derede kare ve yuvarlak oymalar

arap35

Kullanıcı
Cevap: derede kare ve yuvarlak oymalar

ustam görmek istediğin kayanın yüzü

Alfa Romeo

Kullanıcı

Aşağıdaki Oymanın içini boşaltıp, dikey açıdan ağız ve iç yapısı Net gözükecek şekilde bir foto , 1-2 mt.mesafeden duruşunu ve kanallar gözükecek şekilde yakın bir foto ve kayanın üst yüzeyini tamamen alan genel bir foto çekmelisin..

arap35

Kullanıcı

ustam ilk fırsatta resimlerim. elimde olan resimler
imag26qtq.jpg

imag26plp.jpg

Son düzenleme:

Alfa Romeo

Kullanıcı

Arap kardeş, işaretin oradan bakınca Dere geçiyor ve bu Dere dikkat et ; hafif aşağı meyilli ve sol'a doğru kavis yapıcak, doğrumudur ??Ve bu Derenin kavis yapan yerin sağ'ında (Derenin akarına göre yazıyorum) evet sağ'ında bir su kaynağı olacak ve bu Kaynak suy'u Dere ile birleşmiyor, çünkü Kaynak suyun gideri rakım olarak Dereden düşük kalıyor..Arazide dediğim şekile bakıp, cevaplarmısın ??

Alfa Romeo

Kullanıcı

Ayrıca Derenin kavis yaptığı yerde su birikmesi var ve bundan sebep Dere yatağı biraz genişlemiş ve devamında daralarak yoluna devam ediyor..Tam bu derenin sol'a kavis yapıp, genişlediği yerin sağ'ında (Dere suyu ile BİRLEŞMİYOR, aralarında biraz mesafe var) çukurumsu, rakım seviyesi düşük, çukur bir yer olacak !!! Kaynak yerin başlangıcından biraz daha ileride ve hemen hafif sağ'ında, biraz ileride, arası fazla uzak değil çünkü...

Son düzenleme:

arap35

Kullanıcı

Arap kardeş, işaretin oradan bakınca Dere geçiyor ve bu Dere dikkat et ; hafif aşağı meyilli ve sol'a doğru kavis yapıcak, doğrumudur ??Ve bu Derenin kavis yapan yerin sağ'ında (Derenin akarına göre yazıyorum) evet sağ'ında bir su kaynağı olacak ve bu Kaynak suy'u Dere ile birleşmiyor, çünkü Kaynak suyun gideri rakım olarak Dereden düşük kalıyor..Arazide dediğim şekile bakıp, cevaplarmısın ??
değerli ustam
işaret olan kayadan köye giderken evet sola doğru dere yonü ayrıca köye gelmeden sağ tarafta bir göze var. köye yaklaşınca dikkatimi çekti çeşme yapmışlar sordum arkadaşa ileride göze var oranın suyunu köylüler buraya kadar getirmişti ama şimdi yapılan çalışmalardan göze suyu kapandı sanırım dedi.

Gitti

Kullanıcı

Üstadım ben birkaç yer işaretledim.
Acizane yorumum ise ;
Bu büyük suret kaplumbağa suretidir.Ve hemen yanına sokulmus yavru kaplumbaga suretide cok cok acık.

Yavru kaplumbaga suretinin sırt kısmındaki pütürlü noktayı incelemeni tavsiye ediyorum sanki horrsan vb bir yapıda.Kasa olabilir.

Ayrıca büyük surette göz sanki sonradan eklenmiş gibi.Kasa olabilir gözün iç kısmı.

Ve son olarak ; büyük suretin yani kaplumbaganın srtı yani kapuk kısmı olan sarı daire içinde de boşluk testi yap.

Orasıda maidar görünmekte.

Allah kolaylık versin.

ggqr7.jpg

Alfa Romeo

Kullanıcı

Arap kardeşim, foto çekmene gerek kalmadı. Derenin sağ tarafında ,Dereye paralel giden iki adet ince - cılız su kaynağı var ve bunlar dik bir açıyla (diğer 1. ilk Şelalaye benzer) kısa mesafeden Şelale gibi aşağıya paralel inip, küçük bir havuz oluşturuyor yani havuzda birleşiyorlar ve havuzdan sadece 1 gider var ve biraz gittikten sonra Dere ile birleşmeden kuruyup - kayboluyor. Su gözesi dediğin yer Havuz olmalı..Hedef noktanın ilk'i orası, diğer ikincisiyse önceki mesajımda tarif ettiğim şekilde çukurluk bir alan var, havuzun biraz ilersinde,hafif sağında, orasıdır..Arazide iki noktayı bul ve gerekli cihaz - çubuk kontrolu yapmalısın..Bu iki yer noktalanmış...Benden bu kadar ;)

Son düzenleme:

arap35

Kullanıcı

ustam hafta sonu kar durursa :=)) hemen kontrol edeceğim kısmet olursa

Alfa Romeo

Kullanıcı

Havuz'un kuru olması avantajdır, aksi taktirde iki su gelirini kesip,yönünü değiştirmen lazım..Diğer çukur alan için de şüpheli yerlere çok dikkat et, çukurun içinde hafif tümsek yada hafif göçük olan doğal yapıya uymayan yer olucak, gerekli durumda toprak yapısını analiz etmek suretiyle, yer kendini belli edecektir..Çubuklarla - Sağlam ve derin arayan, çerçeve başlıklı bir cihazla da kontrol etmelisin..

Üst Alt