bu kayadaki kapıdan girince bizi ne bekliyor olabilir?? | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

bu kayadaki kapıdan girince bizi ne bekliyor olabilir??

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: bu kayadaki kapıdan girince bizi ne bekliyor olabilir??

Kardeş; burası bana yabancı gelmedi.sanki gördüğüm bir yer.bizim memleketmi? diye düşünüyorum:) cvp verebilirsen memnun olurum.

ustam siz nerelisiniz nerde gördünüz bilemiyorum. burası egede egenin guneyine doğrudur. tevfik ustanın memleketlerine yakındır. ne dersiniz benzeşmemi yoksa aynı alanmi?

Son düzenleme:

TATLARLI

Kullanıcı

Harbici ustam. 3. merdivenin kapıyı vermesi. bana hristyan olduğunu gösterdi. Bir erkek hristiyan mezarı. Hz. İsa'nın doğumundan sonra yapılmış ise boştur ustam ama görünen köy ben doluyum diyor çünkü ben sunak göremedim.İçindekiler Bir erkek mezarı basit parçalar varsa 1 yüzük ve bir biblo yada oyuncak , bikaç gözyaşı şişesi çıkabilir diye düşünüyorum resimde daire içine aldığım yerlerde gözyaşı şişesi vs saklanmış olabilir oralarıda kontrol edelim.

Son düzenleme:

TRUVA

USTA
Admin

ustam siz nerelisiniz nerde gördünüz bilemiyorum. burası egede egenin guneyine doğrudur. tevfik ustanın memleketlerine yakındır. ne dersiniz benzeşmemi yoksa aynı alanmi?
Ben antalya kardeş; benim incelediğim mekana sanki tıpa tıp benziyor geldi.arazi yapısı bile benziyor.benim bildiğim yerdeki işaretler burada da varmı merak ediyorum.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

bu alan manisa ile mugla civarındadır. belki komşu ve yakın illeri gezdi iseniz o zaman görmüş olabilirsiniz ustam. ama bölge olarak antalya ile yakın oluşları benzer işçilik benzer bir medeniyet işi olmaları ihtimalini de kuvvetlendirir. benzeşen alanlar ise sebebi bundan dolayı da olabilir. saygılar

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

kayanın kendisini iyi yokla,resimde gördüğüm kadarıyla oturma yerinin ek aralığında OKSİT izleri mevcuttur,OKSİT patlamasımı? Yosun izimi diye,o kısmı iyi incele derim.
oksitse? kapıyı açıp havalandırmadan sakın girmeyin.:D

ustam o işaret ettiğiniz yerde tabak gibi kabartma var. hemen sağ yanında bir tane daha ve daha düzgün bir tabak gibi kabartma var. iyi bir tesbit yaptınız çünkü o tabak gibi yerlerde makina bip bipppp bipppppppppp bippppppppppppppp yapıyor. :)

şu kapı açılınca içinde neler bizi bekliyor olabilir. en çok bunu merak ediyorum. bu kapı açılmadan içinde ne buluruz bize bunu diyecek deneyimde bir ustamız yorum yapıverseydi. saygılar.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Harbici ustam. 3. merdivenin kapıyı vermesi. bana hristyan olduğunu gösterdi. Bir erkek hristiyan mezarı. Hz. İsa'nın doğumundan sonra yapılmış ise boştur ustam ama görünen köy ben doluyum diyor çünkü ben sunak göremedim.İçindekiler Bir erkek mezarı basit parçalar varsa 1 yüzük ve bir biblo yada oyuncak , bikaç gözyaşı şişesi çıkabilir diye düşünüyorum resimde daire içine aldığım yerlerde gözyaşı şişesi vs saklanmış olabilir oralarıda kontrol edelim.

sayın tatlarlı ustam. yuvarlak içine aldığınız alttaki kayanın üzerinde makina sinyal vermekte birde kapının hemen solunda sanki orta boylu tencere kapağı gibi kabartmalar var. burdada cihazda hareket vardı. yeri manisa mugla arasında. merdiven basamağı 2 tane hemen merdiven ardında kapı girişi şeklinde. bölgede pek gördüğüm bir tarzı yok. orda daha ihtişamlı kaya mezarı şeklinde yapılar var özellikle deniz kenarına yaklaştıkça. burda belki içerde dedikleriniz olabilir. belki içerde devamı da olabilir. bunun karşısında ise dere var dereyi geçersek ise buna hemen karşı karşıya duran tepeliktede aşağıya resmini ekliyeceğim gibi yapı ve alanlar var.

TATLARLI

Kullanıcı

harbici ustam. Yer sizinse burayı açın. Boş değil. En az eli öpülecek kadar dolu çıkar erken hristiyan dönemi. Sağ alttaki dairede sarıya öttüyse eğer ölüye sunulan hediyeler bulunur cam gözyaşı varsa onada öter makina kapağı için. Diğer daire aldığım yere de detaylı olarak bakın. Orası zamanla tahrip olmuş ilk basamağın önündeki rıht yontulmuş demekki kırılan bir merdiven daha var. Tavsiyem burası ile ilgilenmenizden yanadır. Giderleri karşılarmı diye düşüncenizden dolayı merak ettiniz sanırsam çıkacakları. Şuan bunu müze görevlileri yada arkeologlar bile tespit edemez sadece yorum yaparlar buda yazdıklarımdan farklı değildir değer diye düşünüyorum.. Ancak yatak taşının karşısında anısına yontulan bir heykeltraş varsa ve yarım kalmamışsa bu çok çok daha iyi olur.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

harbici ustam. Yer sizinse burayı açın. Boş değil. En az eli öpülecek kadar dolu çıkar erken hristiyan dönemi. Sağ alttaki dairede sarıya öttüyse eğer ölüye sunulan hediyeler bulunur cam gözyaşı varsa onada öter makina kapağı için. Diğer daire aldığım yere de detaylı olarak bakın. Orası zamanla tahrip olmuş ilk basamağın önündeki rıht yontulmuş demekki kırılan bir merdiven daha var. Tavsiyem burası ile ilgilenmenizden yanadır. Giderleri karşılarmı diye düşüncenizden dolayı merak ettiniz sanırsam çıkacakları. Şuan bunu müze görevlileri yada arkeologlar bile tespit edemez sadece yorum yaparlar buda yazdıklarımdan farklı değildir değer diye düşünüyorum.. Ancak yatak taşının karşısında anısına yontulan bir heykeltraş varsa ve yarım kalmamışsa bu çok çok daha iyi olur.
sayın tatlarlı ustam. çok doğru diyorsunuz. içerden tam olarak neler çıkar bilinmez ama genel kanınız orta halli bir yer olduğu şeklinde sanırım benimde duymak istediğim buydu. yani buranın ne derece variyetli birine ait olduğunu öğrenebilmek. ayrıca çok iyi analiz ettiğiniz bir diğer husus da aynen söylediğiniz gibi buranın masrafını karşılayıp bize ne bırakabileceği yönündeydi. sanırım değer diyorsunuz çünkü buranın tam olarak karşılayamaması durumunda b planı devreye girer. b planımızın resmini de alta ekleyim bir de oraya bakın ustam. a planı yeterli olmazsa b planıyla nasıl olur?

önceki resimlerdeki alanın az ilerisi dere derenin hemen karşı yakası da ufak bir tepelik şeklinde ustaların belirttiği göz dedikleri yerler hemen hemen bu resimini eklediğim kayaya bakarlar. araları hemen hemen 80 ila 100 metre civarı kuş bakışı.

ne dersiniz bu karşısındaki alan için ustalar ???

ayrıca bu resimdeki kayanın yanında ve yukarısında havalandırma bacaları şeklinde yerler de var.

Son düzenleme:

TATLARLI

Kullanıcı

Harbici ustam. Konunuzla uzun süredir ilgileniyorum net cevaplar için. Bu mezarlar m.ö 50 ile ms 50-100 arasında. son paylaştığınız resimlerde açıklamasını yaptım. Din adına çok şükür bir işaret çıktı hristiyanlar için açıklamasını bilmiyorum hititlerde anlamı var ve uyuşuyor mezar ile. Bu bölgede hititlere dair açılan kaya mezarı varsa bilgilendirirseniz konu oturur. Bunu Hitit-Roma karmaşık dönemi mezarları olarak görüyorum. ikiside dolu mezar verir. ama tercih yapacaksanız öncelikle 1 seçmeniz daha mantıklı duruyor harbici ustam. En serbest yerde olan mezar her zaman kolay mezardır. Aceleye getirilmez. Ama kuytu yere yapılan bir mezar , orman içindeki bir kaya mezarı aceleye getirilmiş bir mezardır ve içindekiler kısmı daha bol olur.2 planda masraf karşılar ustam.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Harbici ustam. Konunuzla uzun süredir ilgileniyorum net cevaplar için. Bu mezarlar m.ö 50 ile ms 50-100 arasında. son paylaştığınız resimlerde açıklamasını yaptım. Din adına çok şükür bir işaret çıktı hristiyanlar için açıklamasını bilmiyorum hititlerde anlamı var ve uyuşuyor mezar ile. Bu bölgede hititlere dair açılan kaya mezarı varsa bilgilendirirseniz konu oturur. Bunu Hitit-Roma karmaşık dönemi mezarları olarak görüyorum. ikiside dolu mezar verir. ama tercih yapacaksanız öncelikle 1 seçmeniz daha mantıklı duruyor harbici ustam. En serbest yerde olan mezar her zaman kolay mezardır. Aceleye getirilmez. Ama kuytu yere yapılan bir mezar , orman içindeki bir kaya mezarı aceleye getirilmiş bir mezardır ve içindekiler kısmı daha bol olur.2 planda masraf karşılar ustam.

alakanız için çok teşekkürler sayın tatlarlı usta. dediğiniz gibi iki yapının birbiri ile farklı oldukları bendede uyanmıştı. ama bu ikinci yapının hitit tipi olacağı aklımdan geçmedi. bu bölgeyi çok detaylı bilmiyorum hitit e ait yaşantı alanı yada mezar varmı bişey diyemiyorum. bunu bir sorup size net cevap vermek isterim. çok teşekkürler. saygılar.

Üst Alt