Bin Yıllık Incil Ele Geçirildi | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

Bin Yıllık Incil Ele Geçirildi

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,441
Beğeni
16,681
Puanları
113
Konum
İstanbul
bin yıllık İncil ele geçirildi
Altın varaklı bin yıllık İncil ele geçirildi
Tokat’ta yapılan 6 ayrı tarih eser operasyonunda çok sayıda tarihi eserin yanı sıra altın varakla yapılmış bin yıllık olduğu tahmin edilen İncil ele geçirildi.
1319105.jpg

Edinilen bilgiye göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen 6 ayrı operasyonda 294 adet tarihi eser ve 1 adet tarama cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili 10 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Tokat merkezde yapılan operasyonlarda 44 adet Bizans Erken Roma ve Roma dönemlerine ait tarihi sikke, 21x16 cm ebadında 51 yaprak, 102 sayfadan ibaret, yaklaşık bin yıllık olduğu anlaşılan, “Eski Süryanice” olduğu değerlendirilen, iç ve dış kısımları tahrip olmuş, içerisinde altın varakla yapılmış Hristiyanlık dinine ait dini motifli resimler olan 1 adet İncil, 56 adet sikke, 30 adet 2863 sayılı kanun kapsamında olduğu değerlendirilen çeşitli obje ve 1 adet detektör ele geçirildi.

Turhal ilçesinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen operasyonlarda ise 53 adet sikke, 2 adet ok ucu, 2 adet yüzük parçası, 4 adet farklı boylarda olmak üzere toplam 61 adet farklı dönemlere ait 2863 sayılı kanun kapsamında olduğu değerlendirilen sikke ve tarihi obje, 1 adet üzerinde kadın kafa silueti oymalı kırmızı taş olan altın olduğu değerlendirilen yüzük ile bir tarafında kadın kafası kabartması, diğer tarafında silüeti kabartması ile kabartmalı yazılar bulunan 1 adet altın olduğu değerlendirilen sikke ele geçirildi. define işaretleri

NURHAN İÇMEZ


 
Üst