derede kare ve yuvarlak oymalar

Alfa Romeo

Kullanıcı
Cevap: derede kare ve yuvarlak oymalar

17 ve 18. fotodaki Topuk işaretidir, açı kısmındaki düz çizgiyi ölç ve cm.yi - metreye uyarlayıp cm=x1 yada x10 mt., açı istikametinde dikkatlice ilerlemelisin..Gidiş yönün hafif rampa aşağı meyilli, o istikamette dere kesiyorsa karşıya geç ve arayacağın rakım olarak işaretli taştan düşük seviyede..

Ayrıca önceki mesajımda tarif ettiğim şekilde yakınlarda suyun yüksekçe bir yerden döküldüğü Şelale var ve orayıda bulup dikkatlice incelemelisin, su Şelaleden döküldükten sonra hafif sola yönü değişiyor olucak..

arap35

Kullanıcı

yeni resimler

oymaların önünde dere içinde

iki kaya arası

aga.0074

Kullanıcı

bana göre tam bir mezar olma yerine uygun bir kaya..zaten kayanın üzeri üçgen tarzında roma işine benzetilmiş..ilk resimde..zaten düz sal taşı girişin önünde duruyor..bence çok güzel bir yer..

TRUVA

USTA
Admin

Dereden bahsettiniz.Bu dere yukarıdan şelale yapıp şelalenin olduğu yerde büyük bir havuz oluşturuyormu?su yüksekten havuza akıyormu?

arap35

Kullanıcı

Dereden bahsettiniz.Bu dere yukarıdan şelale yapıp şelalenin olduğu yerde büyük bir havuz oluşturuyormu?su yüksekten havuza akıyormu?
değerli ustam burası yazın kuru dere. kışın akarı oluyor. kare ve yuvarlak oymaların olduğu kayanın önünden akıyor dere. ama şuan kuru. kare ve yuvarlak oymalardan bakınca

ayrıca eğer eskiden şelale olabilecek yer kare ve yuvarlak oymanın hemen yukarısında

yada hemen aşağısında merdiven gibi kayaların yanında

aga.0074

Kullanıcı

ben telefondan girdiğim için resmi işaretleyemiyorum..çünkü resmin formatı jpeg değil..sen onu bilgisayardan paintden formatını değiştirirsen buraya 2.ci sıradaki resmi formatı değiştirip tekrar yüklersen işaretleye bilirim.kusura bakma arap dostum bu yüzden işaretleyemedim

Alfa Romeo

Kullanıcı

Arap35 ,arkadaş arazi ve Şelaler bu şekile birebir uymalı, ilk yukarıda olandan sonra Derenin akarı sola dönüyor dikkat edersen..1.nin şekli,(yukarıda olan) fotoğrafına bakarsan, araziye birebir uyuyor. 2.sininde çizdiğim gibi olduğunu söylüyor işaretin biri...Ama ne hikmetse cevap vermeye tenezzül etmiyorsun !!! Daha ilk mesajımda yazdım Şelaleyi ve arazide duruş şeklini...

FGWK.jpg

Son düzenleme:

arap35

Kullanıcı

Arap35 ,arkadaş arazi ve Şelaler bu şekile birebir uymalı, ilk yukarıda olandan sonra Derenin akarı sola dönüyor dikkat edersen..1.nin şekli,(yukarıda olan) fotoğrafına bakarsan, araziye birebir uyuyor. 2.şeklininde çizdiğim gibi olduğunu söylüyor işaretin biri...Ama ne hikmetse cevap vermeye tenezzül etmiyorsun !!! Daha ilk mesajımda yazdım Şelaleyi ve arazide duruş şeklini...

FGWK.jpg

ustam inan özellikle cevap vermemezlik yapmadım. çözmek için çabalıyorum. ve elimden geldiğince soruları cevaplamaya çalışıyorum. kusura bakma ustam.
pazar günü bölgeye gittik. işin kötüsü çoban sürüyü tam iaşretin olduğu yerin karşısına yatırmıştı. saatlerce gitmesini bekledik baktık gitmeye niyeti yok o bizden inat çıktı dağın öbür yüzünden ilerledik. bayağı zaman kaybettik. işaretlerin oraya gelince anca resimleri çektik. kasa denen yere baktık horasan mı diye. sanırım orada kayanın kendi yapısı horsan değil gibi. şelaleyi bölgeyi iyi bilen arkadaşa sordum. oda yer olarak bilmiyor. derenin yukarısına doğru bakalım dedik ama malum aralık ayı saat 4 olunca hava kararıyor. :=)) yoksa ustam yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sorduğunuz sorulara cevap vermze olurmuyum.

arap35

Kullanıcı

arkadaşlarımız gereklı yerlerı açıklamışlar
birde bu işarelerın bol olduğu kayaya sırtını ver derenın karsı fotolarını yükle
ıyı bır tek mezar var
o da derenın karısında olmalı
dedıgım gıbı fotola tam karısısını.

kanas ustam kare ve yuvarlak oymanın olduğu kayanın tam karşısı

Üst Alt