3 Tane çeşme mı yoksa 3 giriş mi? | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

3 Tane çeşme mı yoksa 3 giriş mi?

enver

Kullanıcı
Cevap: 3 Tane çeşme mı yoksa 3 giriş mi?

İnanın usta kim yaşadığını bende bilmiyorum buranın halkı da bilmiyor çünkü burda ki köy 70 sene evvel kurulan bir köydür.70 yıl önce burda sadece kocaman büyk ağaçlar vardı.devlet hepsini kestirdi ve şuan çok nadiren rastlanan incir meşe yada ceviz ağaçları vardır.çok nadir yanlız.çeşmelere beğenzeyen şeyler üçü de aynı şekilde hemen hemen.bribirlerinden mesafeleri 6şer metredirler.komple uzunluk 11 metredir.smyleyeyim bu kesin ermeniler yaşamış burda birde grekler de yaşamıştır burda.birde şövalyelere ait işaretler de var burda .bunlar kesin sayın ustalar.bir kayada 1 metre boyunda işlenmiş bir haç vardı bozmuşlardı.yanlız eski bir ev nede duvarları kalan eski bir şey yok burda.Saygılar ve teşekürler!unuttum söylemeyi merdiven yok burda.birde bilgilendirme .en fazla rastaladığım işaretler üç oymadır bu bölgede.kayalardan yapılma çok hayvan şekilleri de var.Teşekürler.

Son düzenleme:

FENERLi

Vip Üye

Eğer burada grekler yaşadı ise merdiven burada yakında mutlaka var haberin olsun aynı zamanda yakınlarda karaağaç bodur olucak,,,merdivende komple taş değil ince taşlarla döşenmiş olması lazım,bir yerlere çıkılacak nereye,,

enver

Kullanıcı

Bakmadım usta hiç öyle bir yer inanın.karaağaç bodur nedir nerde olmalı?merdivenlerin ordamı?merdiven var 3 basamaklı yanlız çok uzak burdan.nereye çıklımalı?birde bu üç tane şey nedir neiçin yapılmıştır?işret mı bunlar?fonkisyonu nedir?oda girişlerimi altında mahsen mı vardır?çeşmemi ?birde 2 ve 4üncü resimlerde çeşmenin yada şeyin üstte yanında bir taş var.diğerlerinde yok.anlamı varmı acaba?Teşekürler!

Son düzenleme:

enver

Kullanıcı

enver

Kullanıcı

Yandaki boy duvarlar üstüstte konulmuş taşlardan yapılmalı.bunlar ise özel yaptırılmış ve çeşme şekli verilmiştir.harç da kullanılmıştır.duvarlarda hiç harç yok.Teşekürler!

enver

Kullanıcı

Selamun Aleykum Sayın Ustalar!Lütfen arkadaşlar bu 3 şeyin ne olduğunu anlatırmısınız?bilen varmı acaba?mezar mı oda girişlerimi yoksa çeşme mi dirler?defineyle alakalımıdır?teşekürler!

çete

Kullanıcı

selam . benim yorumum. sağdakine konmuş bir kafa var. ve bir bayan resmi yapılmış. özür dileyerek yorumuma devam ediyorum. sol memesi kapalı, sağı ise açık. ben acemiyim . bu görüşüme yorum yapabilecek ustalar sana gerekli bilgileri vereceklerdir. şansın açık olsun...ben bilmem ustalar bilir.....

unalevren14

Kullanıcı

çeşmenin arka kısmında meyve agaçları ve çeşmenin ön kısmında meyve vermeyen kara ardıç veya meşe varmı eger ardıç varsa 5 adet fotola agaçlar kesilmişte olabilir ama kökleri vardır muhakkak birde o bölgede roma dönemine ayit mezar varmı beşik örtülü merdivenede bak suyun çıktıgı yere merdiven suyun ilk çıkışında olmalı saygılarımla

enver

Kullanıcı

Unalevren14 usta !ağaç hiç yok burda hepsi kesilmiçtir.kökleri desen bulmak çok zor çünkü gördüğün gibi her yer otlarla doludur.eski roma ait mezara hiç rastlamadım burda.öyle bir yer yok duymadım.işaret varmı diye sorarsan yani romalılara ait işaretler olabilir.ama hangiler olduğunu onu da bilmiyorum.birde bunlar yukarılarda yazdığım gibi çeşme olsaydı suyun çıktığı yeri olmalıydı.birde sahte mı acaba?yoksa bunlar nedir üç tane ?Teşekürler!

kakavanchi

Kullanıcı

uc cesme? cesmeye sırtını verınce karsıda uc yaslı agac ?

Üst Alt