Pipo mevzu pek konuşulmuyor. Dumana mı versek mevzuyu
Burda PİPO içen ,Yazilarda yukardaki ana kayanin zurvesinde oturan TÜRK den bahsediyor, Orada ( OTURAN TÜRK ) diyor, Pipo iciyorsa ve rahat huzurlu ise Ve bu bilgi , oyle dusunursek Bu resimin ALİBEY oldugundan bahsetmiş olur,
Gelelim pipoya : Ben buresimlerin hepsini siteye ekledim, Yazida derki ( Suyu ayakda iculen cesmeden su içerken, Sol omuzundan sols dogru bakdiginda bir sey gorursun burada PIPO ve Kazan vardır ) der , eger bu ceşme kapali olsaydı atakda su icip.sol omuzundan sola nasil.bakarsiniz vr nr görürsünüz,
Bunu nicin yazdım,,
Arkadaşlar, Size SIRTINI YALAYAN öküzün resmini getirdim, Ben bunu degerli usdamın tarifiyle buldum.ve bunu buldukdan sonra corap.imlegi gibi söküldü, Bunu kimse bilemez ancak iyi tarif alan bilir, Bu sutede resmini gormemis ve 60 yil.70 yilda aramıs bir kimseyi götursem oraya ,Yanina otursa bilmesi mumkun degil, Isde bunu Sunun icin yazdim,
@Ali-aga soyle yaziyir, ( Siz burda suyu ayakda icilen cesmeyi tarif etmissinuz bu cesme acikda degil kapalidir ,) demek isdiyor, Asla Yalan degil ,Ancak oda onu kapali saniyor ,Ve hatta Golun kebarindaki iki.öküzü bana tarif eden.kendisidir, Asla elesdiro degil ben gerceklerin bazı oule oldugunu kanaat ederek oyke diye tarif edildigini vurguluyorum ,Ne garipdirki Bu ıki okuzde kapali ,Bunun birisinin üsdünü acip taş yigininin altindan kafasini resimledim,
SAZLI gölü Kos koca bir gol gibi tarif ederler ,Hayir çok ufak ,Eger bunun tarifini ( 9 ) adimlik ve sadece işaret olan başka hic bir ise yaramayan şeklini görmeseniz bunu binlerce yil.bulamazsinız, Ordaki 2 öküzde kapalı , Yani bazi isaretler Bu işin PROFÖSÖR DE OLSANIZ Yanıldığınızı kendi gozunuzle gorunce anlarsıniz, Saygilar herkese,,