

TATLARLI

Kullanıcı

Bozkurt hocam. o kanalı dere olarak düşünün. Oymanın biri karşı tepe. biri bulunduğunuz tepe. karşı tepe daha uzak dereden. Bu işaretlerin hepsi bağlantılı diye düşünüyorum. Oymalar sadece mezar var demiş. Mezarlar ek işaretlerle betimlenip kime neye ait olduğu ek taşlara yapılmış. Ben ek işaretlerin tahminini yapamadım çözemedim ustam bu arazide çok gezmek lazım.

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni

Bozkurt hocam. o kanalı dere olarak düşünün. Oymanın biri karşı tepe. biri bulunduğunuz tepe. karşı tepe daha uzak dereden. Bu işaretlerin hepsi bağlantılı diye düşünüyorum. Oymalar sadece mezar var demiş. Mezarlar ek işaretlerle betimlenip kime neye ait olduğu ek taşlara yapılmış. Ben ek işaretlerin tahminini yapamadım çözemedim ustam bu arazide çok gezmek lazım.

tatlarlı ustam tespitleriniz doğru,karşı taraf dereye daha uzak zirvede.ve evet gercekten gezmeyi gerektiren bir yer,henuz ayak basmadıgım yerler mevcut.

buradakı yorumların nerdeyse tamamı arazıye ve benım gezıp gorduklerım ıle örtüşüyor.

yorumlarınız için tesekkur ederım.

manasli

Kullanıcı

arkadaslar bencede kayanın tam kendisi kaya resme gore kendını ele verıyo zaten kayanın altındadır hedıyelerı varsa dıye dusunuyorum degerlendırılmesı gerekır bence.

Üst Alt