Bana Ağlamayı Öğretir Misin?

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

Bana Ağlamayı Öğretir Misin?

Ey gözleri yaşlı, bakışları sitemli çocuk… Ey masumiyetin sembolü… Ey acıların kuşattığı çocuk…
Bak, bu benim yüreğim. Nasıl da kararmış değil mi? Nasıl da kaskatı olmuş. Sana atılan bombalar getirmedi onu bu hale. Ben, daha vahşi bir katliamın kurbanıyım. Çağın günah yüklü bombaları atıldı üzerime. Yüreğimi hedef aldı zalimler. Buram buram isyan kokan kimyasal silahlar attılar yüreğime.
Devletimi kurmamam için binbir türlü oyunlar düzdüler. Binbir türlü yalanlar… Duyarlılığını kaybettirmeye çalıştılar yüreğimin. Titremesini, üzülmesini, kinlenmesini yok etmeye çalıştılar.
Haram soktular midelerimize. Harama baktırdılar her gün gözlerimizi. Sonra uykuya alıştırdılar geceleri. Uzun rüyalara alıştırdılar…
Senin karnını aç bırakan zalimler, ruhlarımızı aç bıraktılar burada. Daha kötü değil mi sence? Ruhu aç olan insan nasıl yaşar? Nasıl duygulanır? Nasıl hüzünlenir yüreği kaskatı olan?
Sen, üzülme elbisenin eskidiğine. Yırtılan, parçalanan pantolonuna üzülme. Bak, imanım eskidi benim. Nasıl da yıprandı teslimiyetim… Yüreğimin en nadide elbisesiydi o… Korurdu beni tüm kötülüklerden. Çirkin gözlerden korurdu beni. Tüm kötü duygulardan, günah kokan sokaklardan korurdu…
Sen, sevin ağladığına çocuk. Yanağına düşen damlalara sevin. Her öğün katığın olan gözyaşına, dua ederken avuçlarına düşen damlalara sevin… Bir acının sembolü gibi gelmesin onlar sana. Yüreğinin hala yaşadığının habercileri onlar. Rabbim’in rahmet kapılarını açan, insan olduğunun, aciz olduğunun en güzel itirafı, en güzel belirtisi onlar.
Sen sevin ağladığına ey çocuk. Sevin ağlayabildiğine…
Bak, bunlar ne zamandır ağlamayı unutmuş gözlerim benim. Yanağımdaki kurumuş gözyaşları kim bilir ne zamandan kalma.
Sen ağlayamamak nedir bilir misin ey çocuk? Bir kardeşin yaralanırken, bir diğeri açlıktan ölürken, acıyla kıvranırken minicik bir çocuk, bağıra bağıra ağlarken, gözlerinden yaş akıtamamak nedir bilir misin?
Zorlasan da gelmez gözyaşları… Biz bu pınarı haramlara bakarak kuruttuk ey çocuk. Ağlayarak okuyamadık ayetleri. Ağlayarak secdelere kapanamadık. Gözyaşlarımıza geceyi şahit tutamadık. Allah için ağlama zevkini tadamadık…
Yaran ağır mı çocuk? Çok mu kan aktı bedeninden? Çok mu acı çektin? Ya ben çocuk… İnsan kendi kendini yaralayınca nasıl da acı çeker bilir misin? Kendi eliyle yüreğini yaralayan, kaskatı olan yüreğiyle, kuruyan göz pınarlarıyla nasıl ağlar? Gözyaşları akmayan, acısını nasıl dindirir?
Vücudundaki yaralara rağmen bombalardan nasıl korudun yüreğini, öğretir misin bana ey çocuk?
Bana yüreğinden bir parçacık verir misin? Masum, tertemiz, yumuşacık yüreğinden… Yanağındaki gözyaşlarından birkaç damla verir misin?
Bana ağlamayı öğretir misin çocuk?
Ellerini açtığında nasıl dua ettiğini ve dualarının nasıl kabul edildiğini öğretir misin?
Yumuşar belki kalbim, başını okşamama izin verir misin?

Raziye Nur Tuna Özköse​

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Cevap: Bana Ağlamayı Öğretir Misin?

allah c.c razı olsun abi
...Allah için ağlama zevkini tadamadık…

FENERLi

Vip Üye

Lacivert ustam güzel paylaşım,insan'a insan olduğunu hatırlatan bir paylaşım eline sağlık.

yağmurcu

Kullanıcı

s.a.

ustam emeğine gönlüne sağlık.ustam bende affına sığınarak ağlamakla ilgili bir hissi yatımı paylaşmak istedim.yanlış oldu ise silebilirsin. ey RIZAYI İLAHİ (ALLAH'IN rızası) sen çölde açan bir gül olsaydın seni soldurmamak için her an ağlardım.ve ağlıyorum.RABBİMDE bana bunu nasip etti HAMD OLSUN.İNŞEELLAH son nefesime kadar RABBİM bunu benden almaz.binlerle amin.ALLAHA emanetolalım.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

s.a.

ustam emeğine gönlüne sağlık.ustam bende affına sığınarak ağlamakla ilgili bir hissi yatımı paylaşmak istedim.yanlış oldu ise silebilirsin. ey RIZAYI İLAHİ (ALLAH'IN rızası) sen çölde açan bir gül olsaydın seni soldurmamak için her an ağlardım.ve ağlıyorum.RABBİMDE bana bunu nasip etti HAMD OLSUN.İNŞEELLAH son nefesime kadar RABBİM bunu benden almaz.binlerle amin.ALLAHA emanetolalım.

tüm dostlara teşekkür ederim...

yağmurcu gönlü güzel kalbi güzel duası özel dostum mevlanın rızasını ummak günah ve kusurlarımızın af ve mağfiret olunması için göz yaşı dökmek kadar güzel ne olabilirki
siz ALLAH tealayı çölde değilde rızasını çölde açan bir çiçek misali hayal edip göz yaşlarınızla sulayıp kurutmamayı murad ediyorsunuz mahsuru olmaz tabiki ne mutlu kalbi nazenin bir yaprak gibi ALLAH korkusundan titreyen müminlere ve ağlayan gözlere...

yağmurcu

Kullanıcı

s.a.

ustam sizi kırmadım ise ne mutlu bana.dua ve temennilerinize bütün kalbimle amin binlerle amin diyorum.ne mutlu banaki sizler gibi değerli ustalarımızın ikaz ve yardımlarınızla manevi hayata biraz daha sıkı sarılıyom biraz daha kendimi hazırlıyom.iyiki varsınız iyiki sizlerle tanışmışım.İNŞEELLAH dualarınızda bizleride unutmayın.hepinizi seviyorum.ALLAHA emanet olalım.

Üst Alt