Değirmenler hakında bilgi? | Define işaretleri ve anlamları

Değirmenler hakında bilgi?

enver

Kullanıcı
Selamun Aleykum sayın arkadaşlar!lütfen usta arkadaşlar değirmenler hakında yani değirmenlerde olabilecek define gömüleri hakında bilgi edinmek istiyorum mümkünse.genel bir bilgi sayın ustalar_?bir yerde 3 tane değirmen var bizim burda bir köyde.değirmenler üçgen yapıyormuş.eski bir karvan yolun yakınındaymışlar.dere de varmış?lütfen yorumlarınız?teşekürler!

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Cevap: Değirmenler hakında bilgi?

s.a

bu şekilde olan değirmenler ile ilgili benımde bır konum vardı enver usta.kervan yolu uzerı ıse guzel bır yerde olabılıecegını soylıyebılırım.

sahte turbeler meshurdur böyle yerlerde ve kuyular,bir sistemi aratıyor olabılır sıze.bölgeyı detaylı gezersenız belkı bır unsura denk gelebılırsınız.mesela bır kaya uzerınde tarihe veya bir çeşme üzerinde tarihe.

değirmenlerde para koyma yerleri olurmuş,ocakların baca kısımları suların döküldüğü noktalar kapı girişlerinin oldugu yapılar vb..

ustalar daha detaylı bilgi verırler.

enver

Kullanıcı

Bozkurt usta yorumunuz için çok teşekürler!Diğer usta arkadaşlardan da konuyla ilgili eklerini ve yorumlarını yapmalarını rica ediyorum.teşekürler!Bozkurt usta sizin konuyu nerde bulabilirim ?yorumlara bakmam için?teşekürler!

Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

ben de bu değirmenler konusunda paylaşım yapabilecek ustaları merakla bekliyorum. bende bu konuda kendimi geliştirmek değirmenler konusunda deneyimi olan dostların deneyimlerini öğrenmek istiyorum. saygılar.

enver

Kullanıcı

Arkadaşlar değirmenler hakında lütfen bilgilerinizi paylaşırmısınız?hem benim hemde sitede olna ve değirmenler hakında bilinmeyen gerçekleri yada gömüleri nerde olabilecekleri hakında oğrenebilmeleri için önemlidir bence arkadaşlar?benim olduğum yerde değirmenler üçgen yapıyor.altında eski karvan yolu geçiyor.tepenin en üstünde eski bir kilse var.sonra ise Y yapan deresi varmış değirmenlerin üstünde sayın arkadaşlar.birde eski bir çeşmesi varmış taşlardan yapma.çeşmede taşlar hala durmaktadır.Teşekürler!

aga.0074

Kullanıcı

benim kendi araştırmalı yani uygulamalı bilgilerimi sunayim..değirmen bir tane ise ilk önce degirmenin girişi.sonra degirmenin kuzey yamacı orda ya dikili taş yada işaretli kaya olur..sonra değirmen taşınin olduğu yer.ve suyun döküldüğü yere bakılmalı.degirmenin güney doğu çarparazında bir ama kaya olur o kayada işaret var ise olduğu kayanın altına bakılır..birde derenin sağ tarafında araştırma yapılır..birde degirmenin olduğu binanın giriş kapısının altına bakılır..eğer değirmen 3 tane ise aynı şekilde ortadaki değirmen araştırılır..umarım yardımcı olmuştur.

aga.0074

Kullanıcı

ve kervan yolunu takip et ikiye ayrılan yerin orda bir taş olacak oda işaretli yada rengi diğer taşlardan farklı bir taş olacak onun altı incelenmeli.ve o yolu takip ederek bir kayalık bölge olacak o kayada çok iyi bir inceleme yaparsan biraz yukarı tarafta.orda da bir mezar olacak..

enver

Kullanıcı

Teşekürler ağa_0074 usta yorumlarınız için!

cantar

Kıymetli ustamız.
Kullanıcı

eski zamanlarda insanlar paralarını kıymetli olan eşyalarının kendileri dışında başka insanlar tarafından alınmaması çalınmaması için kendilerince uygun saklama yerleri aramışlar bu yerler içerisine değirmen içi ve çevrelerini de katmışlardır.
Arkeolojik buluntulara göre insanlar buğdayı 6-8 bin seneden beri bilmekte ve kullanmaktadır.
Buğdayın genel işleme yeri ise değirmenlerdir.
Değirmenlerin kullanılmaya başlanması Milat'tan önceki yüzyıllara rastlar.

MÖ 600'de, tarım yapabilmek amacıyla yel değirmenini icat ettiler.Bu, aynı zamanda değirmenin olarak da nitelendirilebilecek bir bilgidir.
Bu tarihten 500 yıl sonra, ve 'ta su değirmenleri icat edilerek kullanılmaya başlandı.Bunların çalıştırılması için çok hızlı akan ihtiyaç vardı.
Günümüze yakın zamanda ise, enerji tüketimiyle, yani yakıtla çalışan değirmenler icat edilerek bazı bölgelerde kullanılmaya başlanmıştır.

Henüz eski yel ve su değirmenlerinin yerini alacak kadar yaygın olmasalar da,kullanımı gelişen gereğiyle hızla artmaktadır.
Bugün, değirmenlerin çalışma sistemindeki farklılığın nedenini açıdan değerlendirebiliriz.

Şöyle ki, bunun nedeni çeşitli tarihlerde daha sık kullanılan enerji çeşitliliği bunu gösterir.

Yel ( ) enerjisine bağlı olarak çalışan ve su değirmeninde olduğu gibi çalışırken yakıt tüketmeyen değirmeni türüdür.
MÖ 600'de Araplar'ın yapmak için icat etmişlerdir.
Eski olmasına rağmen bugün de yel değirmenlerine rastlanır.
Çalışmak için mutlaka rüzgar enerjisine gerek duyar.Rüzgâr olmadığında gücüyle çalıştırılır. öğütür.
Yel değirmenlerinin 360 derece sadece bir kez dönmesi,değirmentaşının aynı işi 50 kez tekrarlamasına yol açar.

enerjisine bağlı olarak çalışan ve yel değirmeninde olduğu gibi yakıt harcamadan çalışan değirmen türüdür.
MÖ 100 yılında Eski Yugoslavya ve Arnavutluk'ta ilk kez kullanılmaya başlandı.
Bunların çalışması için çok hızlı akan nehirler gerekiyordu.
Bunun için su değirmenleri nehir kenarlarına kuruludur.
Bazı su değirmenleri üstten akan suyla çalışır.

Bu sistemin kullanıldığı ilk tarihten ilk değirmenin yapıldığı günden bu güne kadar da insanoğlunun en vazgeçilmez uğrak noktalarından birisi bu yerler olmuştur.
Bu değirmenlerin bir çoğu yılıp yakılmış bu gün için viran yerler olmuştur.
En eski alışveriş takas yerleri olan bu yerlerde bu yerlerin sahipleri ve çevrenin insanlarınca paralarını kıymetli olan eşyalarının kendileri dışında başka insanlar tarafından alınmaması çalınmaması için kendilerince uygun saklama yeri olarak düşünülmüş ve kullanılmıştır.

Değirmenlere su taşıyan ark kenarları
Değirmene boşaltma yükleme yapılan yerler

Değirmenin sırt cepheleri
Değirmenin suyunun geldiği yerler ve çevresi
değirmenin yakınındaki içilebilir suyu olan su kaynaklar ve çevreleri

Değirmen çarkının döndüğü istikametin yakınındaki veya uzak noktaları bu saklama yerlerinden birisidir.
Değirmenin yakınındaki işaret olarak kabul edeceğimiz hayvan resimleri put istavroz haç fiğürleri işlenilmiş kayalar yerler ve çevreleri

Her insanın kendine göre bir gömü saklama mantığı vardır.

Önemli olan o adamın düşündüğünü o yerde düşünebilmek ve sonuca ulaşılabilmektir.
Yani ben olsaydım şöyle yapardım böyle yapardım başkalarına göre zor ama benim kolayca ulaşabileceğim yerler olmalı ve tabiat doğa olaylarına da dayanıklı olacak yerleri seçerdim mantığı

Bunların tamamına akıl sır erdirmek ve değirmendeki var olduğu söylenilen define şöyle bulunur”diye ahkam kesmek laf söylemek mümkün değildir.
Kısaca değirmen çevresinde para kıymetli eşya variyet saklamak için her yer o kişinin kasası olabilir.
Değirmen yerleri uzun zaman kaybolmıyacağı için saklama amaçlı kolayca yer bulma amaçlı olarak düşünülmüş kullanılmıştır.

tl9u9 8ffef93d5f1b2753c9444f91adbe53b5

TRUVA

USTA
Admin

Üç değirmenin ortasında kalan değirmenin yanında sarıkızın mezarı vardır.değirmenin arka kısmında kayalar olcak. 3 kaya olması lazım.kayalar batısındadır.değirmene sırtını verdiğinde yüzünü doğuya çevir yada güney doğuya. sağ kolun tarafı biraz sırt bölgedir.ve sarıkız ordadır.

Üst Alt